Damiana gyógynövény jótékony hatásai

Damiana gyógynövény jótékony hatásai

Damiana gyógynövény hatása a szervezetre

Damián leveleiben rendkívül jó egészségügyi előnyökkel járó anyagokat azonosítottak. Ezek közül például az arbutint – amely egy antibakteriális vegyület, amely számos illóolajat, fenol-glikozidot és terpént tartalmaz.

A Damiánt elsősorban a libidó stimulálására ajánlják. Vannak olyan jelentések is, amelyek arról számolnak be, hogy segít a férfi, és női meddőség kezelésében, frigiditásban, impotenciában, prosztata problémákban és klimaktérikus problémákban.
Ezenkívül széles körben alkalmazzák fertőtlenítőszerként a húgyutak kezelésénél, stimulálja az étvágyat és stimulálja a hormonális egyensúlyt.
A régi maják a főzetet a légcső megbetegedésére, különösen az asztmás panaszok gyógyítására alkalmazták. Jó felköhögtető hatású, görcsoldó, megnyugtatja az emésztést.
Ami a pszichére gyakorolt hatást illeti, Damián az endogén depressziók, az apátia és a jó hangulat elvesztésénél is alkalmazható. A Damiánból készült főzeteket kerülnie kell a terhes nőknek, gyermekeknek, valamint az antidiabetikus gyógyszerekkel kezelt személyeknek.

Damiana nagyon kellemes, enyhén citromos ízű, nyugtató illatú tea

Nagyon kellemes gyógynövényes, enyhén citromos ízű, nyugtató illat kíséretében – ilyen a Damián. A tea ízének végén keserűséget is felfedezhet, amit édesség kísér. Nem szokatlan, hogy mézzel ajánlják ízesíteni. A főzete borostyánsárga színű.

A damiana gyógynövény eredete

Damiánunk Mexikóból származik, de hozzá kell tennünk, hogy Kaliforniában, Texasban és Amerika más trópusi régióban is előfordul. Bár az Egyesült Államok a természetes hazája, egyes országokban enyhe kábító hatásai miatt be van tiltva. A mexikói bennszülöttek, különösen a maja indiánok, a gyógynövényt szerelmi bájitalok készítésére használták. Európába állítólag a spanyol misszionárius Jesús Maria de Salvatierra hozta el. A hazájában a nőknek a Damiánt egy órával a szerelmi aktus előtt adagolták, hogy megerősítsék az aktusból származó élményt. A Damián (Turnera diffusa) mintegy 3 méteres brazil és mexikó szavannáiról származó cserje, amelyet jelenleg Afrikában is termesztenek. Apró, sárga virágokkal virágzik, amelyek hasonlú illatúak, mint a kamilla. Keserű ízűek. A levelek alakja hosszúkás-elliptikus, vagy lándzsás, a levelek széle durván fogas. A termése 2-4 cm-es toktermés, amelyek édesek, mint a füge. A Damián szárított leveleit gyógyító célokra használják. Gyakran ajánlják például a Ginkgo leveleivel kombinálva. Az ilyen keverék nagyobb a stimuláló hatással bír. A Damiánt mexikói likőrhöz, margarita koktélhoz adagolják, vagy egyszerűen elszívják. Ha a szárított Damiánt borba való betöltése után 2 hétig állni hagyják, olyan ital keletkezik, amely kellemes estét biztosít.

Forrás: manutea

Beneficial effects of the herb Damiana

Effect of the herb Damiana on the body

Substances with extremely good health benefits have been identified in Daman’s letters. These include arbutin, an antibacterial compound containing a number of essential oils, phenolic glycosides and terpenes.

Damian is primarily recommended for stimulating libido. There are also reports that it helps treat male and female infertility, frigidity, impotence, prostate problems, and climacteric problems.
In addition, it is widely used as a disinfectant in the treatment of urinary tract, stimulates appetite and stimulates hormonal balance.
The old Mayans used the decoction to treat tracheal disease, especially asthma complaints. It has a good coughing effect, antispasmodic, soothes digestion.
As for the effect on the psyche, Damian can also be used for endogenous depression, apathy, and loss of good mood. Decoctions made from Damian should be avoided by pregnant women, children, and those treated with antidiabetic drugs.

Damiana is a very pleasant tea with a slightly lemon taste and a soothing aroma

Accompanied by a very pleasant herbal, slightly lemon flavor, soothing scent – such is the Damian. At the end of the tea’s taste, you may also discover bitterness accompanied by sweetness. It is not uncommon to recommend flavoring with honey. The decoction is amber.

Origin of the herb damiana

Our lady is from Mexico, but we must add that it also occurs in California, Texas, and other tropical regions of America. Although the United States is its natural homeland, it is banned in some countries because of its mild narcotic effects. The Mexican natives, especially the Mayan Indians, used the herb to make love potions. He was allegedly brought to Europe by the Spanish missionary Jesús Maria de Salvatierra. In her home country, women were given the Damian an hour before the act of love to reinforce the experience from the act. Damian (Turnera diffusa) is a shrub from about 3 meters of savannahs in Brazil and Mexico that is also currently grown in Africa. It blooms with tiny yellow flowers that smell similar to chamomile. They taste bitter. The shape of the leaves is oblong-elliptical or lanceolate, the edges of the leaves are roughly hanged. The fruit is 2-4 cm pods, which are as sweet as figs. The dried leaves of Damian are used for healing purposes. It is often recommended, for example, in combination with the leaves of Ginkgo. Such a mixture has a greater stimulating effect. Daman is added to Mexican liqueur, a margarita cocktail, or simply smoked. If the dried Damian is left to stand for 2 weeks after being filled with wine, a drink is formed that provides a pleasant evening.