Egészséges nassolás, amiktől nem fogunk hízni
Ha két főétkezés között megéhezünk, vagy nincs alkalmunk időben ebédelni, vagy vacsorázni, semmiképp ne éhezzünk.
Kapjunk be inkább néhány egészséges, mégis energiát adó falatot – lehetőleg olyasmit, amitől nem szaladnak fel ránk felesleges kilók.
Pisztácia
Az olajos magvak minden diétázó étrendjében szerepelnek (persze szabott mennyiségben) mert sok bennük a fehérjeés a telítetlen zsír, amely huzamosabb időre biztosítja a teltségérzetet. Az egyik legalacsonyabb kalóriatartalmú közülük a pisztácia, amelyet ha héjastól vásárolunk, meg kell hámoznunk minden szemet, mielőtt megesszük – így nem tudunk habzsolni, és hamarabb jól lakunk vele.
Avokádó és salsa
Az avokádó is igen egészséges zsírforrás, bár tény, hogy kalória is van benne bőven, ezért mértékkel fogyasztandó – egy felet fogyasszunk belőle 1-2 evőkanál salsa szósszal, lehetőleg házi készítésűvel.
Az avokádó fogyasztásával számos egészségügyi probléma kialakulásának esélyét csökkenthetjük. Nemcsak fokozza a szív- és érrendszeri betegségek elleni védelmet, de lúgosító hatású is. Ezért fogyasszuk rendszeresen!
Zsírszegény túró fahéjjal
A fehérje telít, a fahéj pedig egyensúlyban tartja a vércukorszintet – egy csészényivel fogyasszunk belőle, esetleg egy kevés eritrittel édesítve.
Olívabogyó
Ha fél órával ebéd vagy vacsora előtt már kopog a szemünk, tökéletes választás az olajbogyó – 5 szemben mindössze 20 kalória van.
Sült csicseriborsó
Ízletes és gyorsan elkészíthető ropogtatnivaló, magas fehérje- és rosttartalommal. Csepegtessünk le egy csicseriborsó-konzervet, keverjük össze egy kanál olívaolajjal, egy csipet sóval és egy teáskanál pirospaprikával, és süssük sütőpapírral borított tepsiben 10 percig 220 fokon.
Étcsoki
Ha valami édesre vágyunk, az étcsokoládé a legjobb választás – intenzív íze jóllakat anélkül, hogy nagyobb mennyiséget ennénk belőle. Egy-két kocka tökéletesen elegendő.
Forrás: Fogyózó >>