Hogyan működik az immunrendszerünk

Hogyan működik az immunrendszerünk

Folyamatosan arra biztatnak minket, hogy keressünk külső védelmet, ami megment minket, vegyünk maszkokat, alkoholos géleket (anélkül, hogy elmondanák, hogy ezeket a géleket nem szabadna használni huzamosabb ideig, mert az etanollal eltávolítjuk szervezetünk első, természetes immungátját, bőrünk lipidrétegét, amely gátot szab a vírusoknak… Az elmúlt években az antibakteriális termékek túlzott használatának, valamint a baktériumok immunrendszerünkben betöltött szerepével kapcsolatos félreértéseknek köszönhetően a szervezetünk évről évre egyre érzékenyebbé válik. Minél többet használjuk ezeket az alkoholos kézfertőtlenítőket, bőrünk legfelső rétege annál áteresztőbb és érzékenyebb lesz a vírusokra. Elsősorban a “klasszikus” szappanokat használjunk!

 A média egy külső megoldásról beszél csak: egy jövőbeli gyógyszeres kezelésről vagy egy oltóanyagról, amelynek forgalomba hozatali engedélyét biztosan el fogják hanyagolni a “sürgős helyzetre” hivatkozva…

Néhány nap alatt (fiatalok esetében), vagy néhány hét alatt mindenki képes természetes módon megerősíteni az immunrendszerét. Ez biztosan nem akadályozná meg a vírus terjedését, de erősítené a védekezésünket a vírussal szemben, és ezáltal csökkentené a súlyos esetek arányát, annak érdekében, hogy otthon sokkal gyorsabban gyógyulhassunk.

 Miért nem vonják be az információs csatornákba azokat, az egészségügyi szakembereket, akik a megelőzésről beszélnek, úgy mint a táplálkozási tanácsadók, természetgyógyászok, homeopaták, fitoterapeuták, akik hatalmas munkát végezhetnek az emberek tájékoztatásában és a megelőzés terén, és ezáltal levehetnék a terhet a frontvonalban lévő orvosokról?!

A gyorsételek, a “mű” kaják fogyasztása (mint pl. a feldolgozott és finomított élelmiszerek) az elsők, ami elpusztítják az immunvédekezésünket.

 Az immunrendszerünk hatékonysága szigorúan a bélflóránk állapotától függ (és ennélfogva az általunk elfogyasztott étel minőségétől).  A hazai, nyers, szezonális zöldség- és gyümölcsfogyasztás a legjobb módja az immunitáshoz szükséges ásványi készleteink gyors feltöltéséhez.

 A böjt mindössze 3 nap alatt megerősíti az immunrendszert. A hideg zuhany előnyeiről, ami néhány nap alatt megemeli az egyes T limfociták szintjét.

Olyan növények, mint pl. a kasvirág (echinacea), koncentrált formában néhány hét alatt megnövelik az immunvédelmet.

Kasvirág (echinacea) gyógynövény

Oda kell figyelni az esszenciális antivirális illóolajok hatékonyságára, valamint a nagy dózisú C-vitamin, D vitamin, K2 vitamin és ásványi anyagok, úgy mint a cink és a szelén erősíti az immunrendszert.

Ne feletkezzünk meg a testmozgás fontosságáról és a közelmúltbeli tanulmányokról, amelyek bizonyítják a jóga jótékony hatását az immunrendszer erősítésében.

Tudni kell, hogy a félelem erősen rombolja az immunrendszert. Miért kell az egyetlen mainstream média által közvetített érzelem, ami olyan szorongást idéz elő, hogy napról napra egyre jobban gyengít minket (stresszt okozhat). Miért nem adnak több információt, más alternatív megoldásokról? Meditáció a legjobb stresszoldó megoldás lehet.

A szervezetünknek olyan védekező és öngyógyító képességei van, amely erősebb a világ bármely gyógyszerénél és ezek a képességek gyorsan aktiválhatók.

 A testünk egy igazi gyógyítógép!

 Ebben az időszakban, amikor végre van időnk, itt az ideje a saját működésünkre koncentrálni, tartsunk igényt a személyes erőnkre, és vegyük át az irányítást saját egészségünk és a jövőnk felett.”

Forrás: Jose Gorrochategui, természetgyógyász