Idd ezt naponta, és 1 hét után laposabb lesz a hasad: beindítja a fogyást, és nagyon finom

Idd ezt naponta, és 1 hét után laposabb lesz a hasad: beindítja a fogyást, és nagyon finom

A rendszeres vízivás már önmagában is nagyon hasznos, pláne, ha vitaminokkal, illetve zsírgyilkos és vízhajtó összetevőkkel dúsítod a napi vízadagodat. Ezzel pörgesd fel a lusta anyagcserédet!

A plusz kilók könnyebben megmozdulnak, ha cukros löttyök helyett tiszta vizet iszol, naponta nyolc-tíz pohárral. A test anyagcseréje sokkal olajozottabban működik, ha megfelelő mennyiségű vizet fogyasztasz. A víz elősegíti a szervezetben felgyülemlett felesleges nátrium és zsír távozását, illetve megakadályozza, hogy túl sok méreganyag halmozódjon fel.

Ám a zsíranyagcsere szempontjából egyes vitaminok éppúgy nagy jelentőséggel bírnak. Az egészséges fogyáshoz nélkülözhetetlen a C-, a D- és az E-vitamin, valamint az anyagcsere-működés szempontjából a B-vitaminok csoportja is hasznos. A citrusfélékre alapozott diéták például azért garantálnak gyors sikert, mert a C-vitaminban dúskáló gyümölcsök fokozzák a szervezet zsírégető folyamatait, illetve gyorsítják az emésztést.

A grépfrút majd’ kicsattan a sok vitamintól: legnagyobb mennyiségben C-vitamint tartalmaz, de megtalálható benne az A-, B- és E-vitamin is. A mandarin szintén bővelkedik C- és A-vitaminokban.

Az uborka K- és C-vitaminban, valamint káliumban gazdag, de magnéziumból, foszforból és vasból, illetve B6-vitaminból is fellelhető benne kisebb-nagyobb mennyiség. Az uborka továbbá vízhajtó és antioxidáns hatással is bír, emésztésjavító tulajdonsága miatt pedig úgy tartják, hogy, ha gyakran fogyasztunk belőle, laposabb lesz a hasunk.

Haslapító, méregtelenítő víz

Hozzávalók:

  • 1,5-2 liter tiszta víz – attól függően, mennyit iszol meg egy nap alatt
  • 1 grépfrút felszeletelve – helyettesíthető citrommal is
  • 1 mandarin cikkekre szedve – helyettesíthető naranccsal is
  • 1 nagy uborka karikákra vágva
  • 10-20 borsmentalevél
  • jégkockák, ha hidegen szereted

Moss meg mindent alaposan, azokat a gyümölcsöket is, melyek hámozásra várnak. Szeleteld fel az uborkát és a gyümölcsöket. A napi adagot feloszthatod félliteres korsókra is: töltsd meg azokat uborkával, grépfrúttal, mandarinnal, borsmentalevelekkel és vízzel, majd hűtőben tárolva hagyd, hogy összeérjen a citrusos ital, nagyjából négy-hat órán keresztül.

Forrás: retikul.hu