Borsmenta tea, nyolc lenyűgöző hatása

Borsmenta tea, nyolc lenyűgöző hatása

A borsmenta leveleiből készített gyógyteát már évszázadok óta használják különböző gyógyászati célokra. Jótékony hatásai mellett frissítő, mentolos íze miatt is kedvelt ital vált belőle szerte a világon. 

A borsmenta tea egy finom, frissítő módja egészségünk megerősítésére. Fogyasztásával olyan problémákat szüntethetünk meg, mint például a fejfájás, arcüreggyulladás, hasi panaszok és még sok mást, amelyeket a későbbiekben részletezünk. 

A borsmenta őshonos növény szerte Európában, és rengeteg felhasználási módja terjedt el. Összetevőként megtalálható a különböző leheletfrissítő cukorkákban, rágókban, gyógyszerekben vagy aromaterápiás olajokban és még számos különböző termékben.

Borsmenta tea pozitív hatásai

Ahogy azt a bevezetőnkben említettük, a borsmenta leveleiből készített tea rengeteg egészségügyi problémára nyújt természetes gyógymódot. Összegyűjtöttük azt a 8 problémát, amelyekre a leggyakrabban alkalmazzák a tea jótékony hatását. 

1. Borsmenta tea megszünteti a fejfájást

A borsmenta természetes fájdalomcsillapítóként és izomlazítóként működik, így könnyen megszüntethetők vele különböző típusú fejfájások. A borsmentában található mentol serkenti a véráramlást, amely kellemes hűsítő érzéssel társul, ennek köszönhetően nem csak a fejfájást, de az egyéb fájdalmakat is hatékonyan csökkenthetjük vele. 

2. Borsmenta tea csökkenti a stresszt

Egy csésze borsmenta tea kiváló választás lehet, ha úgy érezzük túl sok stressz gyülemlett fel bennünk. Természetes nyugtató hatásának köszönhetően segít ellazulni testileg és lelkileg egyaránt. Csökkenti a vérnyomást és a testhőmérsékletet, aminek köszönhetően sokkal könnyebben szabadulhatunk meg a bennünk rejlő feszültségtől. 

3. Borsmenta tea enyhíti az arcüreggyúlladást

A borsmenta antibakteriális, vírusölő és gyulladás-csökkentő hatásának köszönhetően remek megoldás lehet arcüreggyulladás kezelésére. A mentol segít felszabadítani a légutakat, megkönnyítve ezzel a légzésünket. Izomlazító hatásának köszönhetően pedig segít a torok és a mellkas izmainak ellazulásában, ezáltal csökkentve a nátha és az influenza különböző tüneteit, mint például a köhögést. 

4. Borsmenta tea segít a fogyásban

A natúr borsmenta tea ízesítés nélkül teljesen kalóriamentes, így diéta során ajánlatos a különböző üdítőitalok helyett fogyasztani. A benne található összetevők pedig segítenek étvágyunk szabályozásában és megakadályoz minket attól, hogy egy-egy étkezés során túl együk magunkat, ezzel megelőzhetjük az elhízást. 

5. Borsmenta tea javítja az emésztést

A borsmenta tea egy valóságos csodaszerként alkalmazható a különböző emésztési panaszokra. Fogyasztása segíthet megszüntetni a székrekedést, a puffadást vagy a hasi görcsöket. Rendszeres fogyasztása pedig akár az IBS tüneteit is enyhítheti. A gyomorban fellépő gyulladások kezelésére bizonyítottan alkalmazható. 

6. Borsmenta tea az erőssebb immunrendszerért

A borsmentában rengeteg antioxidáns található, amely segít erősebbé tenni immunrendszerünk. A borsmenta tea továbbá nagy mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, kalciumot, nátriumot, foszfort, káliumot és magnéziumot. Ezek a tápanyagok segítenek a betegségek legyőzésében és hosszútávon hozzájárulnak szervezetünk egészséges működéséhez.

7. Borsmenta teától kellemesebb lesz a leheletünk  

A kellemetlen lehelet okozói a szánkban található különböző baktériumok. A borsmenta tea antibakteriális hatásának köszönhetően elpusztítja a kellemetlen szájszagot okozó baktériumokat, a mentol pedig biztosítja a kellemesebb illatú leheletet. 

8. Borsmenta tea, minőségibb alvást biztosít

A borsmenta tea nem tartalmaz koffeint, így nyugodtan ihatjuk a napnak bármelyik szakaszában. Elalvás előtt fogyasztva lazító, nyugtató hatásának köszönhetően könnyebben és gyorsabban merülhetünk álomba. A rendszeres álmatlanságban szenvedők számára kimondottan javasolt a tea rendszeres fogyasztása, különösen az esti órákban. 

Összességében tehát elmondható, hogy a borsmenta tea fogyasztása számos pozitív előnnyel jár szervezetünk számára. Fedezze fel gyógytea kínáltunkban a borsmentát tartalmazó termékeinket!

Forrűs: teame

Tipp!

Gyomorfájás, gyomorgörcs, puffadás esetén …
Ne a sok agyon reklámozott gyógyszert szedd be, hanem igyál egy finom borsmenta teát, ami igazán használ a gyomrodnak.
Egy próbát megér!