Kéz reflexológia – Kézmasszázs

Kéz reflexológia – Kézmasszázs

A kéz reflexológia, akupresszúra előnye a talppal szemben, hogy nem igényel nagy nekikészülést és szinte bármilyen körülmények között azonnal kivitelezhető. Hirtelen fellépő fájdalom, pl. baleset következtében, erős fejfájás vagy gyomorproblémák esetén gyors segítség és hamar enyhülést hoz a kezeken végzett masszázs és pontnyomás.

A tenyér kiváló kiegészítő lehetőséget nyújt a talpmasszázs mellett, illetve a láb bármely betegsége esetén helyettesítő jelleggel is alkalmazható. A tenyér akupresszúrás pontjainak kezelése masszázsgolyók alkalmazásával is elvégezhető, melynek során a golyók folyamatos kézben forgatása segít az akupunktúrás pontok stimulálásában.

Sok esetben bizonyult a kéz reflexológia praktikus megoldásnak, valamint nagy előnye, hogy a tenyér akupresszúrás pontjai nem olyan érzékenyek, mint a talpakon lévők.

A tenyéren végzett akupunktúra, tűszúrásos kezelés stimulálja a meridiánokon keresztül áramló életenergiát, azaz serkenti a Qi áramlását is.

Napjainkban még mindig kevesebben ismerik még a tenyérmasszázs csodás hatásait, holott nincs még egy olyan testrészünk, mely ennyire „kézre esne”.

A kézreflexológia gyakorlata

A térkép alapján masszírozzuk a megadott pontokat, de minden kezelés esetén ajánlott, ha az összes zónát végigmasszírozzuk. Általános szabály, hogy a test irányába masszírozunk, tehát a csukló irányába (kivétel a nyirokerek és a vérnyomás pontjai, ott fordítottan, de utána végigsimítjuk a kezet a csukló irányába).

A teljes reflexzóna-kezelést mindig a jobb kézen alkalmazzuk először. Ajánlott a vizeletkiválasztó rendszerrel kezdeni.

Először a vesét, a húgyvezeték és húgyhólyag zónákat, aztán a fejzónáit, mellkasi, hasüregi szerveket, majd a gerinc zónáját, végül egy nyugtató hatású nyomással a plexus solarist stimuláljuk.

Kezelés közben többször simítsuk át a zónákat.

A kézreflexológia még hatékonyabb lesz, ha a lábon is elvégezzük a masszázst.

Forrás: kinaigyogymod

Ez is érdekelhet!

Kézmasszázs – Kézreflexzóna >>
A kézmasszázs jótékony hatásai egészségünkre >>
A talpmasszázs jótékony hatásai egészségünkre >>
Természetes orvosságok készítése fokhagymával >>

Tipp!

Csúcstechnológia a fájdalom és a feszültség enyhítésére

A Zepter elektro-akupunktúra készüléke az űrhajósok sokéves tapasztalatai nyomán készült; egyszerűen és azonnal oldja a fájdalmat és a feszültséget. Egy neves orosz tudós továbbfejlesztette az űrhajózásban használt készüléket, és a hétköznapi ember számára is elérhetővé tette. A készülék számos egészségi problémára kínál gyors és hatékony megoldást. Az elektro-akupunktúrás kezelés 36 lekerekített, aranyozott tű segítségével történik.

Két kezelési mód, hogy a felhasználó szabályozhassa az impulzusok erősségét
Teljes mértékben fájdalommentes kezelés
Rövid kezelési időtartam (3-7 perc)