Vitamin fogyasztás és a vitaminok hatása a szervezetre

Vitamin fogyasztás és a vitaminok hatása a szervezetre

Mindenki fogyaszt valamilyen vitamin készítményt., de sokan nem tudják, hogy nem mindegy, milyen típusú, gyártmányú vitaminokat fogyaszt. A vitaminok szedésével elérheted, hogy egészségesebb leszel és jobban élheted meg a napjaidat.

Nem mindegyik gyártmányú vitamin elég hatékony, nem mindegyik vitamin használ.

Nagyon meg kell nézni a vitaminokban lévő, vitamin mennyiséget, a hatóanyag mennyiségét.

Sok esetben előfordulhat, hogy szeded a vitaminokat, de a benne lévő kevés hatóanyag miatt nem használ, csak pénz kidobás az egész.

Biztos Te is olvastál olyan ajánlatokat, hogy ingyen termékmintát adnak a vitaminból, hogy próbáld ki, ami nagyon kecsegtető. Amennyiben összehasonlítod egy másik ugyan olyan vitaminnal, rájössz, hogy az ingyen kínált vitaminban, csak részben található a vitamin hatóanyagból. Az ingyen termék kipróbálása után jön az új ajánlat, vedd meg a terméket egy évre, nagyon kedvezményes áron, talán még egy ajándékot is kapsz a rendelés mellé. De ezt Te is tudod, hogy csak üzleti fogás, a silány hatóanyagú terméket akarják eladni.

Egy kis összefoglaló, hogy mire is lehet szükségünk a mindennapi életben, hogy kicsit javíthassuk a szervezetünk működését.

C-vitamin – Jutavit C-vitamin 1500 mg csipkebogyóval

C-vitamin leírása

Ha az emberek jobban ismernék, a világban sok minden másként lenne!
A C-vitamin antioxidánsként fejti ki áldásos hatását a szervezetünkre.
A napi beviteléről szóló 60 mg-os legendák azonban csak a skorbuttól óvnak meg bennünket.
Az emberi test C-vitamin szükséglete 1.000-10.000 mg között állapítható meg.
A szükségletünk attól függ, hogy milyen életet élünk.
Még egy egyszerű nátha is megsokszorozza a szervezet C-vitamin igényét.
Egy komolyabb betegség esetén olyan tömegű C-vitamin használódhat fel a gyógyuláshoz, hogy a bélrendszerből akár napi 20.000 mg is felszívódik.
Naponta 500 milligramm C-vitamin látványosan csökkenti a rákos megbetegedések, valamint a szív- és érrendszeri problémák kialakulását, vagyis a halálozás kockázatát.
Tudományos kutatások szerint napi 10.000 milligramm C-vitamin feltűnően növeli a rákos betegek túlélési idejét.
A JutaVit C-1500 mg vitamin és étrend-kiegészítő készítmény természetes csipkebogyó és acerola kivonatot tartalmaz, mely a leghatékonyabb segítség az immunrendszer egészségének megőrzéséhez, a fáradtság csökkentéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, az erek, bőr, fogak, fogíny, porcok, csontok normál állapotának fenntartásához.

A JutaVit termékeket érdemes egy helyről rendelni, ahol olcsóbb www.csomagker.hu

Adag: napi 3×1 db reggel, délben, este

K2 vitamin JutaVit K2 120 µg+D3 2200 NE+ K1 700 µg vitamin

K2 vitamin leírása:

A K2-vitamin segíthet a kalcium csontokba való beépülésében. A K1-vitamin hozzájárulhat a K3-vitamin szervezetben történő termelődéséhez, amely szöveteinkben K2-vitaminná alakul. A D-vitamin segíthet a normál csontozat és fogazat fenntartásában.

K-vitamin

A K-vitamin legfontosabb feladata a véralvadás megfelelő elősegítése és az ásványi anyagok csontokba való beépülésének, az egészséges csontozat fenntartásának biztosítása. A D-vitaminnal együtt gondoskodik róla, hogy a fehérjék beépülhessenek a csontokba, és megkössék a létfontosságú ásványi anyagokat, különösen a kalciumot és a foszfort. A szükséges mennyiségű K-vitamin a normál csontozat fenntartásával kiemelten segítheti a csontritkulás, a gyakori csonttörések megelőzését.

D-vitamin

A megfelelő mennyiségű D-vitamin pótlása hozzájárul a kalcium és a foszfor felszívódásához és hasznosulásához a szervezetben, ezzel kiemelt szerephez jut a csontok és a fogak megerősítésében, továbbá lehetővé teszi az izmok és az ízületek megfelelő működését. A D-vitamin hatékonyan segíti az immunrendszer egészséges működését, így megnövelheti a szervezet természetes védekező képességét a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.

Hatóanyagok:

  • K2-vitamin – 120mcg
  • D3-vitamin – 2200NE
  • K1-vitamin – 700mcg

A JutaVit termékeket érdemes egy helyről rendelni, ahol olcsóbb és ingyenes a kiszállítás, én a patika24 gyógyszertári webáruház patika24.hu

Adag: napi 2×1 db reggel és este

Q10 BiotechUsa Q10 Coenzyme 100 mg

Q10 Coenzyme leírása:

A Q10 koenzim lényegében egy vitamin, illetve vitamin jellegű anyag, ami természetes módon megtalálható az emberi szervezetben. A BioTechUSA Q10 Coenzyme terméke kizárólag természetes forrásokból nyert, extra minőségű Q10 koenzimet tartalmaz.

100%-ban gluténmentes termék!

Adag: napi 1 db reggel

Curcuma BiotechUsa Liquid Curcuma

Curcuma leírása:

  • NovaSOL® folyékony kurkumakivonatot tartalmaz 
  • Magas biológiai hasznosulással bír* 
  • D-vitaminnal 
  • 30 napi adag 

 *A BioTechUSA Liquid Curcuma kapszula egy védett formulát, a NovaSOL® folyékony kurkumagyökér-kivonatát tartalmazza. Ez az egyedülálló formula 185x jobb biológiai hasznosulással bír a natív kurkumához képest. 

Adag: napi 1 db reggel

Ízületekre BiotechUsa Arthro Forte

Arthro Forte leírása:

Az Arthro Forte tablettában található C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok, a csontozat, az erek és a fogíny normál állapotának fenntartásához. Ezen kívül a termékben található kalcium, mangán és K-vitamin szintén hozzájárulnak a normál csontozat fenntartásához.

A fent említett vitaminok és ásványi anyagok mellett az Arthro Forte tabletta II-es típusú kollagént tartalmazó ChondrActiv® formulát is tartalmaz.

Adag: napi 3×1 db reggel, délben, este

Indiai ginzeng BiotechUsa Ashwagandha

Ashwagandha Indiai ginzeng leírása:

Ashwagandha (Withania somnifera), becenevén az indiai ginzeng

Az Ashwagandha Délkelet-Ázsiából származó gyógynövény, amelyet ősi-adaptogénként használ számos tradicionális gyógyászati irányzat. Bár nem a ginzeng-félék, hanem a burgonyafélék családjába tartozik, mégis gyakran indiai ginzengnek is nevezik, mivel az ayurvédikus gyógyászatban ugyanolyan módon alkalmazzák, mint a ginzenget a kínai gyógyászatban. Gyakran találkozhatunk még az álombogyó elnevezéssel is. 

Természetes támogatás a hétköznapok forgatagában, kapszulába zárva 

A hétköznapokban leginkább a növény gyökerét, illetve levelét használják szárított és őrölt formában, akár turmixokba, különböző pépes állagú ételekbe keverve. A BioTechUSA Ashwagandha kapszulás kiszerelésének köszönhetően könnyen fogyasztható és magunkkal vihető a nap folyamán bárhová, ráadásul már egy kapszula optimális mennyiséget tartalmaz a gyógynövényből, így akár egy havi, kúraszerű alkalmazása is könnyen kivitelezhető. 

A BiotechUsa termékeket érdemes egy helyről rendelni, ahol olcsóbb, vannak akciók, pontot is gyűjthetsz, amit kedvezményes kuponként, vagy ingyenes szállításra felhasználhatsz, én a BiotechUsa webáruházból rendelek. Regisztrálj és rendelj >>

Adag: napi 1 db reggel

Omega3 Mivolis DM Omega-3 étrend-kiegészítő kapszula 1000 mg, E-vitaminnal, 85 g

Omega3 leírása:

  • Omega-3 étrend-kiegészítő kapszula E-vitaminnal
  • Magas omega-3 zsírsavtartalom
  • Alaszkai tőkehal olajával
  • E-vitaminnal a sejtek oxidatív stresszel szembeni védekezéséért
  • EPA-val és DHA-val¹ az egészséges szívműködésért²

A Mivolis Omega-3 étrend-kiegészítő kapszula alaszkai tőkehal értékes olaját tartalmazza, mely gazdag telítetlen Omega-3 zsírsavakban, különösen EPA-ban és DHA-ban¹. Ezek sokrétű feladatot látnak el a szervezetünkben, például a szívműködésben². A tengeri halak rendkívül gazdagok EPA-ban és DHA-ban, ezért ezeket rendszeresen javasolt fogyasztani. A Mivolis Omega-3 kapszula segíti ellátni a szervezetet ezekkel a zsírsavakkal. Egy Mivolis Omega-3 kapszula legalább 260 mg zsírsavat és ezenkívül E-vitamint is tartalmaz. Ezutóbbi hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. MSC-tanúsított fenntartható halgazdaságból származó termék.

¹eikozapentaénsav és dokozahexaénsav

²Napi 250 mg EPA és DHA bevitele hozzájárul az egészséges szívműködéshez.

A Mivolis termékeket a DM üzletben vásárolom meg.

Adag: napi 3×1 db reggel, délben, este

Magnézium por Mivolis DM Magnézium-citrát granulátum édesítőszerekkel, a normál izomműködés fenntartásáért és az idegrendszer megfelelő működéséért 20 adag, 120 g

Magnézium por leírása:

Tasakonként 400 mg magnézium-citrát. A magnézium a szervezetben is magnézium-citrát formájában van jelen, ezért is könnyen tudja hasznosítani a citrát formátumot szervezetünk. A magnézium egy fontos ásványi anyag, melyet a szervezetünk önmaga nem tudja előállítani. Megtalálható a csontokban, fogakban és az izomzatban. A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, a normál izom-működéshez, valamint részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban. A magnézium hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez és az elektrolit-egyensúly fenntartásához. Intenzív fizikai megterhelés, pl. sportok, stresszhelyzetek, vagy az egyoldalú, kiegyensúlyozatlan táplálkozás indokolhatja a magnéziumtartamú étrend-kiegészítők fogyasztását. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Narancs ízű.

A Mivolis termékeket a DM üzletben vásárolom meg.

Adag: napi 3x fél tasak reggel, délben, este

D3 vitamin Naturland, D-vitamin forte tabletta, 60 db

D3 vitamin leírás:

A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat, az egészséges izomfunkció és a normál fogazat fenntartásához. A D-vitamin hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához és az immunrendszer normál működéséhez.

A D3 vitamint a DM üzletben vásárolom meg.

Adag: napi 1 db délben, mert a K2 vitamin is tartalmaz D3 vitamint

B vitamin VitaKing Stress B-komplex multivitamin

B vitamin leírás:

A nem túl nagy adagokban rendszeresen bevitt B-vitaminok jól oldják az idegi feszültséget. Számos B-vitamin játszik katalizáló szerepet az ingerületátvivő anyagok és az idegsejtek felépítésében. Ezen termékünk tartalmazza a B-vitamin komplex összes tagját, ezen kívül plusz B-1 vitamint és 500mg C-vitamit is. Egyes B-vitaminok szedése mellett célszerű folyamatosan pótolni a C-vitamint is a szervezetben. Ez a termék speciálisan úgy készült el, hogy már eleve tartalmazza a napi szükséges mennyiségű C-vitamint.

A B vitamint a DM üzletben vásárolom meg.

Adag: napi 1 db reggel

Kalcium bevitel is nagyon fontos

A kalcium bevitel, csakis természetes úton javasolt. Én nem szedek kalcium tablettát, sem kalcium pezsgőtablettát, mert tudomásom szerint, az nagy mértékben árthat a szervezetnek, ereknek, de főleg a vesének.

Étkezés területén is juthatunk elég kalciumhoz, a zöld leveles zöldségek, például a brokkolisegítségével, vagy amit nagyon szeretek az a szardínia és a lazac.

Mindenki szokott nassolni társaságban, vagy film nézés közben csipszet, csokit, én a nassolást a diófélékkel és magvakkal, különösen a mandulával, kesudióval és a török mogyoróval tudom elképzelni.

Az alábbi élelmiszerek jó kalciumforrásnak számítanak:

  • joghurt
  • tej
  • szardínia és lazac
  • sajt
  • tofu
  • zöld leveles zöldségek, például a brokkoli és a kelkáposzta;
  • diófélék és magvak, különösen a mandula, a szezámmag és a chiamag
  • hüvelyesek és gabonafélék.
  • savanyú káposzta
  • karalábé (nyers)

Magvak segítségével is hozzájuthatsz kalciumhoz

mogyoró, mandula, dió

Gyümölcsök segítségével is hozzájuthatsz kalciumhoz

narancs, málna, füge, eper, kivi

Tekintsd meg az élelmiszerek kalcium tartalmát és a napi kalcium bevitelt >>

Nagyon figyelek a megfelelő kalcium bevitelre, de tabletta, vagy pezsgőtabletta nélkül.

A gyilkos kalcium >>

Sunbreez balzsam, vagy olaj

SunBreeze olaj és balzsam leírás:

Kizárólag természetes anyagokat tartalmaz. Egyetlen tégelye vagy üvegcséje önmagában felér egy hordozható elsősegélydobozzal.

A SunBreeze eredete az ősi Kínába vezethető vissza, ahol ezt a külsőleg alkalmazott kenőcsöt
megfáradt, sérült harci játékosok sajgó tagjainak enyhítésére használták. A név (Sun = nap, azaz
forróság, illetve Breeze = szellő, azaz hűsítés) találóan tömöríti magába a jin-jang filozófiát:
megégett bőrre kenve hidegérzetet kelt, míg fázós, hideg tapintású, keringési problémával
küszködő testfelületen alkalmazva forrónak érezzük.
A SunBreeze balzsamot és olajat leginkább fájó ízületekre, izmokra kenve alkalmazhatja, hogy ott
enyhülést hozzon. Simítsa a balzsam felszínét körbe-körbe néhányszor mutatóujjával, s az így
felolvadt s ujjára rakódott csekély mennyiségű balzsamot határozott mozdulatokkal dörzsölje
bőrének arra a részére, ahol a gond van. Általában kis mennyiség elégséges, így a balzsam sokáig
eltart.

Alkalmazás: szükség szerint, bemasszírozni a fájó területre, térd, ízület, izomfájdalom esetén.

Még több információ a SunBreez olajról és balzsamról >>

A Sunbreez balzsamot, vagy az olajat a CsomagKer webáruházban vásárolhatod meg. www.csomagker.hu

Tudom, hogy mindenki másképp csinálja, de ez egy lehetőség, hogy kicsit könnyebben, jobban éld meg a mindennapjaid.

Figyelem! A cikk nem orvosi alapokat fogalmaz meg, csak egy írás arról, hogy én milyen vitaminokat fogyasztok!