A talpmasszázs jótékony hatásai egészségünkre

A talpmasszázs és reflexológia jótékony hatásai egészségünkre

A talpmasszázs serkentheti a vérellátást, nyirokkeringést, segítheti a máj, vese működését, tisztulhatnak a légutakat, javulhat emésztésünk, csökkentheti a blokkokat, de még a keringési és a mozgás rendszerünkre is hatással lehet. A nyakmervségen keresztül gerinc, hátbántalmakig. Aktiválhatjuk szervezetünk energiáit.

Miért kell minden este megmasszírozni a talpat?

Bár lábaink nap, mint nap meglehetősen sokat dolgoznak, mégis sokszor testünk legkevésbé kényeztetett részei. Azonban napi pár perc odafigyeléssel Ön is sokat tehet lábai és egész szervezete egészségéért. 

A különböző kultúrákban eltérő, de hosszú időkre visszatekintő hagyománya van a talpmasszázsnak. A kiegészítő és alternatív medicina előszeretettel alkalmazza az egészség megőrzése céljából. 

A reflexológia egy ősi gyógyító módszer, melynek alapjául azok a reflexológiai pontok szolgálnak, amik különböző hatással vannak a szervekre és mirigyekre. Ezek a pontok a talpon, bokán, ujjakon és a láb felsőbb részein találhatók. A kezelés során ezekre a pontokra fejtenek ki nyomást a hozzáértő szakemberek.

Maga a kezelés kifejezetten kellemes érzés és sokak szerint az általános egészségi állapotot is javítja.

A lábmasszázs legfontosabb hatása, a reflexológia szerint

Segíti a nyugodt alvást

A lefekvés előtti lábmasszázs javíthatja az alvást. A nyugtató és pihentető masszázs hatására a test ellazul, javul a keringés és az idegek megnyugodnak. Mindez pedig elősegíti a jobb alvást.

Bizonyos akupunktúrás pontok masszírozása elősegítheti a pihentetőbb alvást.

a, üljön le és tegye a lábfejét a térdére
b, a hüvelykujja segítségével nyomkodja meg a nagylábujja alsó részeit
c, mindkét ujját 1 percig masszírozza
d, ezt követően masszírozza a talpát 10 percig kókuszolaj vagy olívaolaj használatával

Javítja a vérkeringést

A mozgásszegény életmódnak köszönhetően, a legtöbb ember nem használja megfelelőn lábizmait, amin csak rontanak az elegáns, de szűk cipők, magas sarkú lábbelik.
Napi 10 perc masszázzsal azonban jelentősen javítható a láb keringése. 
A lábmasszázs ráadásul segíti a nyirokkeringést, ami megelőzheti a visszerek kialakulását. Emellett persze nagyon fontos a kényelmes cipő viselete is.
Öntsön kevés masszázs olajat a tenyerébe és finoman masszírozza át vele lábait. Ez után határozott mozdulatokkal, de gyengéden dörzsölje át lábfejét a bokától egészen a lábujjakig. 
Végül finoman masszírozza át vádliját is.

Segíti a relaxációt

Egy hosszú, kemény és fárasztó nap után a talp és lábmasszázs kiválóan elősegítheti egész teste ellazulását, főleg, ha napközben sokat álldogált és lábai bedagadtak.

A megfelelően elvégzett talpmasszázs növelheti energiaszintjét és csökkentheti a stressz és fáradtság tüneteit. 

Egy 5-10 perces lábmasszázs lefekvés előtt egész közérzetét javíthatja. Használjon langyos kókusz, olíva vagy mustárolajat a masszázshoz.

Jó hatással van a depresszió ellen

Reflexológiával és talpmasszázzsal segíthet megelőzni a depresszió kialakulását. Egy 2010-es tanulmány azt találta, hogy a nyugtató kéz és lábmasszázs segít megbirkózni a hozzátartozó halálát követő gyászidőszakkal.  

A talp bizonyos részeinek (a nagy lábujj környékén) masszírozása a reflexológia szerint közvetlenül hat az idegrendszerre, így segít a depresszió enyhítésében. 

Fájdalomcsillapító

A reflexológia szerint a talp egyes részeinek masszírozásával enyhíthető a fejfájás, migrén, nyaki fájdalom, hátfájás, stb. 

A migrén kezelésére például a bokák masszírozása ajánlott, míg a nyakfájás kezeléséhez a lábujjakat kell masszírozni. 

Egészségesebbé varázsolja lábait

Akár napi 5 perc masszázzsal is egészségesebbé varázsolhatja lábait, erősítheti és rugalmasabbá teheti bokáit, megelőzheti a sérüléseket. 

Csökkenti a lábdagadást

A terhesség alatti rendszeres lábmasszázs segítségével csökkenthető a lábdagadás kialakulása, ami igen gyakori, főleg az utolsó trimeszterben. Ilyenkor fontos, hogy ne saját magának végezze a masszázst, hanem kérje meg párját vagy forduljon szakemberhez. 

A megfelelően végzett lábmasszázs csökkenti a folyadék felhalmozódását és segíti annak kiürülését a szervezetből.

Nyugtalan láb szindróma

A nyugtalan láb szindróma egy neurológiai rendellenesség, mely megzavarja a nyugodt alvást és pihenést. 

A kókuszolajos láb és talpmasszázs javítja a vérkeringést, ellazítja az idegeket és segíti az éjszakai nyugodt alvást.

Csökkenti a vérnyomást

Korábbi tanulmányok is azt mutatták, hogy a szakszerűen végzett reflexológiai kezelés szignifikánsan csökkentheti a vérnyomást és a vér triglicerid (vérzsírok egyik fajtája) szintjét.

Forrás: drtihanyi

Kéz a szervezeted gyógyító központja >>

Kézmasszázs – Kézreflexzóna >>

Kéz reflexológia – Kézmasszázs >>

A talpmasszázs jótékony hatásai egészségünkre >>

21 pont a talpadon, amit masszírozva javíthatod az egészségedet és a közérzetedet >>

Méz jótékony hatása >>

Tipp!

A legegyszerűbb, görgős fából készült lábmasszírozó

A fából készült, hagyományos görgős talpmasszírozó gyengéden masszírozza az egész talpat, javítva a keringést és az anyagcserét. A forgó görgők tökéletes masszázs élményt nyújtanak, így a lábak és az egész test ellazul és feltöltődik. A terméket talpmasszázsra szánták. A masszírozó használatával befolyásolhatjuk az erek tágulását, az anyagcserét, a testi-lelki jólétünket.

Érdemes megjegyezni, hogy a talpmasszázs növeli a vérellátásukat, és ennek eredményeként pozitívan hat az egész szervezet működésére, egyben javítja a közérzetünket!
A görgők, amelyek gyengéden masszírozzák az egész lábfejet, javítják a keringést, ellazítanak és tökéletesen oldják a stresszt egy kemény munkanap után. A termék pozitívan befolyásolja az egészség általános javulását.

A masszírozó mindkét oldalán 5 görgő található. A dupla masszírozónak köszönhetően mindkét lábfejet egyszerre lehet masszírozni. 10 masszázsgörgő, amelyek gyengéden masszírozzák az egész lábfejet, javítják a keringést és feltöltenek energiával

A hagyományos görgős talpmasszírozó kiváló minőségű fából készült, így hosszú évekig használható. Ez egy tartós, természetes és környezetbarát anyag ami időtlen és esztétikus megjelenéssel rendelkezik.

A termék jellemzői:

  • anyaga: fa
  • színe: natúr
  • méretek
    • hossz: 26,5 cm
    • szélesség: 12 cm
    • magasság: 3 cm
  • súlya: 265g

Kéz a szervezeted gyógyító központja >>