Sminkek, melyekkel fiatalabbnak látszunk

Sminkek, melyekkel fiatalabbnak látszunk

Ha van is olyan kedvenc sminkünk, aminek az elkészítésében annyira rutinosak vagyunk, hogy akár csukott szemmel meg tudjuk csinálni, jó, ha tudjuk: nem áll jól minden életkorban ugyanaz. Ha szeretnénk pár évet letagadni, érdemes bevetni az alábbi, profik által ajánlott praktikákat.
Mindig használjunk primert a smink alá

Ha száraz és egyenetlen bőrfelületre kenjük fel az alapozót, az nagyon öregít, ezért a smink alá használjunk valamilyen primert, ami hidratál, kiegyenlíti a bőrfelszínt, és egységes bőrképet ad. Ráadásul tovább meg is marad rajta a smink, így mindenképpen érdemes használni.

Válasszunk megfelelő alapozót

A nehéz, sűrű, púderes állagú alapozók helyett olyasmit keressünk, ami folyékony, könnyű textúrájú és lehetőség szerint fényvisszaverő hatású. Ez egészséges ragyogást ad a bőrnek, és a folyékony termékek kevésbé hajlamosak megülni a finom ráncokban.
Használjunk szempilla göndörítőt

Elsőre talán nehezen hihető, de nagyon sokat számít, ha begöndörítjük a szempillánkat egy speciális kis eszközzel spirálozás előtt. Fiatalítja és megnyitja a tekintetet, nagyobbnak és fényesebbnek mutatja a szemeket.


A megfelelő sminkkel éveket fiatalodhatunk

Formáztassuk a szemöldökünket

Egy jó szemöldök az egész arcot megváltoztathatja. A túl vékony öregít, a túl bozontos pedig nem szép és ápolatlan hatást kelt. Bízzuk profira a kialakítását, ha eddig nem tettük – meg fogunk lepődni az eredmény láttán.
Használjunk világosabb rúzst

Az évekkel az ajak veszít teltségéből, a sötétebb árnyalatú rúzsok pedig eleve keskenyebbnek mutatják az ajkakat, ami szintén öregítheti az arcot. Éppen ezért válasszunk világosabb színű rúzsokat, ami közelít a szánk természetes színéhez, és mindig használjunk szájkontúrceruzát is.

Ne felejtsük el a pirosítót

Egy jól megválasztott, természetes színű pirosító kipihentebbnek, ragyogóbbnak és fiatalosabbnak mutatja az arcot. Egy jó alapozó, szempillaspirál és pirosító alaptartozék, és tökéletesen elegendő egy nappali sminkhez – a komolyabb arcfestést tartogassuk estére illetve alkalmakra, mert nappali fényben a sok smink szintén öregíthet.

Forrás: womenshealthmag.com