Gyulladás, ízületi gyulladás – Biológiai rozsdásodás

Természetes módon a gyulladások ellen

Mit tehetünk a biológiai rozsdásodás és a gyulladásos problémák megfékezéséért?

  • Eleged van a fájdalmakból?
  • Eleged van a szervezetedet mérgező gyulladásból?
  • Eleged van a testedben bujkáló nyavalyákból?

A tartós gyulladás – Biológiai rozsdásodás

Rohanó világunkban rengetegen egészségtelenül élünk. Pedig a helytelen táplálkozás, az antibiotikumok, a stressz és a vegyszerek komoly károkat okozhatnak a szervezetünkben! Ezek ugyanis elpusztítják a bélflóránk jótékony baktériumait, ezzel tartós gyulladásokat okozva a testünkben. Habár a gyulladás a test természetes reakciója, a tartós gyulladás komoly bajokat okozhat.

Nemcsak bélbetegségek egész sorát és fájdalmas ízületi gyulladásokat hoznak létre, hanem számtalan olyan betegséget, ahol nem gondolnánk a gyulladásra, mint fő okra.

Ilyenek a rák, szívbetegségek, az érelmeszesedés, cukorbaj, lupus, autoimmun betegségek egész sora, a depresszió, a szorongás és még sok minden más. (Kiecolt-Glaser, 2009) A tartós gyulladás hatására mintegy biológiai rozsdásodás jön létre. (Perlmutter, 2014) Fokozatosan felemészti a szervezet energiáit, betegségeket és mentális bajokat okozhat.

A problémák a hasunkból indulnak ki…

Az elmúlt években a tudósok egyértelműen megállapították, hogy a legtöbb gyulladásos probléma a beleinkből ered. A bélflóra baktériumainak pusztulása miatt, rosszul emésztett étel, vagy baktériumok kerülnek a bélfal túloldalára, a szervezetbe, akkor ott gyulladás jön létre. Ez a rendellenes állapot (dysbiosis), további másodlagos gyulladásokat hoz létre a szervezetünkben. Ezek következményei lehetnek az ízületi vagy bőrgyulladások, de a káros hatások elérhetik az idegrendszert is, ahol komoly károsodásokat okozhatnak. (Pl.Parkinson kór, vagy Alzheimer kór)

Nem kell azonban belenyugodnunk ebbe. Jó ha tudjuk, hogy az életünk minősége, az egészségi állapotunk, az érzelmeink, az erőnlétünk függ attól, hogy szervezetünkben az egészséget biztosító baktériumok vannak túlsúlyban, vagy az egészségre károsak. Miközben az antibiotikumok, a környezeti hatások, és a stressz pusztítják a bélflóránkat, tehetünk azért, hogy pótoljuk a bélflóránk jótékony baktériumait.

Az egészség is a belekben kezdődik…

Van amit akkor értékelünk igazán, amikor elveszítjük. A mozgás öröme, a finom ételek élvezete, a jó emésztés elégedettsége és az egészség kimondhatatlan érzése mind-mind ilyen kincs. De nem kell végleg lemondanunk róluk.  Egyszerű, természetes módszerek is segíthetnek, hogy visszakapjuk az életerőnket.

Nem volna jobb felszabadultan élni? Képzeld el, hogy mennyivel jobb volna, ha a fájdalom nélkül tudnál mozogni. Ha nem lenne szükséged mások segítségére, és a fájdalom helyett örömet találnál a mindennapi mozgásokban. Ha nem kellene aggódnod a lépcsők miatt, ha szívesen indulnál vásárolni és újra élveznéd az ételeket…

Mindez lehetséges, hiszen ezt bizonyították a kutatók kísérleteikkel.

Csökkentsd a gyulladást, és gondoskodj a bélflórádról!

Ma már tudjuk, hogy az egészségünket, az energiánkat és az immunrendszerünket a bélflóránk hasznos baktériumai biztosítják. Ha pusztulni kezdenek, akkor helyettük ártó hatású baktériumok szaporodnak el, amelyek számtalan betegség okozói lehetnek. Ezért fontos, hogy folyamatosan pótoljuk a szervezetünk számára nélkülözhetetlen, jótékony baktériumokat. Hogyan?

probiotikus élelmiszerek rendszeres fogyasztásával vigyázhatsz a hasznos bélbaktériumaidra. Ilyenek pl. az élőflórás joghurtok, a savanyú káposzta vagy a kovászos uborka. Ezekkel viszont az a probléma, hogy rengeteg ilyen ételt kell fogyasztanunk minden nap ahhoz, hogy élvezhessük a hatását.

Ha inkább olyan módszer érdekel, ami naponta 1 perc ráfordítással hatékonyan csökkentheti a gyulladásokat és a bélflórádat is támogatja, akkor a Kurkumin a neked való megoldás!

A gyúlladások csökkentésére alkalmas lehet, a csalán tea, kamilla tea, tőzegáfonya tea, méz és a méhpempő.

Forrás: eletero

Okvetlenül olvasd el, mielött rátérsz az egészséges életmódra!

Ha gyógyszer nélkül, egészségesen élsz, az nagyon káros hatással lehet, a gyógyszergyárak bevételére!

A méz jótékony hatásai >>
Ízűleti, porcproblémákkal, reumával, vagy csontritkulással küzdesz? >>
Természetes antibiotikumok a fokhagyma, gyömbér, méz, kurkuma >>