Fáj a derekad, a hátad, a nyakad?

Fáj a derekad, a hátad, a nyakad?

Pár jó tanács ami segíthet!

Sokat ülsz a számítógép előtt, használd ki a lehetőséget és végezz közben talp masszázst. Biztos lehetsz benne, hogy a szervezeted meghálálja neked.

Kevésbé lesznek fájdalmaim, a tested különböző pontjain. 

Tv nézés közben csinálj pár gyakorlatot

Este lefekvés után, vagy a nappaliban, Tv nézés közben csinálj pár egyszerű gyakorlatot. Lábemelést, emeld fel mind a két lábad és tarts ki pár percig. Emeld fel az egyik lábad, lassan hajlitsd be és tartsd egy pár percig, majd ismételd meg a gyakorlatot a másik lábaddal is. Emeld fel mind két lábad és biciklizz a levegőben.

Lábfej erősítés, Tv nézés közben

A lábfejet fordítsd jobbra, majd balra, utána a lábfejet forgasd körbe-körbe, a lábfejet feszítsd meg előre, hátra. Lábfej hajlékonyságát, mozgathatóságát és vérellátását javítja és erősíti a lábfejboltozatot. Nagyon fontos a járás és az állóképesség megtartása, erősítése érdekében.

Ülve, vagy fekve, Tv nézés közbenis csinálhatod, az izomrelaxációs technikát

Egyenként feszítsd meg, majd lazítsd el az izmaidat, haladj a lábujjaidtól a fejed felé. A merev, régen nem használt, feszült izmok ezáltal ismét mozgásba, jobb állapotba kerülnek.

Lábujjhegyen állás

Álljunk egyenesen, lazán kulcsoljuk össze a kezünket > belégzés alatt emeljük a karunkat a fejünk fölé és nyújtózkodjunk, az egész testtel, tekintetünk a kezünkre irányuljon. > Normál légzés közben tegyünk meg 50 lépést a sarkunkon és 50 lépést a lábujjpárnánkon.

A gyakorlat jótékony hatásai:
Felfrissíti, nyújtja és lazítja az egész testet, serkenti a keringési rendszert. Erősíti a láb- és lábfejizomzatot, ezáltal hatásos lúdtalp és bokasüllyedés ellen. Javítja a vérkeringést a láb gyűjtőereiben. A sarkon járás nyújtja a lábikra izomzatát és erősíti a lábfejnyújtó izmot. A lábujjhegyen járás erősíti a lábikra izomzatát, és nyújtja a gyakran megrövidült lábujjhajlító izmokat.

Lábfej hajlékonyságát, mozgathatóságát és vérellátását javítják és erősítik a lábfejboltozatot.

Fenék torna, Tv nézés közben

Szoritsd össze a feneked, tartsd egy pár percig és engedd el, ismételd meg párszor. Nagyon fontos a fenék izmok erősítése, segíthet a vizelet tartásban és formás popsid lehet tőle.
Ezt a gyakprlatot csinálhatod számítógépnél ülve is.

Alkalmazd ezeket az egyszerű mozdulatokat, vagy találj ki új gyakorlatokat az egészséged érdekében.

Hidd el soha nem késő elkezdeni!

Ezek egyszerű gyakorlatok, nem kell hozzá eszközt vásárolnod, nem kel hozzá plusz idő, egyszerűen film nézés közben, vagy munka közben a számítógép elött ülve is csinálhatod. A szervezeted hálás lesz érte, kevesebb görcs, fájdalom lehet.

Alváskor oldalvást fekve alszol el?

Tegyél a lábad közé, a két térded közé kispárnát, a hátad megtartja és a gerinced is védi, nyugodt pihentető alvást bíztosít.

„A gyógynövények azért vannak, hogy meggyógyítsanak, 
az orvosok, meg azért vannak, hogy életeket mentsenek.”

impulz.hu

Ez is érdekelhet!

Derékfájdalom és a gerinc magabiztos kezelése természetes módon >>
A hagyma jótékony hatása >>
A hagyma jótékony hatása és a hagymatea >>
Természetes antibiotikumok a fokhagymagyömbér, méz, kurkuma >>
Kéz reflexológia – Kézmasszázs >>
A talpmasszázs jótékony hatásai egészségünkre >>
Természetes orvosságok készítése fokhagymával >>