Poloska, katicabogár invázió – Házi praktikák poloska, katicabogár ellen

Poloska, katicabogár invázió – Itt a tuti megoldás!

A leghatékonyabb lehet, fogsz egy pet palackos üveget és az üveg száját ráteszed a poloskára, katicára és begyűjtés után rácsavarod a pet paack kupakot. (akkor hatékony, ha a falon, vagy a plafonon van a bogár)

Amennyiben a földön van, akkor söprű, lapát segítségével, a lapára téve, engedd bele a pet palackos üvegbe és gyorsan csavard rá a kupakot.

Az üvegbe nagyon sok rovar belefér, csak a kupak lecsavarása előtt jól rázd össze őket, hogy ne tudjon kijönni az a bogár ami már benne van az üvegben.

Nem kell megfognod, nem kell eltaposnod, mert sokan félnek tőle és így nem szaporodik, mikor sokat sikerült összegyűjtened dobd ki a kukába a pet palackos üveget.

A legcélszerűbb a 1/2 literes pet palackos üveg, mert így elég távolságban lehetsz a bogaraktól.

Forrás: gyogymodok.hu

Poloska, katicabogár invázió – Házi praktikák poloska, katicabogár ellen

A poloskák (Heteroptera) az ízeltlábúak törzsében a rovarok osztályának félfedelesszárnyúak (Hemiptera) rendjébe tartozó, fajgazdag alrend. Sajátos szájszervük gyümölcsök és más növényi részek – az élősködő életmódra áttért fajoknál: állatok, egyebek közt az ember – nedveinek kiszívására szolgál. A legtöbb faj szárazföldön él, növényi nedveket szívogatva. A növényszívó és élősködő fajok mellett vannak valódi ragadozók, vannak gomba-, illetve algaevők is. Többnyire a vízi és vízparti fajok ragadozók.

Igazából mindegy, mi jellemzi őket, a lényeg, hogy ki nem állhatjuk a kis betolakodókat, akik előszeretettel költöznek be a lakásba, mi pedig egy-egy részleges irtás után kamillázva konstatáljuk, hogy hiába a pusztítás, újabb példányokkal nézünk farkasszemet. Épp ezért, mert annyi baj van velük utánanéztünk, létezik-e házi praktika a kiűzésükre. Találtunk megoldást, máris mutatjuk.


Forrás: femcafe.hu

Készítsen fokhagyma spray-t:

Öntsön 2 bögre vízbe (500ml), 4 teáskanál szárított fokhagymaport, és keverje fel jól az oldatot. Az elkészített oldattal kezelje le az ablakpárkányokat, külső falszakaszokat az ablak körül, és egyéb olyan területeket, amit gyakran látogatnak a mezei poloskák. A fokhagyma szaga sok esetben sikerrel távol tartotta a mezei poloskákat az érintett felületről. Egyeseknek sikerült a napi 20-30 címeres poloskát néhány darabra szorítani. Fokhagymaport bármely élelmiszerüzletben fog találni a fűszerek között.

Miután elkészítette az oldatot pár óra elteltével már használhatja is. Az oldatot öntse egyszerű virágpermetezőbe, melyet szinte bármely virágosnál meg tud venni 500-700 Ft-ért, majd permetezze le az érintett falszakaszt az oldattal.

Forrás: abatox.hu

Hamarosan érkezik a tél, és vele a lehűlés. Ilyenkor rengeteg rovarfajta nézz melegebb búvóhely után, nem meglepő, ha egyenesen a szekrénybe bújnak el!

A vándorpoloskákat már most felfedezhettük, de hamarosan a molylepkék is ellepik a lakást.

Ám tehetsz ez ellen!


Pár perc alatt kész van a csodaszer (Fotó: Pinterest)

Hozzávalók:

– ecet
– szódabikarbóna
– víz

Készítsd el a következő keveréket

Engedj fél liter langyos vizet egy kézi permetezőbe. Keverj bele 1 teáskanál szódabikarbónát és fél kávéskanál ecetet.

Várj pár percet amíg feloldódik a szódabikarbóna!

Az ajtókat és egyéb nyílászárókat permetezd be vele, de érdemes a virágtartókat is körbefújni a keverékkel.

A permet, akár hetekig is távol tartja a poloskákat, katicákat és egyéb más bogarakat.

Forrás: ripost.hu