Halak horoszkóp 02.19-03.20.

Halak horoszkóp 02.19-03.20.

Ennek a vízjegynek a képviselőit nagy képzelőerő és óriási célok jellemzik. Gyengéjük azonban az elkötelezettség hiánya és az alacsony önbecsülés. A 2023-as év azonban egy karrier kihívást tartogat a Halak számára, ahol képesek lesznek kamatoztatni azt az erőt és elszántságot, amit az újév kínál.

Az év első felében kissé elbizonytalanodhat a hatalmas energialöket miatt, amit a 2023-as horoszkóp a Halak számára hoz. Lehetősége lesz új karriert kezdeni, ahol leküzdi a bátorság hiányát, és a céljai felé halad. Ezenkívül ne féljen végrehajtani a régóta tervezett változtatásokat – fesse ki lakását vagy kezdjen bele egy kisebb felújításba.

A tavaszi hónapokban tele lesz lelki egészséggel. Mivel bővelkedik majd kreatív ötletekben, nemcsak a munkahelyi kollégáit, hanem barátait is lenyűgözi majd. Jelentős pénzösszegre és külföldi üzleti útra szóló ajánlatra számíthat. Ezalatt a lelki társával is találkozhat.

Az év második felében kezd érvényesülni a Szaturnusz ereje a Halak jegyében. Ezért a horoszkóp az érzelmi sebezhetőség érzékeny jelének képviselőit figyelmezteti. Ebben az időszakban Ön bezárkózhat. Migrén, lelkiismeret-furdalás és néhány pszichoszomatikus probléma is megjelenhet. Használja ezt az időszakot a kikapcsolódásra. Lassítson, nézzen egy jó filmet vagy meditáljon egy kicsit.

Ami a kapcsolatokat illeti, idén elmélyülhetnek az érzései, és nagyon intenzíven fog átélni minden pillanatot. A gyengédség és az empátia az erősségeivé válik, így öröm lesz Önnel eltölteni az időt. Főleg nyár és ősz fordulóján érezheti, hogy tele van ellentmondásokkal, és kiszolgáltatottsága kezd megmutatkozni. Ezért legyen biztonságban, és először adjon magának időt a gondolkodásra.

Halak aszcendens

Sem nem nyitott, sem nem zárkózott, a közegtől függ a viselkedésed. Külső ingerekre lassan és igen mély érzelmekkel reagálsz. Intuitív készséged, empátiád kimagaslóan jó. Tele vag idealizmussal, megértéssel. Óriási érzelmi életed van, könnyen befolyásolhatnak, mindig a szívedre hallgatsz. Instabil vagy és hajlamos a szétfolyásra. Az élet apró-cseprő dolgain hosszan fennakadsz, az igazán nagy dolgokat lazán keresztülléped. Társaságkedvelő vagy, jól mesélsz, gyakran ugyanazt százszor is, és mindannyiszor átéled. Van benned egy adag `pató-pálos` vonás: majd csak lesz valahogy. Bölcs belenyugvással viseled sorsod. Szenvedélyek rabja lehetsz, megbízhatatlan vagy, nagy szöveged van.

Ábrándos tekintet, kék, kissé dülledt szem, kicsi, ovális fej, keskeny hosszú lábfej, hízásra hajlamos.

Amennyiben az aszcendenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, úgy akaratgyenge, alacsony erkölcsi szinten álló, szenvedélybeteg lehet.

Az érzelmek világában érzi igazán jól magát, a realitás talaján kissé bizonytalanul, tétován áll. Önfeláldozó, segítőkész. Nehéz szembesíteni a valósággal, menekül a tisztázó beszélgetések elől, inkább “homokba dugja a fejét”‘. Született tehetsége van a halak foglalkozásokhoz, úgy, mint festő, zenész, költő, író, filmes, fotós, ápoló, orvos, tengerész, halász.

Tekintete jóságos, álmodozó, olyan mintha valami mást is látna, mint a többi embert – lehet látnok, médium, érzékfeletti jelenségeket érzékelő, vagy egyszerűen csak képzelgő. Szeme vizenyős, tengerkék, vagy halványzöld. Szeme nagyon ívelt, mintha mindig csodálkozna. Álla gömbölyded, felső ajka előrébb áll, mint az alsó. Arcvonásai lágyak, szelídek. Orra puha, húsos. Jellegzetes túlvilági mosolya van. Kézfogása erőtlen. Lábfeje viszonylag nagy, érzékeny, járása hanyag. Anyagcsere-zavarokra hajlamos. Testalkata kétféle lehet: szétfolyó, hízásra hajlamos vagy egészen éteri, szinte testetlen, sovány, misztikus alkat, átszellemült, szellemi, önmegtagadó.

Halak aszcendens érzékeny testrésze: lábfej, nyirokrendszer

Halak aszcendens fejlődésében bejárandó útja: 

a gyenge szenvedélybeteg csalótól az önzetlen szeretetre képes Emberig.

Szerelem – Kapcsolat

A Halak jegyében született személy gyakran döntésképtelen. Általában zárkózott, befelé forduló, szűkszavú, kudarcot és kihívást kerülő, néha már lemondó, idealista, álomvilágban él. Barátságos és nagyon érzékeny lélek, akiben hatalmas emberszeretet és nagylelkűség lakozik.

Halak – Bak

Igazán szép pár lehet belőlük. A Halak számára először a Bak komolysága, határozottsága tűnik fel. Azután az örökös komor hangulata. Persze, hogy a fejébe veszi: felvidítja, boldoggá teszi. És ez a próbálkozása olyan sikerrel jár, hogy aztán egy életre maga mellé láncolja. Ugyanis nemcsak a rosszkedvét tudja messze űzni, de a nagyon szigorú elvárásainak is képes újra és újra megfelelni. S biztos lehet benne, hogy nem keres más oldalán lopott boldogságot, és a világon senki mással nem olyan őszinte Bak párja, mint éppen vele, a megértő Halakkal. Nem csoda, hiszen ha valakivel, hát akkor az alkalmazkodó, simulékony Halakkal igazán meg tudja értetni magát! Ő ugyanis nemcsak a rosszkedvét tudja messze űzni, de még az állandó féltékenységét is elviseli, és mindent elkövet, hogy feloldja a gátlásait. Ő az, aki akkor is zokszó nélkül a Bak mellett marad, ha rosszul érzi magát ebben a kapcsolatban. S hogy mitől érezné rosszul magát? A Bak állandó zsörtölődésétől, tüskés-szúrós modorától.

Halak – Vízöntő

A különc Vízöntő gyorsan felébreszti a Halak érdeklődését, de a lelke mélyén azért fél is ettől a találkozástól. S talán nem véletlenül. Mert érzi-sejti, hogy a bohócálarc alatt egy egészen más lélek lakozik. Aki sokkal zárkózottabb, nehezebben kiismerhető, s aki talán még önmagához sem teljesen őszinte. Ha mégis úgy dönt, hogy meghódítja, akkor számítson rá, hogy sosem fogja igazán megszerezni. A Vízöntő lelkének egy kis zuga örökké zárva marad a Halak előtt, ahogy A kékszakállú herceg várában sem volt szabad bekukkantania Juditnak a hetedik ajtó mögé. A Vízöntő mély érzésű, odaadó társat kap a Halak személyében, aki igyekszik kitalálni kedvese gondolatát is (ez azonban csak ritkán sikerül, mert teljesen más rugóra jár az esze, nehezen tudja követni a Vízöntő reakcióit). Néha túlzásba is viszi a gondoskodást, és olyasmit próbál rákényszeríteni a Vízöntőre, ami nagyon idegen tőle. Ezen gyakran vitatkoznak. Szakításra azonban egy Halak akkor sem gondol, ha már kerek-perec kiadják az útját. Mindig bízik valami csodában. A külvilág azonban ebből a belső feszültségből semmit nem vesz észre. S talán még irigykedik is, hogy milyen jól megvannak egymással, mennyire gondtalanul és jól élnek.

Halak – Halak

A világ azt gondolja: könnyű nekik, hiszen úgy ismerik egymást, mint a saját tenyerüket. Csakhogy ez tévedés. Mivel mindkettőjükben két lélek lakozik, általában nagyon nehezen igazodnak el még önmagukon is, hát még a másikon. Való igaz, hogy érzékiek és alig várják, hogy szerelmet adhassanak a társuknak, de elegendő egy diszharmonikus hang, egy félreértett mozdulat, és a varázs máris szétpukkan, mint a szappanbuborék, és ölelés helyett sértődött duzzogás marad csak. A Halak nők meglehetősen gátlásosak, olyan partnerre van szükségük, akik kedvességgel, figyelmességgel és sok-sok szeretettel le tudja győzni a félelmüket, fel tudja oldani a gátlásaikat, s akkor nagyon odaadó, mindenre kész szerető válhat belőlük. A Halak nő képzelőereje óriási, és bizony sokkal szebb színben látja a párját, mint amilyen ő valójában. S amikor először kénytelen szembesülni a valósággal, csalódik, áldozatnak érzi magát. Egyébként is hajlamos arra, hogy fejest ugorjon egy kapcsolatba csak azért, mert fél a magánytól. A Halak férfi hasonló beállítottságú, rendkívül szemérmes, és olyan nőkhöz vonzódik, akik nem feltűnők, nem kihívóak, akik mellett nem éri majd kudarc. Mert nagyon érzékeny, könnyen megbántódik. Nagyon erős a szeretetigénye, szereti, ha hízelegnek neki. Nyugodt, békés életre vágyik, s akitől ezt megkapja, ahhoz élete végéig hű marad.

Halak – Kos

Könnyen elkábítják egymást. A nyugodt, szemlélődő Halakat elbűvöli a Kos tüzes temperamentuma, nyitottsága, őszintesége. A Kost meg ámulatba ejti a Halak gyengédsége, titokzatossága, óriási képzelőereje. De hosszú távon egyiküknek sem szabad túlzott reményeket táplálni a másik iránt, mert a tűz végül mégiscsak elalszik, ha sok vizet kap, a víz pedig gőzként párolog a semmibe, ha túl sokáig perzseli a tűz. A végén már alig várják, hogy megszabaduljanak egymástól, mielőtt belepusztulnak az együttlétbe. Bár, a Halak alighanem csak nagyon sokára veszi majd észre, hogy önfeláldozása teljesen fölösleges, és jobban jár, ha elengedi a párját, mert megváltoztatni sohasem tudja.

Halak – Bika

A csöndes és alkalmazkodó Halak imponál a Bikának, hiszen semmi másra nem vágyik, mint hogy fenntartás nélkül szeresse valaki, és persze eközben ő lehessen az úr a háznál. A Halaknak meg azért akad meg a szeme a Bikán, mert türelmes, nyugodt és hagyja magát szeretni, hagyja, hogy elhalmozza a szeretetével, nem érzi terhesnek örökös aggodalmaskodását. Könnyen szót értenek. A Halak csodálja a Bika gyengédségét, cserébe elhalmozza gondoskodásával. Rengeteg bennük a közös vonás. Szívesen barangolnak huszonévesen a tavaszi réten, és hetven körül is kéz a kézben sétálnak az őszi erdőben, messze a város zajától, a kíváncsiskodó szomszédok kandi pillantásaitól. Környezetük azt próbálja kilesni, vajon mi a csuda történhet kettőjük között, mitől ilyen ideális a kapcsolat.

Halak – Ikrek

Mivel mindketten nagyon szeretnek társaságba járni, hát előbb-utóbb egymásra találnak. Első pillanatban talán észre sem veszik, mennyire különböző a természetük, életfilozófiájuk. A Halak szereti a kényelmet, az Ikrek inkább lót-fut, szaladgál. A Halak hallgat, az Ikreknek be nem áll a szája. Kezdetben – úgy tűnik – ez direkt jó, hiszen tökéletesen kiegészíthetik egymást. Csakhogy legtöbbször épp egymás erényeit tartják hibának, és pont azt nem tudják elviselni a másikban, ami belőlük hiányzik. Az ész és az értelem kettőse lehetnének, ha el tudnák fogadni egymást, ha elsőként nem a másik nehezen elfogadható tulajdonságait vennék észre. Mindkettőjüket élénk fantáziával áldotta meg a sors, és az Ikrek intellektuális beállítottságát tökéletesen kiegészíthetné a Halak megérzésekre épülő, érzelemdús gondolkodásmódja. De az Ikreket idegesíti a Halak „fölösleges lelkizése”, szótlansága, és kifejezetten dühíti a másik meditációra, visszavonulásra való hajlama.

Halak – Rák

Mindketten vizes jegyhez tartoznak, hát könnyen szót értenek az élet minden területén. Csupa érzelem, csupa erotika lehetne a kapcsolatuk. S hogy mégsem az? Hát hogyan is lehetne, amikor mindketten álomvilágban élnek, s olyan érzékenyek, hogy egy keményebb hangsúlytól, ki sem mondott megjegyzéstől napokra megbántódnak. Azzal telik életük nagy része, hogy vélt sérelmeiket gyógyítgatják. Ha akad egy jó barát (valamelyik racionálisabb jegy szülötte), aki ráébreszti őket a valóságra, akkor napokra szent a béke. Ilyenkor a szerelem édes csókjaival vigasztalják egymást. Egy szónak is száz a vége: hiába szeretik egymást, annyira azért mégsem, mint önmagukat, és ha nagyon elmélyül az ellentét, vagy ha nincs, aki összebékítse őket, akkor inkább hagyják elmenni a másikat, mint hogy bevallják tévedésüket.

Halak – Oroszlán

Bár mindketten szeretik a társasági életet, valahogy mégsem egymással beszélgetnek ezeken az összejöveteleken. ösztönösen érzik, hogy a tűz és a víz nem sokáig fér meg békességben. Ha mégis egymásra találnak, az többnyire a barátaik mesterkedésének köszönhető, vagy annak, hogy az Oroszlánt elbűvöli a Halak kedvessége, odaadása. Hű alattvalóként kezeli ugyan, de cserébe mindent megad neki (abban a reményben, hogy így megússza az örökös lelkizést). A Halakat is lenyűgözi az Oroszlán nagyvonalúsága, gondoskodása. Nem is fukarkodik a kedveskedéssel, dicsérettel, s mindig megtalálja a módját, hogy párja hiúságát legyezgesse. A veszekedés előbb-utóbb azért tör ki, mert a Halak nem akar hű alattvalóként viselkedni, akinek mindig azt kell tennie, amit a ház ura (úrnője) éppen kitalál. Ezerszer megfogadják, hogy szakítanak, többször szét is költöznek, aztán kezdik elölről. A békülést többnyire a Halak kezdi, és az Oroszlán nem tud neki ellenállni.

Halak – Szűz

A zodiákus két szemben álló csillagjegyének szülöttei tökéletesen kiegészítik egymást, az egyikben épp azok a tulajdonságok vannak meg, amelyek a másikból hiányoznak. Jobb esetben az érintettek örülnek ennek, ám a Szűz és a Halak nem mindig találja meg ezt az összhangot. A Szűz értetlenül figyeli, hogy a Halakat az érzelmei vezérlik, imád álmodozni, és a majd csak lesz valahogy-elv alapján éli az életét. A Szűz ugyanis az eszére hallgat, mindent alaposan eltervez, és percre beosztja az idejét. Csoda, hogy sokat vitatkoznak? Persze ez vita, és nem veszekedés, tehát akár építő is lehet, amiből mindketten csak okulhatnak. A Halakra leginkább a Szűz racionalitása, rendszerezettsége, éles esze van hatással. Persze a kritizáló természetét már nehezebben viseli. Arra számíthat, hogy semmit nem tud úgy csinálni, amiben a párja ne találna legalább egy apró hibát. A Halak mestere ugyan a hangulatteremtésnek, de a Szűz nem igazán tud mit kezdeni vele. A meghitt összebújás helyett inkább keres magának valami házimunkát.

Halak – Mérleg

Mély barátság szövődhet a Mérleg és a Halak között, és kezdetben még a szerelemnek sincs akadálya. A Mérlegé a kezdeményező szerep. Mert bár a Halak hamar felfigyel rá, és mindent el is követ, hogy a közelébe kerülhessen, a döntő lépésre nem képes elszánni magát. S mert mindketten szeretik megadni a módját a szerelmi együttléteknek, emlékezetes órákat töltenek együtt. Ezt aztán újra és újra fel lehet majd idézni, amikor csökken vagy teljesen el is illan a szerelmi hév, s csak a megszokás marad utána. Bár a Mérleggel egy ágyban még akkor is felébred szívében a vágy, ha a lelkében dúl a harag. Márpedig összetűzésre gyakran sor kerül, mert a hétköznapokat nagyon nehezen tudják összehangolni. Egyikük sem gyakorlatias, és nagy baj van, ha valamiben döntésre kényszerülnek. Mert a Halak a Mérlegtől várja, hogy irányítsa az életét, a Mérleg viszont még a saját céljaival sincs mindig tisztában. S mert mindketten rendkívül érzékenyek, könnyen megbántódnak. Az együtt töltött idő többnyire béküléssel, engeszteléssel telik.

Halak – Skorpió

Mély érzésű, odaadó társat kap a Skorpió a Halak személyében, aki igyekszik kitalálni kedvese gondolatát is. Cserébe őszinte szeretetet vár. Ezt általában meg is kapja, sok-sok erotikával fűszerezve. A Skorpiót szinte mindenki túl szigorúnak, érzéketlennek tartja, a Halak azonban ráérez a zord külső mögött rejlő érzékeny, mi több, érzéki lélekre, és meg is akarja hódítani. A szex, az erotika az a terület, ahol rögtön megtalálják az egymáshoz vezető utat. A Skorpió határozottsága, konok elszántsága imponál a Halaknak, és mindent megtesz, hogy békés, nyugodt hátteret teremtsen kedvesének, ahol szerelem várja a mindennapos harcok után. S mert mindketten vonzódnak a misztikumhoz, akkor is nagyszerűen megértik egymást, ha éppen nem a hálószobában vannak. Egyetlen veszélye van csak ennek a kapcsolatnak: egyszer csak unalomba fullad. Mert bár a Skorpió eleinte élvezi ezt a kényeztetést, később egyre inkább vágyik az izgalomra és titkos randevúkba menekül az aranykalitka szorításából. Amit persze a párja azonnal megérez, és jön a vég nélküli duzzogás.

Halak – Nyilas

Bárki azt hinné, hogy ha két ember egyformán gondolkodik, s azonosak a céljaik is, az maga a boldogság! Ebben a kapcsolatban gyakran megtörténik, hogy nem így van. A Halaknak elég hamar rá kell jönnie, hogy a Nyilasnak semmi nem jó. Ha kényezteti, az elől menekül, ha meg nem ajnározza a kedve szerint, akkor azért keres házon kívüli boldogságot. Talán az a baj, hogy rengeteg bennük a közös vonás: mindketten imádnak álmodozni, szeretik a társaságot, az utazást. Csak az a baj, hogy az életfelfogásuk is hasonló: mindketten a majd csak lesz valahogy-elv alapján élik az életet, és a másiktól várják, hogy döntsön végre, illetve hogy oldja meg az esetleges gondokat. Gondok pedig már szerelmük hajnalán szép számmal jelentkeznek, mert még abban sem tudnak megegyezni, hogy hová menjenek moziba, melyik adó műsorát nézzék a tévében, vagy hogyan rendezzék be a lakást. S mert mindkettőjüknek óriási a lelke, könnyen megbántódnak.

Horoszkópok: