A tudósok szerint ezek nélkülözhetetlen gyakorlatok ahhoz, hogy tovább éljünk

 A tudósok szerint ezek nélkülözhetetlen gyakorlatok ahhoz, hogy tovább éljünk

Az egészség a legnagyobb kincsünk, amit egyszer megkapunk az élettől, és onnantól kezdve nekünk kell vigyázni rá. Minél inkább vigyázol rá, annál boldogabb, aktívabb, teljesebb és hosszabb életed lesz. A következő gyakorlatok segítségével tesztelheted tested életkorát, és meg is hosszabbíthatod az életedet!

Először is teszteld tested életkorát!

Kezdd egy kis bemelegítéssel, mozgasd át az izmaidat.
Hajolj előre, és próbáld megérinteni a talajt. A lábaid és a hátad közben tartsd egyenesen. Jegyezd meg, meddig tudtál előrehajolni, majd egyenesedj fel.

Eredmények 20-25 éves

Ha a tested olyan formában van, mint egy 20-25 évesé, akkor meg tudod érinteni a talajt, mikor előre hajolsz.

25-38 éves

Az ujjhegyeiddel meg tudod érinteni a talajt, közben enyhén behajlik a térded. Egészében a gyakorlat nem okoz számodra különösebb kényelmetlenséget.

38-50 éves

Az ujjaiddal eléred a lábfejedet, térdeid behajlanak, izmaid megfeszülnek. Alig várod, hogy végre felállhass.

50 éven felül

Nem tudod megérinteni a lábfejedet, és minél inkább igyekszel behajlítani a térded. Kényelmetlen számodra ez a testhelyzet.

Így növeld a rugalmasságodat!

Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, ne ess kétségbe! Hajolj előre naponta 30-szor, és már 1 hónapon belül olyan eredményt fogsz tapasztalni, ami lenyűgöz majd!

A tibeti bölcsek szerint a test valódi életkora elsősorban a máj állapotán múlik, ami alapvetően meghatározza a rugalmasságot. Mindenki tudja, hogy az ülő életmód az izmokra és a belső szervekre is negatívan hat.

Ha naponta legalább 30-szor megpróbálsz előre hajolni, erősíted az ínakat és a szalagokat. Bármely életkorban növelheted így a rugalmasságodat!

Így szüntesd meg az izmok feszültségét egy statikus tornagyakorlat segítségével!

A statikus tornagyakorlatok segítenek az izmok merevségének megszüntetésében. Ezzel az egyszerű gyakorlattal oldhatod az izmok feszülését, és növelheted testedben az oxigén mennyiségét. Ezzel sok izmot dolgoztatsz meg. Az egyik legfontosabb hatása a gyakorlatnak, hogy belső masszázst ad a szerveknek, és javítja az emésztést. A legjobb pedig, hogy semmiféle kellékre nincs szükség hozzá, és bárhol elvégezheted!

Így csináld:

  • Tartsd vissza a lélegzeted.
  • Lélegezz mélyet, és engedd ki a hasadat.
  • Tartsd vissza a lélegzeted.
  • Fújd ki az összes levegőt, és közben húzd be a hasad.

Forrás: kuffer.hu