A járvány kellős közepén miért nem magyarázza el senki, hogyan működik az immunrendszerünk?

A járvány kellős közepén miért nem magyarázza el senki, hogyan működik az immunrendszerünk?
Miért nem informálnak, a megelőzés fontosságától és lehetőségeiről?

Folyamatosan arra biztatnak minket, hogy keressünk külső védelmet, ami megment minket: vegyünk maszkokat, alkoholos géleket (anélkül, hogy elmondanák, hogy ezeket a géleket nem szabadna használni huzamosabb ideig, mert az etanollal eltávolítjuk szervezetünk első, természetes immun gátját:

bőrünk lipidrétegét, amely gátat szab a vírusoknak… (Az elmúlt években az antibakteriális termékek túlzott használatának, valamint a baktériumok immunrendszerünkben betöltött szerepével kapcsolatos félreértéseknek köszönhetően a szervezetünk évről évre egyre érzékenyebbé válik). Minél többet használjuk ezeket az alkoholos kézfertőtlenítőket, bőrünk legfelső rétege annál áteresztőbb és érzékenyebb lesz a vírusokra. Elsősorban a “klasszikus” szappanokat használjunk!

A média egy külső megoldásról beszél csak: egy jövőbeli gyógyszeres kezelésről vagy egy oltóanyagról, amelynek forgalomba hozatali engedélyét biztosan el fogják hanyagolni a “sürgős helyzetre” hivatkozva…

Mikor magyarázták el a lakosságnak, hogy néhány nap alatt (fiatalok esetében), vagy néhány hét alatt mindenki képes természetes módon megerősíteni az immunrendszerét? Ez biztosan nem akadályozná meg a vírus terjedését, de erősítené a védekezésünket a vírussal szemben, és ezáltal csökkentené a súlyos esetek arányát, annak érdekében, hogy otthon sokkal gyorsabban gyógyulhassunk.

Miért nem vonják be az információs csatornákba azokat, akik idejük 95%-át több hete ezzel a témával foglalkozva töltik: az egészségügyi szakembereket, akik a megelőzésről beszélnek, úgy mint a táplálkozási tanácsadók, természetgyógyászok, homeopaták, fitoterapeuták, akik hatalmas munkát végezhetnek az emberek tájékoztatásában és a megelőzés terén, és ezáltal levehetnék a terhet a frontvonalban lévő orvosokról?!

Miért nem mondják el az embereknek, hogy a gyors ételek, a “mű” kaják fogyasztása (mint pl. a feldolgozott és finomított élelmiszerek) az elsők, ami elpusztítják az immunvédekezésünket?

Hogy az immunrendszerünk hatékonysága szigorúan a bélflóránk állapotától függ (és ennélfogva az általunk elfogyasztott étel minőségétől)?

S azt, hogy a hazai, nyers, szezonális zöldség- és gyümölcsfogyasztás a legjobb módja az immunitáshoz szükséges ásványi készleteink gyors feltöltéséhez?

Miért nem magyarázzák el, hogy a böjt mindössze 3 nap alatt megerősíti az immunrendszert?
Miért nem beszélünk a hideg zuhany előnyeiről, ami néhány nap alatt megemeli az egyes T limfociták szintjét?

Miért nem magyarázzák el, hogy az olyan növények, mint pl. az echinacea, koncentrált formában néhány hét alatt megnövelik az immun védelmet? (lett volna rá időnk a vírus megjelenése óta…)

Miért nem beszélnek az esszenciális antivirális illóolajok hatékonyságáról, valamint a nagy dózisú C-vitaminról és ásványi anyagokról, úgy mint a cinkről és a szelénről?

Miért nem beszélnek a testmozgás fontosságáról és a közelmúltbeli tanulmányokról, amelyek bizonyítják a jóga jótékony hatását az immunrendszer erősítésében?

Miért nem magyarázzák el, hogy a félelem erősen rombolja az immunrendszert? És miért ez az egyetlen mainstream média által közvetített érzelem, ami olyan szorongást idéz elő, hogy napról napra egyre jobban gyengít minket…?

Miért nem magyarázzák el az embereknek, hogy olyan védekező és öngyógyító képességeik vannak, amelyek erősebbek a világ bármely gyógyszerétől, és ezek a képességek gyorsan aktiválhatóak?

A testünk egy igazi gyógyítógép!

Ebben az időszakban, amikor végre van időnk, itt az ideje a saját működésünkre koncentrálni, tartsunk igényt a személyes erőnkre, és vegyük át az irányítást saját egészségünk és a jövőnk felett.”

Forrás: Jose Gorrochategui, természetgyógyász

In the middle of an epidemic, why doesn’t anyone explain how our immune system works?
Why are they not informed about the importance and possibilities of prevention?

We are constantly encouraged to look for external protection that will save us: take masks, alcoholic gels (without being told that these gels should not be used for an extended period of time because ethanol removes our body’s first natural immune barrier:
the lipid layer of our skin that inhibits viruses… (In recent years, our bodies have become increasingly sensitive year after year due to the overuse of antibacterial products and misunderstandings about the role of bacteria in our immune system). The more we use these alcoholic hand sanitizers, the more permeable and sensitive our skin will be to the top layer. Let’s use the “classic” soaps in the first place!
The media is talking only about an external solution: a future drug treatment or a vaccine whose marketing authorization will certainly be neglected on the grounds of “urgency”…
When was it explained to the population that in a few days (for young people) or a few weeks, everyone can naturally strengthen their immune system? This would certainly not prevent the spread of the virus, but it would strengthen our defense against the virus and thus reduce the incidence of serious cases so that we can recover much faster at home.

Why not include in the information channels those who spend 95% of their time working on this topic for more weeks: health professionals who talk about prevention, such as nutritionists, naturopaths, homeopaths, phytotherapists who can do a tremendous job for people information and prevention, and thus relieve the burden on front-line doctors ?!
Why not tell people that consuming fast food, “artificial” foods (such as processed and refined foods) is the first thing that destroys our immune defenses?
That the effectiveness of our immune system depends strictly on the condition of our gut flora (and therefore the quality of the food we eat)?
And that domestic, raw, seasonal consumption of vegetables and fruits is the best way to quickly replenish our mineral reserves for immunity?
Why isn’t it explained that fasting only strengthens the immune system in 3 days?
Why don’t we talk about the benefits of a cold shower that raises the levels of individual T lymphocytes in a few days?
Why is it not explained that plants such as e.g. echinacea, in concentrated form in a few weeks will increase immune protection? (we would have had time since the virus appeared…)
Why is there no talk of the effectiveness of essential antiviral essential oils and the
high-dose C-vitaminról and cinkről és a szelénről?

Why not talk about the importance of exercise and recent studies that prove the beneficial effects of yoga in strengthening the immune system?
Why is it not explained that fear severely destroys the immune system? And why is this the only emotion conveyed by the mainstream media that causes such anxiety that it weakens us more and more day by day…?
Why not explain to people that they have defensive and self-healing abilities that are stronger than any drug in the world and that those abilities can be activated quickly?
Our body is a real healing machine!
At a time when we finally have time, it’s time to focus on our own operations, keep a need for our personal strength, and take control of our own health and our future. ”
Source: Forrás: Jose Gorrochategui, természetgyógyász