Körömgomba kezelése, ami használ!

Körömgomba kezelése, ami használ!

A körömgomba nagyon elterjedt betegség, nagyon sok ember küzd vele.

Érdemes kipróbálni a következő nagyon régi népi hagyományos gyógymódot, mielőtt a nagyon drága krémeket, köröm ecsetelőket használjuk.

Nagyon egyszerű a megoldás, július elején a legérdemesebb leszedni a diófa levelét, kiszárítjuk és teát készítünk belőle.

Diófalevél tea felhasználása külsőleg

A tea elkészítése

3 marék diófa levelet beleteszünk egy lavórba, vagy tálba, amibe belefér a lábunk, forralunk annyi vizet, hogy a lavór három negyed részéig legyen a tea és leforrázzuk a diófa levelet a forró vízzel, amikor kicsit lehűlt a diófa tea, akkor beletesszük a lábunkat és áztatjuk, esti televízió nézés közben ez ideális lehet. Több alkalommal, heti 2-3 alkalommal meg kell ismételni, amíg el nem műlik a körömgomba..

Nagyobb mennyiség készítése esetén érdemes fürdővízbe is alkalmazni, használni a diófalevél teát, mert nem csak a körömgomba gyógyítására van jó hatással, hanem a testünk bőrfelületére is nagyon jó hatással van.

Diófalevél tea külsőleg, felhasználásának egyéb formái

Külsőleg nőgyógyászati problémákra (fehérfolyás, méhgyulladás), ekcémára, tejallergiára, korpára és hajhullásra, visszérsebekre, szemhéj duzzanatra, mandulagyulladásra, fekélyes sebekre, körömgombára (láb áztatás) használják. Angliában fejtetű és atka ellen használták megelőzésre.

Kéz- és lábizzadásra (körömgomba ellen), rovarcsípésre, napszúrásra, bőrgyulladásra, égési sebekre és kiütésekre jó még. A diólevél fürdő simává és rugalmassá teszi a bőrt, csökkenti a viszketést.

Gyógyítja a diabéteszes lábon keletkezett fekélyeket, sebeket. A cukorbetegség egyik szövődménye a fekélyes láb, melynek oka a keringési zavar, az elégtelen vérellátás. Súlyos fekély esetén sajnos gyakran előfordul cukorbetegeknél a láb amputációja. Ez elkerülhető, ha a kialakult sebet diólevéllel kezelik, mert a diólevéltea gyógyítja a diabéteszes lábon keletkezett fekélyeket, sebeket. Mosogassák a fekélyes lábat térdtől lefelé diólevélből készült jó erős teával, illetve dörzsöljék bele a bőrbe. Egy másik módszerrel is hatékonyan gyógyítható a fekély: a leforrázott diólevelet tegyék a nyílt sebre. Napi 3-4-szeri kezelés már egy pár héten belül látványos eredményt hoz.

A szem külső mosogatása a diólevél teájával oldja a szemfenéken lerakódott plakkokat, javítja a látást.

Diófalevél tea felhasználása belsőleg

Naponta 2-3 csészével igyunk gyulladáscsökkentésre, belső vérzés csillapítására, nyirokrendszeri betegségekre, gyomorhurutra. Legjobb reggel éhgyomorra meginni, de egyéni érzékenység esetén ihatjuk étkezések között. Emésztés javítására étkezés után, alkalmanként ajánljuk. Cukorbetegeknek is ajánljuk rendszeres fogyasztását. Salaktalanításra, vértisztításra naponta egyszer fogyasszák. Napi egy-három csészével 6 hétig iható, utána 4 hét szünetet kell tartani. Ízesítés nélkül fogyasztandó.

Orrpolip esetén az orrba felszívott diólevél tea hatásos.