A szén-dioxid nem globális felmelegedést okozó „szennyező anyag”, hanem maga az élet elixírje

A szén-dioxid nem globális felmelegedést okozó
„szennyező anyag”, hanem maga az élet elixírje

Ha legközelebb valaki azt mondja neked, hogy mindannyiunknak csökkentenünk kell „szénlábnyomunkat”, hogy megóvjuk a bolygót a „klímaváltozástól”, mindenképpen emlékeztesd az illetőt arra, hogy a szén-dioxid (CO2) az élet elixírje .

CO2 nélkül az összes növényi élet elpusztulna – ami azt jelenti, hogy minden ember és állat is meghalna . A CO2 növényi táplálék , hiszen elősegíti a fotoszintézist és magát az életciklust.

A CO2 eltávolítása a bolygóról, ahogy az éghajlati kultikusok követelik, az egész világot élettelenné tenné . Gyorsan pusztasággá válna, amelyet halál és pusztulás jellemez – és biztosan nem lenne paradicsom.

Az elmúlt néhány évben a vállalati irányítású média, a baloldali politikusok és a Globális Felmelegedés Egyházának tagjai mindannyiunknak elmondták, hogy a CO2 „szennyező anyag”. Semmi sem állhat távolabb az igazságtól. (Kapcsolódóan: A CO2-nek semmi köze a globális hőmérséklethez.)

„Az elmúlt két évszázad ipari folyamataiból származó CO2-kibocsátás rendkívül jótékony hatással volt a növények növekedésére” – írja Vijay Jayaraj.

„Tudományos tanulmányok azt mutatják, hogy a CO2 jelentős szerepet játszott a Föld újra zöldellésében, miután a szokatlanul alacsony CO2-szint korlátozta a bolygó növényzetének nagy részét a CO2-éhezés miatt.”

Az élelmiszertermelés elmúlt évszázad során tapasztalt hatalmas növekedése, amely világszerte nyolcmilliárd ember élelmezését teszi lehetővé, szintén nem jöhetett volna létre CO2 nélkül – nem beszélve arról, hogy a mezőgazdaságra alkalmasabb területeken némileg melegebb lett volna a hőmérséklet.

A Scientific American szerint a CO2 olyan műtrágya,
amely élénkíti az erdőket és a természetet

Ironikus módon a CO2 felelős azért is, hogy a bolygó zölden maradjon , mint a fákkal, állatvilággal és más növényvilággal gazdag és buja környezetben. CO2 nélkül az egész bolygó barna és kopár lenne.

A zöldek a „zöld” napirend elfogadásáról szóló beszédük ellenére éppen azok ellen harcolnak, amelyek valójában zöld színben tartják a bolygót. Beszélj az őrültségről.

Scientific American szerint a CO2 műtrágyaként működik a természetes ökoszisztémák érintetlenségének megőrzésében. Az erdők, a dzsungelek, a szavannák, a tundra és minden, ami a kettő között van, a CO2-ra támaszkodik, hogy életben tartsa az állatokat és az embereket a tápláléklánc részeként.

Meglepő módon a CO2-kibocsátás növekedése az iparosodás előtti kortól mostanáig mintegy 23 százalékos „megnövekedett fák” termelékenységét tette lehetővé. Ez azt jelenti, hogy a CO2 aktívan zöldíti a bolygót, és élhetőbbé teszi.

„Az emberek által fogyasztott növények többségénél – beleértve a búzát, a rizst és a szóját – a magasabb CO2-kibocsátás közvetlenül segít nekik… Az iparosodás előtti szint megkétszerezése a növények, például a búza és a kukorica termőképességét mintegy 11,5 százalékkal növeli. körülbelül 8,4 százalékkal” – mondja Francis Moore, az UC Davis professzora .

Különösen a világ azon területein, amelyek hagyományosan nem voltak olyan kedvezőek a mezőgazdaság számára, az emelkedő CO2-szint hozzájárult ahhoz, hogy földjeik megművelhetőbbé és élelmiszertermelőbbé váljanak. Ez azt jelenti, hogy többen tudnak enni .

Indiában tanulmányok kimutatták, hogy az üvegházakat használó gazdák hétszer több élelmiszert tudtak termeszteni 90 százalékkal kevesebb víz felhasználásával, mindezt az emelkedő CO2-szintnek köszönhetően.

„Az indiai gazdálkodók 82 százaléka kisebb, mint öt hektáron végez tevékenységet” – jegyzi meg Jayaraj. „Számukra a megemelkedett CO2-szintű üvegházas gazdaságok életmódosító törekvésnek bizonyulhatnak, különösen akkor, ha az üvegház teljes felszerelése mindössze 2500 dollárba kerül.”

„Nemcsak az üvegházhatást okozó termékek miatt ünneplem a CO2-t, hanem azért is, hogy lehetővé tegyük és gazdagítsuk az életet bolygónkon” – összegzi. „Ezt a gyakorlatilag minden élőlényből álló elixírt démonizálni tiszta őrültség.”

Forrás: naturalnews

Carbon dioxide isn’t a “pollutant” causing global warming, it’s the elixir of life itself

The next time someone tells you that we all must reduce our “carbon footprint” in order to save the planet from “climate change,” be sure to remind that person that carbon dioxide (CO2) is the elixir of life.

Without CO2, all plant life would die – which means all humans and animals would also die. CO2 is plant food, after all, facilitating photosynthesis and the life cycle itself.

Removing CO2 from the planet like the climate cultists are demanding would render the entire world barren of life. It would quickly become a wasteland marked with death and destruction – and would certainly not be a paradise.

For the past several years, the corporate-controlled media, leftist politicians, and members of the Church of Global Warming have been telling us all that CO2 is a “pollutant.” Nothing could be further from the truth. (Related: CO2 has absolutely nothing to do with global temperatures.)

“CO2 emissions from industrial processes of the last two centuries have been highly beneficial to plant growth,” writes Vijay Jayaraj.

“Scientific studies show that CO2 has played a significant role in the re-greening of the earth after abnormally low CO2 levels had limited much of the planet’s vegetation due to CO2 starvation.”

The massive increase in food production over the past century, which allows for the feeding of eight billion people worldwide, would also not have been possible without CO2 – not to mention slightly warmer temperatures in some areas that are more suited for agriculture.

Scientific American says CO2 is a fertilizer that keeps forests and nature vibrant

Ironically enough, CO2 is also responsible for keeping the planet green, as in rich and lush with trees, fauna, and other plant life. Without CO2, the entire planet would be brown and barren.

For all of their talk about embracing a “green” agenda, the greenies are fighting against the very things that actually keep the planet green in color. Talk about insanity.

According to Scientific American, CO2 acts as a fertilizer to keep natural ecosystems intact. Forests, jungles, savannahs, tundra, and everything in between all rely on CO2 to thrive, keeping animals and humans alive as part of the food chain.

Amazingly, increases in CO2 from the pre-industrial age until now have allowed for “increased trees” productivity of around 23 percent. This means that CO2 is actively greening the planet and making it more livable.

“For most of the other plants humans eat – including wheat, rice and soybeans – having higher CO2 will help them directly … Doubling CO2 from pre-industrial levels does boost the productivity of crops like wheat by some 11.5 percent and of those such as corn by around 8.4 percent,” says Francis Moore, a professor at the UC Davis.

Particularly in areas of the world that were not traditionally as favorable to agriculture, rising CO2 levels have helped to make their land more arable and productive for food. This means more people are able to eat.

In India, studies have found that farmers using greenhouses have been able to grow seven times more food using 90 percent less water, all thanks to rising CO2 levels.

“Eighty-two per cent of farmers in India have small-scale operations of less than five acres,” Jayaraj notes. “For them, greenhouse farms with elevated CO2 levels can prove to be a life-altering endeavour, especially when the entire greenhouse setup costs just $2,500.”

“I am celebrating CO2 not just for the greenhouse produce it feeds but for enabling and enriching life on our planet,” he concludes. “To demonise this elixir of practically all living things is pure insanity.”

Forrás: naturalnews