Mit árul el a szemed színe, a személyiségedről?

Mit árul el a szemed színe, a személyiségedről?
Olyan titkokat, amire te sem gondoltál eddig …

“A szépség az, ahogyan legbelül érzed magad, ez tükröződik a szemedben. Ez nem egy fizikai tulajdonság.” – Sophia Loren.

A szem nagyon sok mindent elárul, elég, ha csak belenézel egy ember szemébe, és máris tudod, hogyan érzi magát az illető. A szemből azok a gondolatok is kiolvashatóak, amelyeket félünk hangosan kimondani. Ezért is mondják azt, hogy “a szem a lélek tükre”.

A szemed színe sok mindenről árulkodik, lássuk a tiéd mit leplez le rólad.

1. Zöld szem

A zöld a természet színe, ez azt jelzi, hogy személyiséged tele van élettel és féktelen energiával. Az a típus, aki imádja a kalandokat és a kihívásokat, semmitől sem rettensz vissza. Nem is beszélve arról, hogy nagyon nagy a küzdeni akarás benned, tele vagy pozitív energiával, éppen ezért igencsak inspiráló vagy a környezeted számára.

Kevesen tudják, de van egy másik oldalad is, a csendes, szemlélődő és bölcs.

2. Barna szem

Melegséget, biztonságot és örömet árasztasz mások felé. Szeretteid tudják, hogy mennyire megbízható vagy, tisztelnek és szeretnek. Egy igazi vezető személyiség vagy, nem félsz kimondani a véleményed, de tiszteletben tartod mások kívánságát is. Azért is kedvelnek mások, mert önzetlen és jószívű vagy, könnyen túllépsz a problémákon, és megbocsátasz.

A párkapcsolatban fontos számodra az őszinteség, a megértés és a kölcsönös tisztelet, rád aztán minden körülmények között lehet számítani. Együttérző vagy, de néha kissé naiv, légy óvatosabb, hogy ne használjanak ki.

3. Mogyoró színű szemek

Nagyon könnyen alkalmazkodsz minden helyzethez, kifinomult és kreatív fantáziával rendelkezel. Nem okoz gondot az új dolgok kipróbálása, szereted az új helyzeteket, tapasztalatokat. Példakép vagy az emberek számára, sokan szeretnének olyanok lenni, mint te.

Szenvedélyes ember vagy, benne vagy minden kalandban, nem szereted a monoton dolgokat, állandóan valami újdonságon töröd a fejed. Néha kicsit úgy tűnhet, hogy kapkodsz, egyik feladatról a másikra ugrálsz, azonban, akik igazán ismernek tudják, hogy nyugodtan meg lehet bízni benned. Hűséges típus vagy, viszont az egyetlen dolog, amit soha nem tudsz elviselni, az a monotonitás.

4. Kék szemek

Nyugodt és megfontolt személy vagy, a nehézségekkel könnyen megküzdesz, az akadályokat nem problémaként fogod fel, hanem megoldandó feladatként. A legnehezebb helyzetben is magabiztos maradsz, valójában soha nem látszik rajtad, hogy mennyire szenvedsz legbelül.

Kissé zárkózott vagy, csak azokat engeded közel magadhoz, akikben már úgy érzed, megbízhatsz. Az idegenek ridegnek és távolságtartónak gondolnak, de ha jobban megismernek, teljesen megváltozik a véleményük rólad. Kitartó vagy, és mindig tartod magad a megígért dolgokhoz.

Forrás: erdekessegek

Szem a lélek tükre!

  • az ember tekintete elárulja a szándékát
  • az ember szeme a lelkivilágának tükre

Ha valaki a másik ember szemébe néz, akkor pontosan látja, hogy a másik ember milyen érzésekkel viseltetik iránta.

Tudhatjuk, ha a másik kedvel minket, de azt is, ha nem kedvel.

A szem elárulja azt is, ha valaki lenéz bennünket, vagy ha haragszik ránk.

A szem tudatja velünk, ha valaki kedvel, szeret bennünket, vagy ha együttérző velünk.

A másik ember tekintetét látva tudjuk azt, hogy mit gondol rólunk, figyel-e ránk, vagy éppen mással van elfoglalva.

A szem árul el legtöbbet a másik ember érzéseiről.

“Szemembe nézel és a lelkembe látsz!” – Nyitrai József (Ha egyszer … – impulsz.hu)