Kókuszgolyó, ami nem hizlal!

Kókuszgolyó, ami nem hizlal!

Hozzávalók:

  • 15 dkg őrölt mandula, vagy mandulaliszt
  • 6-7 evőkanál zabpehely (liszt formájában, kávédarálóban porrá őrölni)
  • 1 evőkanál pirított dió (liszt formájában, kávédarálóban porrá őrölni)
  • 1 evőkanál pirított földimogyoró (liszt formájában, kávédarálóban porrá őrölni)
  • 3-4 evőkanál darált kókuszreszelék
  • 4-5 evőkanál eritrit
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1-2 kanál mogyorós nugátkrémet (Xucker) vagy használható tölteléknek is.
  • 1 üveg meggy leve
  • 1 üveg meggy

Paleo kókuszgolyó receptje

Elsőként, kézmosás, majd elő kell venni, egy nagyobb műanyag, vagy üveg tálat.

Ezután az őrölt mandulát, zabpelyhet, diót, mogyorót, kókuszreszeléket, eritritet, kakaóport belerakom a tálba és jól összekeverem.

Utánna beleöntöm az egy üveg meggy levét és jól összekeverem, összegyúrom, ha túl híg a massza, akkor még teszek hozzá zabpelyhet, de csak annyit, hogy könnyen formázható legyen a massza.

Utána az üvegben maradt magozott meggyet megfelezve a masszához adom, figyelmesen ügyelni, hogy meggymag ne kerüljön a tálba.

Majd jól össze gyúrom, amikor összegyúrtam és megfelelő a massza állaga, akkor kis golyókat formázok és a golyók egy részét beleforgatom kókusz reszelékbe.

Az összegyúrt és golyóvá formázott masszába, lehet mogyorós nugátkrémet (Xucker) tenni tölteléknek, hogy még finomabb, ízletesebb legyen.

Az elkészült golyók másik részét, lehet szabadon hagyni (nem mindenki szereti kókuszosan), vagy felmelegített csoki öntettel leönteni, vagy bele mártogatni, utána érdemes hűtőbe tárolni, hogy a csoki réteg kicsit megmerevedjen.

Jó étvágyat kívánok!

A coconut ball that doesn’t make you fat!

Ingredients:

15 dkg ground almonds or almond flour
6-7 tablespoons of oatmeal (in the form of flour, grind to powder in a coffee grinder)
1 tablespoons of toasted walnuts (in the form of flour, grind to powder in a coffee grinder)
1 tablespoons of toasted hazelnuts (in the form of flour, grind to powder in a coffee grinder)
3-4 tablespoons of shredded coconut
4-5 tablespoons of erythritol
2 tablespoons of cocoa powder
1-2 spoons of hazelnut nougat cream (Xucker) or can also be used as a filling.
1 bottle of cherry juice
1 bottle of cherries

Paleo Coconut Ball Recipe:

First, wash your hands, then take out a larger plastic or glass bowl.

Then I put the ground almonds, oatmeal, walnuts, hazelnuts, shredded coconut, erythritol, and cocoa powder into the bowl and mix well.

After that, I pour in the juice of a bottle of cherry and mix it well, knead it, if the mass is too thin, I add more oatmeal, but only enough so that the mass can be shaped easily.

After that, I halve the pitted cherries left in the jar and add them to the mass, carefully making sure that no cherry seeds get into the bowl.

Then I knead it well, when I have kneaded it and the consistency of the mass is right, I form small balls and roll part of the balls in grated coconut.

The kneaded and ball-shaped mass can be filled with hazelnut nougat cream (Xucker) to make it even tastier and tastier.

You can leave the other part of the melted balls free (not everyone likes them with coconut), or pour them over with warmed chocolate sauce, or dip them in it, and then store them in the refrigerator so that the chocolate layer hardens a bit.

Bon apetit!