Egy igazán ízletes és tápláló fogyókúrás étel!
Ne szaporítsuk a szót, egyből térjünk a lényegre!
Elkészíthető két személy részére
Hozzávalók:
2 db édes burgonyát megmossuk és a sütőbe tesszük alufólián 200 fokon, amíg a hús sül, addig nyugodtan bent lehet hagyni a sütőbe.
Sült hús, vagy Lazaccal
Sült hússal:
Két szelet csirkemell filét, hosszába félbe vágjuk, sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük és a tepsibe helyezzük, 2 db megpucolt vöröshagymát leszeletelve közé teszünk, kis olaj, vagy zsír, alufóliával lefedjük és 200 fokon 60 percig sütjük, utána kivesszük a sütőből és levesszük a tepsiről a fóliát és vissza tesszük 15 percre a sütőbe.
Lazaccal:
Két szelet lazacot serpenyőben megsütünk.
Köret
2 db cékla
2db alma
2db sárgarépa
1 db citrom
A céklát, az almát hámozzuk meg, a sárgarépát pucoljuk meg.
Amikor kész vagyunk mossuk meg az lapanyagokat bő vízzel.
Készítsünk elő egy kis lyukú reszelőt és egy közepes nagyságú műanyag tálat.
A céklát a sárgarépát és végül az almát reszeljük le (az almát érdemes a reszelés előtt meghámozni és így nem barnul meg)
Amikor lereszeltük az összetevőket, akkor egy egész citrom levét csavarjuk rá és tegyük egy kis időre a hűtőbe.
Kész a hús, kivesszük a sütőből az édesburgonyával együtt.
Az édesburgonyát hideg víz alatt lehűtjük és meghámozzuk.
Az édesburgonyát szeletelve a tányérra helyezzük, a húst, vagy lazacot mellétéve tálaljuk, a hűtőből kivesszük a köretet (reszelt cékla, alma, répa) és jó ízűen elfogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nekem nagyon ízlett!