Hét bevált módszer csuklás ellen – Gyorsan hatnak

Hét bevált módszer csuklás ellen – Gyorsan hatnak

A csuklás elmulasztására számtalan házi gyógymód áll rendelkezésedre. Ismerj meg néhányat.

A csuklást a rekeszizom összehúzódása váltja ki. A folyamat lényege, hogy a tüdőbe hirtelen áramló levegő hatására a gégefedő lezárul, ami jellegzetes hanghatással jár. Kialakulhat túlzott alkoholfogyasztás, illetve csípős vagy forró étel fogyasztása következtében, de leggyakrabban spontán módon jelentkezik. A görcsös rekeszizom-összehúzódások megszüntetésére ajánlunk néhány remek trükköt. Lapozd át a galériát.

Sokan a lélegzetvétel visszatartására esküsznek, de az is jó módszer lehet, ha az egyenletes légzésre összpontosítasz. Lassan, nyugodtan szívd be a levegőt, majd még lassabban engedd ki.

Ha egy pohár víz önmagában nem segít, íme, egy új javaslat: hajolj előre – tedd a szádat a pohár túlsó peremére -, és fejjel lefelé idd meg. Fontos, hogy apránként kortyold, nehogy félrenyeld.

Tízszer fújj bele egy papírzacskóba, majd lélegezz a zacskóból. Ez a trükk a vér szén-dioxid-szintjével van összefüggésben. Amikor nő a szén-dioxid-szint, csökken a rekeszizom aktivitása.

Egy kávéskanál kristálycukor lenyelése is segíthet csuklás esetén. A cukor már a szájban hat, és módosítja azokat az idegi impulzusokat, amelyek a rekeszizom rendszeres összehúzódásait irányítják.

Tartsd vissza a lélegzetedet, próbáld az izmaidat ellazítani, és nézz ki magadnak egy távoli pontot. Ne gondolj semmire, csak bambulj bele a messzeségbe. A módszer különösen a csuklás kezdetén hatásos.

Az olyan intenzív íz, mint a citromé, segít elmulasztani a kellemetlenséget. Nyelj le egy teáskanálnyi frissen facsart citromlevet, és fél percen belül elmúlik a csuklásod.

Néhány óvónő a csiklandozásra esküszik. Amíg ugyanis a gyerek levegő után kapkod, a rekeszizom visszaáll az eredeti állapotába.

Forrás: femina.hu