Párkapcsolatban, a hűtlenség a legnagyobb félelm!

Párkapcsolatban, a hűtlenség a legnagyobb félelm!

A megcsalás talán az egyik legnagyobb félelme mindenkinek, aki párkapcsolatban él. Persze léteznek olyan párok, akiknél fel sem merül ennek lehetősége, másoknál pedig naponta szóba kerül és vitákat generál. A hűtlenség egyszerűnek tűnik, mégsem az: sokszor nemcsak úgy megtörténik, hanem egy hosszabb folyamat „végeredménye”. Mondhatjuk, hogy nem megoldás, hiszen valószínűleg csak tetézi a bajt, de ha teszünk ellene, remélhetőleg nekünk sosem lesz részünk benne. Íme 5 ok, amiért a legtöbbször megcsalják a férfiak, vagy a nők a párjukat és amire érdemes fokozottabban figyelni.

A boldog párkapcsolatok a szereteten, az őszinteségen és a bizalmon alapszanak, a megcsalással mind a három alappillér megroggyan. A szakemberek szerint a megcsalás a legtöbb esetben nem egy véletlen botlás, annál hosszabb út vezet odáig. Mert ha valódi szeretet van két ember között, a megcsalás fel sem merül kettejük között, kivéve, ha nem elég odaadóak és figyelmesek a kapcsolatukban. Előfordulhat ugyanis, hogy a szeretet ellenére lép félre az egyik fél – ennek pedig sokkal fontosabb okai lehetnek.

Íme 5 ok, amiért a legtöbbször megcsalják a férfiak, vagy a nők a párjukat talán még akkor is, ha őszintén szeretik.

A bizonytalanság keresése miatt

A hűtlenség hátterében gyakran áll a nagy éhség. Amikor valakit annyira fűt a vágy, hogy nem áll meg egy-két bóknál vagy ártatlan flörtnél, hanem addig megy, amíg meg nem kapja a kiválasztott nőt. Ők azok, akik amint egyedül vannak, máris vadásznak. Nem azért, mert nem szeretik a párjukat, hanem mert még éhesek, több kell nekik belőle. A szakemberek szerint ennek többek között az lehet az oka, hogy a biztos kapcsolat nem elégíti ki a kíváncsiságukat, a bizonytalanság, a hódítás és a beteljesülés azonban sokkal izgalmasabb és érdekesebb – és ezt szeretnék újra és újra átélni.

Félelem az elköteleződéstől

Érzékeny pont a kapcsolatok elején, amikor az ismerkedés, a „járás” szinte észrevétlenül alakul át hosszabb távú kapcsolatba. Ezek azok a hetek, amikor általában az egyik fél jobban szeretné a közös jövőt, míg a másik megijed ennek lehetőségétől. Nem is igazán a közös jövőtől, sokkal inkább az elköteleződéstől: bizonytalanok, hogy valóban azt a párt szeretnék, vagy esetleg másikat, kalandoznának tovább, féltik a szabadságukat. Sokan emiatt a félelem miatt lesznek hűtlenek, a félrelépéssel bizonyítják, hogy ők szabadok, és bármit megtehetnek, amit csak akarnak.

Bosszúból

Vannak, akik megcsalják a párjukat szimpla bosszúból. Ez a fajta csalás különösen fájdalmas lehet, mert valami tilos dolgot csinál az egyik fél, és ezt használja fel arra, hogy manipulálja a másikat, és fájdalmat okozzon neki. Előfordul az is, hogy egy ilyen bosszúból történő megcsalás miatt a másik fél is hűtlenkedik, és egy oda-vissza megcsalás alakul ki a felek között. A szakember szerint egyetlen egészséges kapcsolat sem működhet így, hiszen a felek hatalmi játékot játszanak.

Összeférhetetlenség miatt

Valahogy mindannyian érezzük, ha olyasvalakival hoz össze bennünket a sors, aki valamiért nem illik hozzánk. Hiába szeretnénk, bármit is csinálunk, valamiért nem passzolunk. Általában az egyik fél erre hamarabb rájön, hamarabb érzi – és talán hamarabb is lép. Pontosabban félrelép, mert már másvalakit keres, akivel talán jobban összeillenek. Ha rájövünk, hogy valakivel nem passzolunk, nem szabad kétségbeesni, van ilyen. Viszont érdemes megtenni a szükséges lépéseket, különben az egyik fél éhsége a hozzá illő pár iránt megcsalásra adhat okot.

Kíváncsiságból

A közösségi média, a tévé és a különféle produkciók és programok mind egymás után mutatják az alulöltözött, vékony, domború idomú nőket, aminek nem titkolt célközönsége a férfiak, pontosabban a szexuális vágy felkeltése, hogy ezzel (is) motiválják őket a vásárlásra, a fogyasztásra. A hűtlenség ebben az esetben főként a puszta kíváncsiság következménye, mert vannak, akik szeretnék megízlelni az ilyesfajta kockázat élményét, kielégíteni a kíváncsiságukat.

Forrás: ridikul

Mit tekinthetünk a megcsalás közvetlen okainak?

  • Nincs szex, vagy annak mennyisége, és minősége nem kielégítő..
  • Amikor úgy érezi, hogy nem kap elég figyelmet, mert az összes figyelemed és energiád más körül forog.
  • Vagyon, karrier szempontjából nem tud annyit letenni az asztalra, mint te, ezért máshol, máshogy kell bizonyítania.
  • Nem érzi magát eléggé partnernek, mert valamilyen módon meggyengítetted.
  • Azt érzi, hogy nem érted meg őt, nem vagytok egy hullámhosszon, nincs köztetek melegség, intimitás.
  • Valójában, vagy lelki értelemben elhanyagoltad magad. Már nem annak lát, akibe beleszeretett.
  • Felüti a fejét a kapuzárási pánik, amikor meg akarja mutatni, hogy még mindig jől néz ki és azt hiszi, hogy ezt csak hódítással érheti el.
  • Más, vagy részben más a szexuális irányultsága, erre később jött rá, de nem merte elmondani.

Mik a megcsalás hátterében álló lelki okok?

Mielőtt azt gondolnád, hogy a férfiak, vagy a nők egyszerűek, mint a „fazék”, és “mindegyik ugyanazt akarja, ha nem kapja meg, tovább áll”, inkább gondold át újra, mert ez több szempontból sem igaz rájuk.

Még akkor is, ha azt tanulták, azt tanították nekik, hogy nem mutathatják ki az érzéseiket.

Másrészt, sajnos ők se tudnak egyértelműen kommunikálni, és nem az erősségük az érzelmi világban való eligazodás.

Sajnos ez a társadalom hibája is, mivel a szexuális felvilágosítás és a szeretkezés fogalma, még mindég tabuként van kezelve.

Párkapcsolati problémák

Minden párkapcsolatban vannak nehéz időszakok, de azért vagytok együtt, hogy együtt közösen arra törekedjetek, hogy minnél elöbb megoldjátok!

Megoldás lehet

egy meghitt őszinte beszélgetés, ami feltárja a szexuális problémákat
naponta egy szeretetteljes ölelés
gyakran megdicsérni, segíteni, bíztatni
megkérdezni, hogy vagy, hogy telt a napod
gyakran mosolyogni, egy két puszit adni, vagy megcsókólni
kézen fogva sétálni és beszélgetni
figyelj oda a másikra
ne kritizáld a másikat,
ne kiabálj, ne veszekedj és ne alázd meg a másikat
ne legyél haragtartó
a vitában, miden alkalomal, partnerként kezeld
mindig hallgasd meg a véleményét
fontos a bizalom és az őszinteség
több alkalommal, kimondani, hogy szeretlek
az ágyban kényeztetni a másikat

Mondhatod, hogy ez lehetetlen, ezt nem lehet kivitelezni.
Én azt tartom, hogy Ő a társad, a szerelmed, valamiért együtt vagytok, akkor tedd meg a jobb életért a közös jövőtökért, üljetek le és beszéljétek át a problémákat, a közös jövőtök érdekében!
Ha nem partner ebben, akkor miért vagytok még együtt?