Eritrit – Íze hűs és édes
Az eritrit kis mennyiségben megtalálható gombákban, körtében, dinnyében, szőlőben, és erjesztéssel készült ételekben, borban, szójaszószban, sajtban.
Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak.
Íze hűs és édes, nagy része gyorsan felszívódik a vékonybélben, nincs puffasztó hatása-

Termékleírás
Jellemzők
0 kalória, Glikémiás indexe 0, Nincs mellékíze
Termék információk
Fogbarát nem rongálja a fogakat
100% eritrit
A Cukormanufaktúra Eritrit egy kalóriamentes édesítőszer, amely kiválóan alkalmas a cukor helyettesítésére.
Hasonlóan a többi cukoralkoholhoz, az eritrit is természetes eredetű: kis mennyiségben megtalálható például a dinnyében, a szőlőben, a körtében, különböző gabonákban, illetve olyan erjesztéssel készült ételekben és italokban, mint a sajt, a szójaszósz vagy éppen a bor.
Ami az ízét illeti, az eritrit édesítőereje nagyjából 70%-a a kristálycukorénak.
A cukor helyett eritritet tartalmazó ételek/italok fogyasztása hozzájárul a fogak mineralizációjának fenntartásához.
A cukrokat a (plakk pH-ját 5,7 alá csökkentő) ételekben és italokban cukorhelyettesítőkkel, azaz intenzív édesítőszerekkel, eritrittel kell olyan mértékben helyettesíteni, hogy az említett ételek és italok a fogyasztásuk alatt és azt követően 30 percig ne csökkentsék 5,7 alá a plakk pH-ját.
Gyártói információk
Cukormanufaktúra – 1998 – Ellenőrzött származás, megbízható minőség
Étkezési célra használható eritrit alapú asztali édesítőszer.