Emésztés, epe, máj – Aranyvesszős teakeverék (Ebéd utáni tea)

Emésztés, epe, máj – Aranyvesszős teakeverék (Ebéd utáni tea)

Sok ember küzd emésztési gondokkal. A nehéz emésztés többféle eredetű lehet, például epeváladék- vagy gyomorsav-termelési rendellenesség, de adódhat stresszből, helytelen táplálkozási szokásokból is.

Gyuri bácsi Aranyvesszős teakeveréke (Ebéd utáni tea) olyan növényekből áll, amelyek az epeváladék termelését fokozzák, ezáltal könnyítik a zsír felszívódását a táplálékból.

A gyomrunk emészt, tápanyagfelszívást nem végez, kivéve néhány fehérjét. A zsírokat a vékonybél bontja, és amíg a táplálék zsírmolekuláit nem hasítják az enzimek kisebbekre, a gyomor működését felfüggeszti a szervezet. Ezért van az, hogy ha hirtelen sokat vagy túl zsírosat eszünk, úgy érezzük, mintha kő lenne a gyomrunkban, és mintha az emésztésünk megállt volna – hiszen meg is áll.

A zsírokat egy olyan enzim bontja (lipáz a neve), mely a hasnyálmirigy terméke, és az epe aktivizálja. Fontos tehát, hogy megfelelő mennyiségű epeváladék álljon rendelkezésre a táplálék bontásához, hogy az emésztési folyamat zökkenőmentes legyen.

2_b

Az Aranyvesszős teakeverék (Ebéd utáni tea) összetétele:aranyvessző hajtás, borsosmentalevél, kis ezerjófű hajtás, mezei katáng hajtás.

Elkészítése: egy csapott evőkanál (3 g) teafüvet 2,5 dl vízzel forrázzon le, 15 perc után szűrje le. Ne használjon fémszűrőt.

Fogyasztása: rendszeres emésztési problémák esetén fogyasztása kúraszerűen javasolt, napi egy csészével 3 hétig, majd heti két alkalommal iható. A teát étkezés előtt fogyassza, lehetőleg ízesítés nélkül. Lassú bélműködésre heti két csészével ajánljuk. Puffadásra és gyomorrontásra napi egy csészével ajánlott fogyasztani, étkezés után.

Ellenjavallat: Terhesség, szoptatás alatt, valamint gyermekeknek 12 éves kor alatt nem ajánlott. Nem ajánljuk azok számára, akiknek 3 mm-nél nagyobb epekövük van.

Az aranyvessző lökést ad a májnak, serkenti az epeváladék termelését, epe- és májtisztító hatású, segíti az emésztést.

A borsosmenta teát emésztésjavító hatása miatt az arab országokban víz helyett, étkezések után isszák. A gyomor-, epe-, bélbántalmak egyik leghatékonyabb ellenszere.

A keserű anyagok nélkülözhetetlenek az epetermeléshez. Ezért került a teába a kis ezerjófű és a mezei katáng is. A mezei katáng ezen felül tisztítja a májat, a vesét, a lépet, és elősegíti a bélműködést is.

Forrás: gyorgytea.hu