A méz jótékony hatásai

A méz jótékony hatásai

A méz jótékony hatása

felső légúti megbetegedésekre, köhögés csillapításra
emésztési zavarokra
immunrendszer erősítésre
méregtelenítésre, májregenerálásra
csonterősítésre
kiváló erősítő gyermekek, terhesek és lábadozók számára
idegrendszer nyugtató
gyomorsav csökkentő

Tudtad, hogy 100 g mézhez, 15.000 méhecske munkájára és egymillió virágra van szükség!

A méz

Az apiterápia főként a mézet használja fel gyógyításra. A méz tartalmaz szénhidrátokat, cukrokat, fehérjéket, szerves savakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és természetes antibiotikumokat. A méz ezen anyagoknak köszönheti a gyógyhatását. A szénhidráttartalma kb. 80–85%, ami főként szőlőcukor és gyümölcscukor keveréke. A szőlőcukor gyorsan felszívódó energiaforrás, és ennek köszönheti a méz a kristályosodását is. (40°Cos vízbe téve a mézes üveget, újra folyékonnyá válik.)
A méz ásványi anyag tartalma meghatározza a színét. Minél sötétebb, annál több van benne. Az emberi szervezet számára szükséges 24 ásványi anyag közül 22 kimutatható benne. A méz B1, B2, B5, B6, C, M, és P vitamintartalma alacsonyabb, mint a nyers zöldségeké, gyümölcsöké, viszont tárolás közben nem csökken. A méz élő táplálék, magas az „életereje” az enzimdússága miatt. A méz a többi cukorfajtával szemben nincs izgató hatással a belekre, emiatt bélnyálkahártya-gyulladásban szenvedők is nyugodtan fogyaszthatják. Továbbá a legtöbb mézfajta könnyen emészthető és fedezi a szükséges vitamin- és energiaszükségletet.

A méz

Lazítson, relaxáljon és frissüljön fel egyszerre!>>
Egészség, természetes gyógymódok >>