Hét egészséges és természetes afrodiziákum

Hét egészséges és természetes afrodiziákum

Afrodiziákum jelentése

Olyan anyag, ami élénkíti a nemi vágyat.

A világ különböző kultúráiban egyes növények fontos szerepet játszottak a libidó növelésében, a szexuális élet és a termékenység javításában. Ebből válogattunk néhányat. Íme hét egészséges afrodiziákum.

Kakaó

A kakaót régóta tartják a “szeretet élelmiszerének”  és egyben népszerű afrodiziákumnak. Egy legenda szerint az egyik maja király rendszeresen ivott kakaó italt, hogy elég potenciája legyen a 300 fős háreméhez. A kakaó (nyers csokoládé) gazdag olyan tápanyagokban,melyek serkentik az agyműködést és hozzájárulnak a jó közérzethez.  A kakaó kiváló magnéziumforrás, ami nélkülözhetetlen az idegrendszer és az izmok normál működéséhez, valamit a megfelelő teljesítőképességhez. Hiányában feszültek, kimerültek és stresszesek vagyunk. A legtöbb ember pedig magnéziumhiányos.  Tehát a csokoládé egészséges!  Ám az olcsó, csokoládénak látszó tárgyak esetében a fenti állítások nem igazak. Válasszon olyan csokoládét, aminek a kakaó tartalma legalább 70%.  A minél magasabb kakaótartalmú és minél kevesebb cukrot és egyéb “nyalánkságot” tartalmazó csokoládék a legértékesebbek.

Maca gyökér

A maca gyökér egy zöldség, mely vadon nő az Andok lejtőin, és “spanyol viagrának”  is szokták nevezni. Amikor a spanyol hódítók felfedezték, hamar rájöttek a benne rejlő erőre, és a szexualitásra gyakorolt hatására, innen származik a spanyol viagra elnevezése. Napjainkban porított formában, kapszulázva lehet hozzájutni. Gazdag B vitaminban, jó hatása van a hormonokra, idegrendszerre, növeli a szexuális aktivitást.

Ginzeng

Ez a legnépszerűbb gyógynövény a kínai orvoslásban, és széles körben használják szerte a világon mint afrodiziákum, a szexuális erőnlét és az erő növelése érdekében. Segít növelni az energia szintet, a fizikai állóképességet, a szellemi teljesítőképességet és a szexuális vágyat. Ellazítja az izmokat és javítja a véráramlást a nemi szervekben.  A növény egyenesen a hormon-háztartásra hat, növeli a potenciát, és javítja a libidót. Számos szexuális zavar a nem megfelelő vérkeringésre vezethető vissza, amire a ginzeng ugyancsak megoldást jelenthet.

Figyelem! Terhesség esetén nem szabad szedni.

Tökmag

A tökmag (illetve egyéb olajos magvak) gazdag különböző tápanyagokban, különösen cinkben, jó zsírokban és fehérjékben. Ezek a tápanyagok nélkülözhetetlenek mindenki számára, de különösen a férfiaknak kell fogyasztani őket, mivel hozzájárulnak az egészséges prosztataműködéshez, ami szabályozza a hímivarsejtek termelődését.

Reishi gomba

Ez egy több ezer éve használt gyógygomba. Köztudott, növeli a mind a nők, mind a férfiak termékenységét és a test teljesítőképességét. Támogatja a vese – és húgyúti funkciókat. A kínai orvoslás úgy tartja, hogy az ember szexuális teljesítménye a vesék és a húgyutak egészségéhez szorosan kötődik.

Eper

Az ételek nem csak a tápanyagtartalmuk miatt vannak ránk hatással, hanem ízük és szaguk és a látványuk is befolyásolhat minket.  Az szív alakú eper egy lédús, zamatos ínyencség, piros színe a szeretet és melegség érzéseit kelti bennünk.

Vanília

A világ egyik legértékesebb fűszere, és ismert afrodiziákum. Különleges íze és értékes gyógyászati tulajdonságai miatt nagyon értékes, és megéri különleges alkalmakra tartogatni. A vanília megnyugtatja az idegrendszert, ami igen hasznos segítség a meghitt együttlét érdelében.

 

Forrás: healthy-magazine.co.uk