Ízűleti, porcproblémákkal, reumával, vagy csontritkulással küzdesz?

Ízűleti, porcproblémákkal, reumával,
vagy csontritkulással küzdesz?

Búcsúzzon el az ízületi problémáktól!

Tudta, hogy Magyarországon szinte minden második ember, kórtól függetlenül ízűleti, porcproblémákkal, reumával és csontritkulással küzd?

Egy szuperélelmiszer, melynek már az egyiptomi fáraók idején is a hosszú élet titkát tulajdonították, természetes segítséget nyújt a mozgásszervi megbetegedések elleni küzdelemben.

Egy szuperélelmiszer, melynek már az egyiptomi fáraók idején is a hosszú élet titkát tulajdonították, természetes segítséget nyújt a mozgásszervi megbetegedések elleni küzdelemben.

Az izmok, a csontok, az inak és a mozgásrendszer
más részei is változnak az életkorral. 

Ez kihatással lehet a szervezet funkcionalitására, mozgékonyságára, és behatárolhatja a függetlenséget, az önállóságot.

Ezek a korral járó elváltozások mindenkinél különböző mértékben lépnek fel a hajlam, a fizikai fittség, a testsúly és a táplálkozás függvényében. Különösen a mozgáshiánynak és az egyoldalú táplálkozásnak van károsító hatása. Súlyosabb esetben ezek az elváltozások különböző betegségekhez vezethetnek.

Az izomtömeg 70 éves korig mintegy 30-40 %-kal csökken!

Ezen kívül az inak, a szalagok és az izmok veszítenek rugalmasságukból, hajlékonyságukból, szakítószilárdságukból és síkosságukból is. A hiányzó izomtömeget rendszerint zsírszövet pótolja, ezáltal az izmok ereje csökken. Az erőveszteség nem egyenlően oszlik el minden izomcsoporton. Elsősorban azok az izmok érintettek, amelyek a lábat emelik. Ezért időskorban gyakoriak az elbotlások.

Az ízületek is változnak az évek során a folyamatos terhelés következtében. Ez elsősorban azt jelenti, hogy a védő porcréteg elvékonyodik. Az ízületek mozgékonysága csökken, és fájdalmassá válhat. Az ízületi porckopásban (artrózis) leggyakrabban érintettek a kis gerincízületek, az ujjízületek, valamint a csípő- és a térdízület. A következmény az érintett ízületek mozgathatóságának fájdalmas korlátozottsága.

A gerincoszlop csontjainak és ízületeinek súlyos kopásánál
különbözőféle panaszok léphetnek fel.

Gyakran a porckorongok is veszítenek rugalmasságukból és vastagságukból, ami súlyosbítja a problémát. Következményként jelentkezhetnek nyaki és hátfájdalmak, melyek egyes esetekben a végtagokba is kisugározhatnak. További lehetséges tünetek: bizsergés, érzékelési zavarok, bénulások, hólyag- és/vagy bélfunkciózavarok. A gerinccsatorna beszűkülése esetén – melyben a gerincvelő található – fájdalom léphet fel járás közben.

A mozgásszervi betegségek egy nagy csoportját a reumatikus betegségek alkotják. A reuma az egyik leggyakoribb népbetegség. Gyűjtőfogalomként használatos a mozgásrendszer különböző gyulladásos betegségeinek megnevezésére, ilyen például az ízületi gyulladás (artritisz). Ezek a betegségek olyan mértékben korlátozhatják a mozgásképességet, hogy gyakran okoznak keresőképtelenséget vagy akár rokkantságot.

A csontok ásványianyag-tartalma már a 40. életévtől csökken!

A kalciumtartalom csökkenésével a csontok instabilabbá, törékenyebbé és kevésbé terhelhetővé válnak. Ez különösen a csigolyák és a medence csontjait érinti. Ha a csont ásványianyag-vesztesége nagyon erős, csontritkulásról beszélünk. A törékeny csontok kevésbé terhelhetők, akár trauma nélküli spontán csonttörés is bekövetkezhet, azaz baleset vagy esés nélkül is eltörhet a csont. Különösen a csigolyák hajlamosak az ilyen spontán törésekre. Ha több csigolya érintett, púp képződik. Esésnél gyakran a combcsont felső része, az úgynevezett combnyak törik. A combnyaktörés idősebb embereknél egy esés után gyakran fellépő sérülés.

50-en felül a mobilitás már enyhén, vagy erősen korlátozott. Mozgásrendszerünk a gyengeség egyértelmű jeleit mutatja, akár bizsergés vagy fájdalom formájában. Itt az ideje reagálni és mozgékonyságunkat javítani, illetve a további rosszabbodást megelőzni.

A helyes táplálkozáson és a testmozgáson
kívűl trhetünk még valamit?

Ismerkedjünk meg egy valódi életelixírrel, melynek már az egyiptomi fáraók idején is a hosszú élet titkát tulajdonították, és úgy tekintettek rá, mint egy számos betegségre ható csodaszerre.

A méhpempő kivételes gyógyhatása

Mielőtt megismerkednénk ennek a szuperélelmiszernek az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásaival, érdemes bepillantani a méhek különleges világába. A méhpempő kizárólag a királynő tápláléka, attól kezdve, hogy kikel, egész életében ezt fogyasztja. Életük első három napjában a méhkaptár összes lakója méhpempővel táplálkozik, de amelyik lárvából nem lesz királynő, azoknál az étrend megváltozik. A harmadik nap után a dolgozók és a herék lárvái nektárkeveréket, azaz vízben feloldott mézet és virágport fogyasztanak, míg a méhkirálynő lárvája továbbra is méhpempővel táplálkozik.

Az a tény, hogy a méhpempő fogyasztása a királynő fejlődését és létét kivételessé teszi, az 1960-as években fellendítette az érdeklődést a méhpempő iránt. Azt állították a méhpempőről, hogy csodaszer, a fiatalság és a hosszú élet elixírje. Manapság sem kevésbé árnyaltabb a kép, miközben azt is megismertük, hogy melyek a méhpempő igazi erényei, és felfedeztük a gyógyászatban betöltött valódi szerepét is.

Nem kétséges, hogy a méhpempő kivételes táplálékkiegészítő,
mely kivételes tulajdonságokkal rendelkezik!

A méhherék és a dolgozók nyáron 4-6 hétig, míg télen maximum 5-6 hónapig élnek, ezzel szemben a méhkirálynő átlagos élettartama 3-4 év között mozog, sőt időnként akár 5 évig is elélhet. A méhkirálynő különleges képességekkel rendelkezik. Egy nap alatt képes annyi petét lerakni, mint amennyi a saját súlya. Az összes méh közül csak neki van női szaporítószerve, 16 nap alatt kel ki, míg a dolgozók 21, a herék pedig 24 nap alatt. A dolgozó lárvája élete első öt napja alatt, amelyből három napig csak kizárólag méhpempőt fogyaszt, ezerszeresére növeli a súlyát, a királynő lárvája, amely végig méhpempőt fogyaszt, több mint kétezerszeresére nő.

Honnan ered a méhpempő?

A méhpempő biológiai aktivitását csak a 20. század második felében sikerült a tudósoknak liofilizációs eljárás alkalmazásával két évre meghosszabítani. Ez teremtette meg az alapját a méhpempő tárolásának és fogyasztásának. A méhpempő a fiatal dolgozó méhek garatmirigy-váladéka, amely a méhek táplálására szolgál. A méhek életének harmadik napja után kezd működni az a mirigy, amely a méhpempőt előállítja, és elég gyorsan – a tizenegyedik naptól – elsatnyul, így többé nem termel méhpempőt. Ez alatt az idő alatt a fiatal méh ebből táplálkozik. A méhpempőnek fehéres színe van, zselés állagú váladék, amely gyöngyházfénnyel csillog. Íze erősen savanyú, szúrós, enyhén cukros. Az idő elteltével egyre sűrűbbé válik, és a színe is változhat, ha levegővel érintkezik.

Mire jó a méhpempő?

A méhpempő tehát olyan anyagokat tartalmaz, amelyekből a szervezet könnyen épít hormonokat. Éppen olyat, amilyenre a szervezetnek szüksége van. Ha kell ösztrogént, ha kell tesztoszteront, ha kell akkor progeszteront vagy éppen inzulint. A méhpempő egyedüli forrása az acetilkolinnak és a 10-HDA savnak, továbbá tele van B-vitaminokkal, melyek mind döntő szerepet játszanak az idegrendszer működésében.

A következő tényt tudományos megalapozottsággal ki lehet jelenteni: a méhpempő a jelenleg ismert egyik leghatékonyabb idegrendszer-vitalizáló anyag a földön. A méhpempő erősíti az immunrendszert, jelentősen képes csökkenti a koleszterinszintet, csont- és ízületi problémáknál igen jó hatásokat produkál, fiatalítólag hat a bőrre és a hajra is. A méhpempő egy életelixír, melyet megfelelően alkalmazva jelentősen hozzájárulhatunk egészségi állapotunk javulásához, vagy a már meglévő jó egészség fenntartásához.

A méhpempő szuperélelmiszer, az egészsége iránt
tudatos ember étrendjének kihagyhatatlan összetevője!

  • Reuma
  • Csontritkulás
  • Porckopás
  • Ízületi problémák

A méhpempő elősegíti a porcszövetek regenerálódását, mivel gyúladáscsökkentő, emiatt felgyórsítja a reuma, vagy a gyúladásban lévő ízület gyógyulását!

Az ízületi gyulladás, a porckopás vagy az artritisz esetén a méhpempő serkenti a mellékvesében a gyulladásgátló kortizol hormon termelődését, ami lassítja az ízületi degeneratív folyamatokat, és elősegíti a porcszövetek regenerálódását. Mivel gyulladáscsökkentő, emiatt felgyorsítja a reuma vagy a gyulladásban lévő ízület gyógyulását. 40-45 napos kúra ajánlott, napi 1-3 gramm, évente 2-3-szor.

Forrás: gyogyszernelkul

Végül egy jó tanács!

Csak szakember által termesztett mézet vásárolj, méhésztől! A bolti méz tömeggyártott, kétes klimenetelű is lehet!

Okvetlenül olvasd el, mielött méhpempő eszel!

Ha gyógyszer nélkül, egészségesen élsz, az nagyon káros hatással lehet, a gyógyszergyárak bevételére!

A méz jótékony hatásai >>
Természetes antibiotikumok a fokhagyma, gyömbér, méz, kurkuma >>