Kezdjük a napot citromos vízzel!

Ezért kezdjük a napot, langyos citromos vízzel!

9981Reggel, amikor épp, hogy kimászunk az ágyból, sokunknak az első dolga, hogy megigyunk gyorsan, egy óriási bögre forró kávét. A kávétól várjuk a megváltást, azt gondoljuk, hogy attól fog szebben sütni a nap. Pedig egyes vélemények szerint sokkal jobb lenne, ha meleg citromos vízzel kezdenénk a napot és csak jóval utána kortyolgatnánk el a kávénkat, ha már nagyon muszáj.

Nézzük, miért hatékony – bár nem hangzik túl finomnak – a reggeli meleg citromos víz.

Felpezsdíti az immunrendszert

A citromban található C-vitamin hozzásegít ahhoz, hogy jól induljon, és jól teljen az egész napunk. Segít könnyebben átvészelni a stresszes pillanatokat, ilyenkor leginkább extra mennyiséget kellene szedjünk a C-vitaminból. A reggeli citromos víz már egy nagy lépés az egészség felé.

Kálcium a szíx egészségéért

A citromban sok a kálium, ami hozzájárul a szív, az agy, és az idegrendszer normál működéséhez.

Normalizálja a gyomorműkodést

A meleg citromos víz reggelente igencsak segít beindítani az emésztést. Akinek eddig problémája volt ezen a területen, vagy puffadással, székrekedéssel küzdött, kezdjen bele a citromos vízkúrába. Kiváló méregtelenítő hatása is van a citromos víznek: stimulálja a májat, ezáltal hozzájárul a toxikus anyagok kiürítéséhez.

Pattanások és ráncok ellen

A citrom nagy antioxidáns hatása miatt csökkenti a pattanásokat, ráncokat, és megszünteti az öregedési foltokat is.

A citrommal fogyhatunk is

Pektin rosttartalma miatt, huzamosabb fogyasztása által csökkenti az éhségérzetet, így kiváló lehet fogyókúrák esetén is.

Gyulladások ellen

A meleg citromos víz folyamatos fogyasztása által megszűnnek a szervezetünkben fellépő gyulladások, melyek sok betegség okozói lehetnek.

Recept: 3 dl langyos vízhez csavarjuk hozzá egy negyed citrom levét. Ha sikerül biocitromot beszerezni, akkor egy pár karikát is hozzáadhatunk. Kezdjük ezzel a napot, de napközben is bármikor ihatunk belőle egy repetát, ha van kedvünk hozzá. Ezzel a napi vízszükségletünket is szinten tarthatjuk.

Forrás: twice.hu