Bak horoszkóp 12.22-01.20.

Bak horoszkóp 12.22-01.20.

A Bak horoszkóp elsősorban a magánéletben olyan akadályokat jósol a Baknak, amelyekkel ennek a föld jegynek meg kell küzdenie. A horoszkóp azt javasolja, hogy priorizáljon, és nyisson új dolgok felé. Ez az év forradalmi lesz az Ön számára, ezért készüljön fel! Talán felfedez egy olyan rejtett tehetséget, amit eddig el sem tudott képzelni. A bolygók helyzete segít e jegy képviselőinek felülkerekedni a túlzottan realista és materialista világnézetükön, és elegendő mentális erőt és képzelőerőt ad nekik.

Az év elején kiegyensúlyozott és nagyon magabiztos lesz, és semmi sem fogja kibillenteni az egyensúlyából. A munkahelyén minden gördülékenyen fog menni, kollégái, beosztottjai felnéznek Önre. Ne hagyja azonban, hogy a hírnév a fejébe szálljon, mert a barátai Ön ellen fordulhatnak.

Az év első fele sorsdöntő lesz a Bakok számára. El kell döntenie, mi a fontos az Ön számára az életben, és mi az, amit el kell engednie. Nagy változás következhet be, főleg a párkapcsolatok terén. Elsősorban az lesz a kérdés, hogy van-e jövője a kapcsolatnak, vagy jobb lesz-e szakítani. Bár nem lesz könnyű túllépni életének ezen szakaszán, szembe kell néznie vele, és pozitívan kell felfognia a helyzetet.

Ősszel elkezd elmerülni saját világában. Barátai nem akarnak majd túl sokat találkozni ebben az időszakban, ami sok szabadidőt ad Önnek, ezt pedig magára fordíthatja és álmodozhat. Ez felfedi azt a képességet, hogy mélyebben lássuk a dolgokat, és megértsük a köztük lévő összefüggéseket. Ez változásokat indít el a már megszokott attitűdjeiben.

Egészségi szempontból jól érzi majd magát, sőt néhány olyan egészségügyi problémát is meg tud oldani, amelyekkel már régóta küszködik. Baráti kirándulások és sok szabadtéri sporttevékenység vár Önre. A Mars pozícióinak ereje lesz a domináns, és ezért rengeteg új szexuális élménynek nézhet elébe, hiszen találkozik valakivel, akivel ezen a téren is remek kapcsolatot ápol.

Az év vége harmonikus lesz. Optimizmussal teli valóságba tér vissza, és élvezni fogja a családjával és barátaival eltöltött pillanatokat. Vágyni fog arra, hogy újra dolgozzon önmagán, és kapcsolatot alakítson ki szeretteivel.

Bak aszcendens

Zárkózott, racionális típus vagy. Külső ingerekre lassan reagálsz, alaposan átgondolsz és megfontolsz mindent. Ritkán mondasz valamit, de annak mindig súlya van. Azt szereted, ami kézzel fogható. Tudatosan élsz, ambiciózus vagy és hivatás centrikus. Első a karrier, második a munka, a hivatás, és csak ezután jöhet minden más. Képes vag lemondani mindenről, a szerelemről, a családról – a hivatásáért. Mindig lent kezded, és lépésről lépésre haladva jutsz el a csúcsig. Ha buksz, képes vagy többször is nekifutni. A melegséget, érzelmeket nem tudod kimutatni, a környezeted sokszor hiányolja is. Ezt saját magadról soha nem ismernéd be. Rettegsz a csalódásoktól. Nem iszol, nem szórakozol, precíz, megbízható, gátlásos vagy.

Vékony, szikár testalkat, mélyen ülő barna szem, okos tekintet, sűrű, erős sötét haj, merev, markáns vonások, vékony szájszél. Az egész megjelenése óvatosságot, megfontoltságot sugároz. Van benne valami megfoghatatlan szomorúság. Óvatos, takarékos, puritán, gyakorlatias, a luxus távol áll tőle. Nagyon célorientált, a cél elérése érdekében képes sok mindenről lemondani. Az életben nehezen éri el a dolgokat, neki mindenért sokkal többet kell tennie, mint másoknak. Szorgalmas, kitartó, nagy akaraterővel rendelkezik. Született tehetsége van a bak foglalkozásokhoz, úgy, mint szobrász, építész, mérnök, tanár, bányász, asztalos. Amennyiben az aszcendenst, vagy uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik komor, túlzottan zárkózott, távolságtartó, munkamániás, képtelen a lazításra, merev lehet.

Megjelenése egyszerű, fegyelmezett, konzervatív, szigorú, rideg. Merev, tartózkodó benyomást kelt. Amíg fiatal, idősebbnek látszik a koránál. Testalkata sovány, szikár. Inkább magas, mint alacsony. Mozgása óvatos, lassú. Arca komoly, a szája mellett, az arca közepén; mély; függőleges ráncok húzódhatnak – mindig gondterhelt. Homloka magas, meredek, a fejtetőnél szögletesen hátrahajló. Haja ritka szálú, többnyire sötét színű. Szája keskeny, színtelen, lefelé hajló, összeszorított. Álla hegyes, fogai erősek. Nyaka hosszú, csontos, kiálló ádámcsutkával. Keze sovány, erős ujjakkal, lába hosszú, csontos térdekkel. Érzékeny testrésze a térd, valamint az egész csontrendszer mint a test tartóoszlopa, és a bőr mint a test szétesését korlátozó közeg.

Bak aszcendens érzékeny testrésze: térd, csont, bőr, fogak

Bak aszcendens fejlődésében bejárandó útja: 

a rideg munkamániástól a komoly, megbízható Emberig.

Szerelem – Kapcsolat

A Bak intelligens, stabil és megbízható személyiség, jól mutatja ezt az őt körülvevők száma is. Jól megválogatja a barátait, csak olyan embert enged magához igazán közel, aki nem gátolja meg őt a céljai elérésében, tudja, hogy hol van a határ, és a végletekig hű hozzá

Bak – Vízöntő

Általában ritkán találkoznak, mert nem ugyanaz az érdeklődési körük, nem is közös társaságba járnak. De ha mégis összejönnének valahol, akkor épp az ellentétek vonzzák egymást-elv alapján egymásba is szerethetnek. A nehezen megközelíthető Bak felkeltheti a Vízöntő érdeklődését. A szellemes Vízöntő pedig elkápráztatja az amúgy saját elveihez ragaszkodó Bakot. Sokáig kóstolgatják egymást, ugyanis azt egyikük sem tudja elviselni, hogy valakitől kosarat kapjon. Biztosra akarnak menni. Ha véletlenül mégis összekerülnek, nem igazán tudnak feloldódni. Mivel mindketten visszafogottak, s mert egyikük sem szeret beszélni az érzéseiről, hát nagyokat hallgatnak, s közben Bak azon kesereg, hogy Vízöntő párja nem akarja megérteni őt. A VÍzöntő pedig érzéketlennek kiáltja ki hallgatag társát. A Bak örökös pesszimizmusa hosszú távon rossz hatással lesz a Vízöntőnek nemcsak a hangulatára, de a munkakedvére is. Arról nem is beszélve, hogy a Vízöntő baráti társaságát teljesen szétzilálja a Bak mogorva természete, féltékenysége. Ám ha a személyes bolygóik kedvezően kapcsolódnak egymáshoz, képesek lesznek legyőzni a kezdeti nehézségeket, s ha megértik, hogy egyikük sem a lángoló szerelmet, a vad szexet várja a párjától, sokkal inkább szellemi partnerre, biztonságot nyújtó, nyugodt, önfeláldozó társra vágynak, akkor a kapcsolatukból akár még sírig tartó házasság is lehet. Ahol inkább véd- és dacszövetségben állnak egymással, de be tudnak rendezkedni a külvilág megpróbáltatásai ellen.

Bak – Halak

Igazán szép pár lehet belőlük. A Halak számára először a Bak komolysága, határozottsága tűnik fel. Azután az örökös komor hangulata. Persze, hogy a fejébe veszi: felvidítja, boldoggá teszi. És ez a próbálkozása olyan sikerrel jár, hogy aztán egy életre maga mellé láncolja. Ugyanis nemcsak a rosszkedvét tudja messze űzni, de a nagyon szigorú elvárásainak is képes újra és újra megfelelni. S biztos lehet benne, hogy nem keres más oldalán lopott boldogságot, és a világon senki mással nem olyan őszinte Bak párja, mint éppen vele, a megértő Halakkal. Nem csoda, hiszen ha valakivel, hát akkor az alkalmazkodó, simulékony Halakkal igazán meg tudja értetni magát! Ő ugyanis nemcsak a rosszkedvét tudja messze űzni, de még az állandó féltékenységét is elviseli, és mindent elkövet, hogy feloldja a gátlásait. Ő az, aki akkor is zokszó nélkül a Bak mellett marad, ha rosszul érzi magát ebben a kapcsolatban. S hogy mitől érezné rosszul magát? A Bak állandó zsörtölődésétől, tüskés-szúrós modorától.

Bak – Kos

A földjegyű Bak nehezen tudja megérteni a tüzes Kos aktivitását, örök lelkesedését. Igyekszik visszafogni, lehűteni. De hát gyakran előfordul, hogy épp az ellentétes tulajdonságok keltik fel két emberben az egymás iránti érdeklődést. Ha nagyon erős a vonzódása a Kos iránt, akkor átmenetileg hajlandó alkalmazkodni, de hosszú távon ez egyre nehezebben megy. A Kost is egyre inkább zavarni fogja, hogy Bak társa állandóan spórol, mindenre sajnálja a pénzt. Alighanem az is nagyon zavarja az optimista Kost, hogy társa örökké kételkedik a szavaiban, mindenre sajnálja a pénzt és az energiát, s állandóan hideg zuhanyként zúdítja rá a szemrehányásait minden megnyilvánulása miatt. (Mindezzel zavartságát, önbizalomhiányát próbálja leplezni, de a Kos erre csak ritkán érez rá.) A tüzes Kosnak nem mindig van elég türelme kivárni, amíg a Bak szíve meglágyul iránta, amíg végre „be lehet cserkészni”, de ha mégis sikerül, akkor ideig-óráig egész jól fog működni a tüzes fej és a hűvös gyakorlatiasság párosa. Ha nem sikerül ezt az összhangot megteremteni, akkor a Kos lesz az első, aki bedobja a törülközőt, és elsőként mondja ki a végső szót: váljunk el!

Bak – Bika

Kellemes, nyugodt élet vár rájuk egymás mellett. Mindkettő földjegy, tehát sok bennük a közös vonás. Mindketten zárkózottak, nehezen tárják fel az érzéseiket, de nagyon hűségesek. Nehezen viselik a zajos társasági életet, szívesen vonulnak vissza az otthonuk biztonságot adó falai közé. Az anyagiak miatt sem lesz köztük soha vita, mert a Bika is igyekszik megfogni a pénzt (bár olykor azért némi luxusra szívesen költene, s ezt a Bak nem nézi jó szemmel). A Bika rengeteg érzelemmel és erotikával fűszerezheti aBak életét, de ehhez az kell, hogy az képes legyen kimutatni az érzéseit. A Bika türelme és szeretete általában képes feloldani a Bak rideg páncélját és megtalálja mögötte az érző lelkű, érzékeny embert. A Bak olyan biztonságra talál Bika párja mellett, amiért élete végéig hálás és hű marad. Egyiküket sem könnyű elcsábítani. Csak arra kell vigyázni, hogy valami módon mindig vigyenek új színt a kapcsolatba, nehogy a nagy összhang unalomba fulladjon az évek során.

Bak – Ikrek

Félő, hogy sosem találkoznak. Mert ahol az Ikrek jól érzi magát, oda a Bak el se megy, hiszen zavarja a tömeg, a nyüzsgés, a sok beszéd. Ha a véletlen mégis összehozná őket, az Ikrek az, aki hódítani akar, és mi másért, ha nem kíváncsiságból. Tudni szeretné, hogy milyen lehet az ágyban az, aki az életben ennyire hűvös és visszafogott. Nem sok öröme lesz benne. A Baknak hosszú előjátékra van szüksége, és a szerelmi együttlétet is sokáig akarja élvezni, az Ikreknek azonban nincs türelme kivárni. A nehézkes földjegyű Bak értetlenül figyeli a levegős Ikrek örök lendületét, elképed azon a könnyedségen, ahogy az élet akadályait veszi, azon a szellemes szóáradaton, amivel leveszi lábáról a világot. Talán még bele is szeret, mert annyira más, annyira idegen. A kezdeti kábulat után azonban hamar kijózanodik, és rájön, hogy jobban jár, ha szakítanak, s nem várja meg, amíg belehal a féltékenységbe. Az Ikrek ugyanis minden adandó alkalmat kihasznál, hogy elszökhessen morózus kedvű párja mellől.

Bak – Rák

A biztonságra vágyó Rák boldog, ha meghódíthatja a Bakot, aki örömmel veszi ezt a csábítást, mert kedvére való a Rák gondoskodása, figyelmessége.

Bak – Oroszlán

Ritkán lesz belőlük egy pár. Általában nem találkoznak, mert az érdeklődési körük, a munkájuk, a baráti társaságuk nagyon eltérő. Ha mégis összehozza őket a sors, nehezen találnak közös témát. A Bak racionalitása, nyugodt megbízhatósága kezdetben talán vonzó lehet a tüzes Oroszlánnak, de később ezt az erényt inkább hátránynak könyveli el, és azt vágja párja fejéhez vita közben, hogy sótlan és unalmas. A Bakot első pillanatban elkápráztatja talán az Oroszlán nagyvonalúsága, laza stílusa, de később már nagyképűnek és hiúnak látja, s úgy érzi: kár volt előtte kinyílni, mert többet ad az üres szavakra, mint a mély érzésekre. Az Oroszlán meg zsugorinak kiáltja ki a takarékoskodó Bakot, és hűvös távolságtartását érzéketlenségként éli meg. Egy biztos: a szerelemben is teljesen eltérő hullámhosszon vannak, és mindketten úgy érzik: áldozatot hoznak a másikért, aki ezt nem értékeli. A kapcsolatban inkább az Oroszlán van feszélyezve, mert a szigorú Bak mellett úgy érzi magát, mintha valamiféle szigorú vizsgán kellene naponta megfelelnie.

Bak – Szűz

Mindketten meglehetősen zárkózottak, befelé fordulók, mert attól tartanak, hogy unalmasnak és szürkének találja őket a világ. S épp ez a félelem ébreszt bennük érdeklődést egymás iránt. Mivel a tüzes, érzéki szerelemnél többre becsülik a mély barátságot, nem okoznak csalódást a másiknak. Mindketten próbatételek elé állítják szívük választottját, s mert nagyjából egyformák az elvárásaik, hát könnyen megfelelnek. A külső szemlélő talán unalmasnak találhatja a kapcsolatukat, ők azonban inkább békésnek, nyugodtnak, s legfőként biztonságosnak érzik a közös életet. A Szűz örül, ha meghódíthatja a Bakot, boldog, ha sikerül a kedvében járni, mert úgy érzi: a Bak elvárásainak nem felelhet meg akárki. S ez valóban így van. Akit a szívébe fogad, annak annyi próbatételen kell keresztülmennie, mint a mesebeli királyfinak. És a folytatás is olyan, mint a mesében: boldogan élnek, míg meg nem halnak. A komoly gondolkodású Bak mellett a Szűz kiegyensúlyozottnak és boldognak érezheti magát. S bár a külvilág nagyon egyhangúnak, unalmasnak látja az életüket, számukra ez az egyhangúság jelenti a biztonságot. Mert semmitől nem rettegnek úgy, mint a változástól.

Bak – Mérleg

Alighanem a Mérleg a kezdeményező, mert szeretné megfejteni a Bak zárkózottságának titkát. Ha sikerül is ideig-óráig közel kerülniük egymáshoz, az együttlét nem tart túl sokáig, a Mérleg ugyanis kalitkában érzi magát a szigorú elveket valló Bak mellett, ez utóbbit pedig örökké féltékenység gyötri, és képtelen elviselni, hogy kedvese rajta kívül másokkal is szóba áll, mások társaságában is jól (sőt, általában sokkal jobban) érzi magát. Már az indulásnál bajok adódhatnak, mert a Bak túl komoly, túl zárkózott, és nehezen tud feloldódni. A Mérleget vonzza ugyan a Bak komolysága, megbízhatósága, de egy idő után épp ezt tartja nehezen elfogadhatónak. Belefárad a szelídítésbe, és inkább a barátai társaságát választja. A Bak felelőtlennek, könnyelműnek tartja ezt a viselkedést, és sértettségében még inkább begubózik. Nagyon erős egyéb bolygókapcsolódásoknak kell lenniük ahhoz, hogy tartósan egymás mellett maradjanak. Ha ez nincs meg, és elválnak útjaik, szinte biztos, hogy a Bak az anyagiak miatt még évek múltán is veszekszik volt hitvesével.

Bak – Skorpió

Közös vonásuk épp a zárkózottság, a visszavonulási kényszer, a magány utáni vágy, de leginkább az, hogy az érzéseiket nehezen tudják kifejezni. Mindketten szemérmesek, nem szeretik az érzéseiket a világ előtt kiteregetni. Mindketten befelé fordulók, maguknak valók, s talán épp ez az, ami összehozza őket. Ha pedig találkoztak, akkor egy sor közös pontot találnak majd, ami előbb barátsággá, később pedig szerelemmé kovácsolja együttlétüket. Idegenek előtt talán még egymás kezét sem fogják meg, mert úgy érzik: ez csak kettőjükre tartozik. A szerelem számukra nemcsak a testi kapcsolatot jelenti, hanem azt is, hogy szellemileg is egymásra vannak hangolva. Így aligha derül ki mások számára, hogy milyen forró és izgalmas éjszakákat élnek át együtt. Mindketten maximalisták, túl sokat követelnek önmaguktól – és persze a másiktól, s főleg túlzottan makacsok. Ez részben jó, másrészt azonban rossz is lehet. Leginkább akkor, ha valamin hajba kapnak, mert akkor egymástól várják a megbocsátást. Mindhiába.

Bak – Nyilas

A világmegváltó, másokat boldogító Nyilas számára nagy kihívás egy morózus hangulatú, visszahúzódó, befelé forduló Bak meghódítása. Szellemességével és örök optimizmusával talán sikerül a közelébe férkőzni. S ha tekintettel van a Bak érzékenységére, ha nem kürtöli azonnal világgá az intim együttlétek részleteit, ha nem hozza kínos helyzetbe kétértelmű megjegyzésekkel, csípős kritikákkal, inkább megpróbálja ráébreszteni az élet apró örömeire és saját optimizmusával erősíti az önbizalmát – akkor szép lassan lefejtheti a Bak lelkéről a tartózkodás páncélját, és egész életre hűséges társat kaphat a személyében. Persze, egy biztos: nagyon nehezen csiszolódnak össze. Először talán a kíváncsiság vezeti mindkettőjüket. A Baknak tetszik a Nyilas optimizmusa, vidámsága, aki talán azért akar a szeretetébe férkőzni, mert meg van győződve arról, hogy egyszer a Baknak is meg kell ismernie az élet vidámabbik oldalát. Feltett szándéka, hogy lefejti kedveséről a tartózkodás páncélját. A baj általában az, hogy a Nyilas nem elég kitartó, hamar belefárad a sok próbatételbe, ami elé a Bak állítja. És előbb-utóbb a függetlenségét is veszélyben érzi, mert egy Bak társ mellől nem könnyű kimaradozni a barátokkal, barátnőkkel.

Horoszkópok: