Az infulenza a szervezet természetes méregtelenítési folyamata

Az infulenza a szervezet természetes méregtelenítési folyamata

“Az influenza a szervezet természetes méregtelenítési folyamata, amely a sejtek túlzott mérgezésére reagál. Soha nem volt gyógymód az influenzára, a megfázásra, mert az influenza a gyógymód. A szervezet reakciója a sok káros baktérium, vírus ellen.”
– Dr. William Herbert Sheldon 1944

Az infulenza a szervezet természetes méregtelenítési folyamata, akkor segítsünk neki.
Napi 2-3 alkalommal, felváltva igyunk teát, csalán teát, kamilla teát, tőzegáfonya teát, orvosi citromfű teát. Igazi citromot csavarjunk bele, egy kiskanál mézzel (nem bolti mézzel, a piacon őstermelőtől, vagyis méhésztől vásárolt).
Egy ötlet, lehet a filter mellé tenni egy két darab vörös hagyma héjat, én 5 db szegfűszeget rakok a teába, a filter mellé és úgy forrázom le a filtert.

Segíthetünk még a szervezetünknek, ha naponta 1 db narancsot, 1 db grépfrútot, 1 db, vagy fél citrommal kicsavarjuk egy pohárba és megisszuk! A maradék rostokat pedig megesszük.

Köhögés ellen a méz és a méhpempő is hatásos lehet. Lehet kapni a Lándzsás útifű cukorkát, ami csillapítja a köhögést.

Ez egy lehetőség én kipróbáltam, nekem használ! Pedig naponta zsúfolt buszon utazom (tömegközlekedést használok), körülöttem köhögnek, tüsszögnek, pedig már nem vagyok fiatal.

Ajánlatos a gyerekeknek is adni a megfelelő teát (rendes citrommal és őstermelői mézzel), talán kevesebbet hiányoznak a bölcsiből, oviból, az iskolából és a szülők a munkahelyről.

Ami fontos, hogy segítsünk a szervezetünknek leküzdeni a különböző fertőzéseket. Saját tapasztalatod, bevált módszered is segít, akkor alkalmazd!

A szervezetet tudjuk segíteni, hogy az immunrendszerünk erősebb legyen, a C – vitamin, D – vitamin, magnézium bevitellel.

Azt mindenki tudja, hogy hazaérkezés után, jó alaposan moss kezet. De sokan nem tudják, hogy van egy másik fontos dolog is amit be kell tartani. Kézmosás után fújd ki az orrodat, mert a légúti fertőzés a szájon és az orron át kerülhet a szervezetbe. Amennyiben nem fujod ki az orrod a vírus és a bacilus napokig ott van és fertőzheti a szervezetedet.

Nagyon fontos, hogy megfelelően felkészüljünk a hűvös, csapadékos téli hónapokra, amikor a szervezetnek fokozottabban kell megküzdenie a vírusokkal és a kórokozókkal. Azonban nem elég, ha csak multivitaminokkat szedünk egész nap: ennél sokkal több törődésre van szükség.

10 jó tanács, amivel erősíthetjük az immunrendszerünket

  • Szervezet folyadékellátottsága: A víz elősegíti az anyagcsereforgalmat, a méreganyagok kiürülését a szervezetből, ezért elengedhetetlen a napi 1,5-2 liter folyadék elfogyasztása. Igyekezzünk elsősorban ásványvizet és zöld teát inni, és kerüljük a cukros üdítőket.
  • Kiegyensúlyozott táplálkozás: A táplálkozás során oda kell figyelni arra, hogy változatos étrenddel biztosítsuk szervezetünk számára a napi vitamin, ásványi anyag, fehérje, szénhidrát és zsír szükségletet.
  • Mesterséges adalékok elhagyása: A táplálkozásunk során igyekezzünk minél kevesebb mesterséges adalékanyagot tartalmazó élelmiszert fogyasztani.
  • Természetes alapanyagú készítmények: Ha betegek vagyunk, kérjük kezelőorvosunk tanácsát, így csak a szükséges gyógyszer mennyiséget írja elő, nem eshetünk abba a csapdába, hogy több recept nélkül kapható gyógyszert azonos támadásponttal szedünk feleslegesen..
  • Mozgás: Nagyon fontos a rendszeres testmozgás, mert ez mind a testünkre, mind a szellemi teljesítőképességre jó hatással van, az immunrendszerről nem is beszélve.
  • Környezeti energia felvétele: Tartózkodjunk minél több időt a szabadban, ezzel is biztosítva a szervezetünk számára szükséges friss levegőt és napfényt.
  • Stresszhelyzetek kerülése, oldása: Igyekezzünk a stresszhelyzeteket elkerülni, illetve amennyiben ezt nem tudjuk megoldani, keressünk olyan módszert, amivel könnyen oldhatjuk a mindennapi stresszt.
  • Alvás: Törekedjünk a minőségi és mennyiségi alvásra, mert a szervezet ekkor regenerálódik a leggyorsabban.
  • Higiénia: A bőrünk a legnagyobb “érzékszervünk”, ezért a megfelelő higiénia szempontjából elengedhetetlen a napi többszöri kézmosás, illetve neutrális szappanok és samponok alkalmazása a szervezet egyensúlyának megőrzése céljából.
  • Időszakos méregtelenítés: Bizonyos időközönként érdemes diétázni “böjtölni”, illetve méregtelenítő kúrákat végezni – kizárólag szakember felügyelete mellett -, hiszen a méreganyagok kiűzésével a leterhelt szervezet egy kicsit fellélegezhet.

Ha immunrendszerünket nem készítjük fel a téli időszakra, akkor az enyhe megfázástól egészen a komoly tüdőgyulladásig, bármit elkaphatunk.
Idült alapbetegségben szenvedők, különösen légúti megbetegedések esetén védőoltások javaslata miatt kérjék orvosuk tanácsát. Továbbá “védőoltáshoz” hasonló mechanizmussal legyengített kórokozókat tartalmazó készítmények is elérhetők, amelyek ugyancsak a fertőzésre való felkészülést segítik elő szervezetünk számára; háziorvosuk kezelőorvosuk tud ebben segíteni. A komolyabb szövődmények elkerülése végett érdemes orvosi szakvéleményt kikérni még a legenyhébb tünetek esetén is.

Influenza is the body’s natural detoxification process

“The flu is the body’s natural detoxification process, which reacts to excessive poisoning of the cells. There has never been a cure for the flu or the common cold, because the flu is the cure. The body’s reaction against many harmful bacteria and viruses.” – Dr. William Herbert Sheldon 1944

Influenza is the body’s natural detoxification process, so let’s help it.
Drink tea, nettle tea, chamomile tea, cranberry tea, medicinal lemongrass tea 2-3 times a day. Twist a real lemon into it, with a spoonful of honey (not store-bought honey, bought from a primary producer, that is, a beekeeper).
One idea, you can put two pieces of red onion peel next to the filter, I put 5 cloves in the tea, next to the filter and boil the filter like that.

We can also help our body if we squeeze 1 orange, 1 grapefruit, 1 or half a lemon into a glass and drink it every day! And we eat the remaining fibers.

Honey and royal jelly can also be effective against coughs. You can get Speared Plantain candy, which soothes a cough.

I tried this option, it works for me! Even though I travel on a crowded bus every day (I use public transport), people cough and sneeze around me, even though I’m not young anymore.

It is also recommended to give the children the right tea (with regular lemon and native honey), perhaps they will miss daycare, kindergarten, school and parents less at work.

What is important is to help our body fight various infections. Your own experience and proven method will also help, so use it!

Everyone knows that after arriving home, wash your hands thoroughly. But many people do not know that there is another important thing that must be observed. Blow your nose after washing your hands, because a respiratory infection can enter the body through the mouth and nose. If you don’t blow your nose, the virus and bacillus are there for days and can infect your body.