Szűz horoszkóp 08.23-09.22.

Szűz horoszkóp 08.23-09.22.

A horoszkóp számos lehetőséget tartogat a Szüzeknek, hogy felfedezzék régóta dédelgetett szenvedélyeiket. Ezen föld jegy szülötteinek gondot okoz, ha túl sokáig ragaszkodnak valamihez. Nagy adag kitartást és fegyelmet is hoz, ezért a Szüzeknek meg kell ragadniuk a lehetőséget és teljesen kihasználni azt. Ahogy belépünk az új évbe, a Szüzek sok jó ötletre számíthatnak munkájukban, és mások pozitív visszajelzéseit is bezsebelhetik. Változások fognak elindulni az életében, így nyomást érezhet magán, ami fejfájáshoz és felesleges stresszben jelentkezik.

Az lesz a legjobb, ha Ön egy pillanatra megáll és kicsit rendbe teszi a teendőit. Tegyen rendet a házában, dobja ki a régi, felesleges dolgokat, ezzel készen állhat egy új korszakra. Az év első felében örömét leli majd a munkában. Felébred Önben az intellektuális oldala és az önképzés iránti érdeklődés. Számos lehetősége nyílik majd a tanulásra különböző webinárok formájában, ennek köszönhetően pedig új kollégákkal ismerkedhet meg.

De ne feledkezzen meg a barátairól és partneréről sem, szeretteinek társasága is jót tesz az Ön érzelmes oldalának. Ősszel némi szorongást érezhet és sokkal sebezhetőbb lesz érzelmileg. Ebben az időszakban nehezebb lesz megőriznie hidegvérét és kisebb árulásra is számíthat. Ebben a periódusban elmerül a gondolkodásban, lelki és testi kikapcsolódásban lelheti meg az örömét. A jóga segíthet az ellazulásban és a feszültség kezelésében, így ne féljen kipróbálni azt. Az évet elégedetten fogja zárni, tele új élményekkel és tudással. A barátai és a családja büszke lesz Önre és értékelni fogják Önt. Töltse szabadidejét partnerével, új filmekkel, zenehallgatással, sétával, vagy egyedül egy jó könyv és egy jó minőségű bor társaságában.

Szűz aszcendens

Zárkózott típus vagy. Külső ingerekre lassan reagálsz, mert mindent alaposan átgondolsz. Alapos elemző vagy, analizáló, aggályoskodó, aki még ráadásul meglehetősen kritikus természetű is, amiért gyakran szőrszálhasogatónak, vagy a kákán is csomót keresőnek tartanak. De szigorú bírád vagy saját magadnak is. Csak azt fogadod el amit megértettél. Neked az nem válasz, hogy csak. Rendszerető vagy. Az egészségedre nagyon figyelsz, gyakran hajlamos vagy a hipochondriára. Sok dologban bizonytalanság jellemez, de tudsz nagyon határozott is lenni. Vitatkozó vagy, mindent egy szellemi szűrőn keresztül vizsgálsz, nem tudsz mindig feloldódni.

Szolid, szerény külső, szabályos, ovális arc, vékony száj, szürkés szem, vékony (nőknél fiús) testalkat. Az egész megjelenése, visszahúzódó szerénységet tükröz, minden harmonikus rajta, és nem visel semmi feltűnőt. Beosztott típus, gondosan ügyel a részletekre. Anyagias, és gyakorlatias, alapvetően racionális beállítottságú. Aprólékos és kitartó, szorgalmas, megbízható munkaerő. Kritikai érzéke fejlett. Született tehetsége van a szűz foglalkozásokhoz, úgy, mint könyvtáros, kritikus, vegyész, térképész, könyvelő. Külső megjelenése egyszerű, szerény; feltűnés nélküli, nem sokat ad a külsőségekre. Többre becsüli a tisztaságot, a rendet és a szellemi értékeket, mint a külső cicomát. Tekintete józan, hűvös, figyelő, értelmes, kissé szigorú (intellektuális típus). Homloka magas. Orra markáns, hajlott sasorr, vagy egyenes. Állán lehet egy kis kerek bemélyedés, a jellegzetes “Merkúr-gödör”. Mindenben képes hibát találni, mert mindig a tökéleteset keresi.

Emésztési, főleg bélrendszeri zavarokra és különféle pszichoszomatikus betegségekre hajlamos. Nehezen tudja “megemészteni” azt, amit nem talál tökéletesnek. Mindig tevékenykedik, nehezen tud lazítani.

Érzékeny testrésze még a kéz, állandóan “kézben akarja tartani” a dolgokat.

Szűz aszcendens érzékeny testrésze: emésztőrendszer, vékonybél, epe

Szerelem – Kapcsolat

A Szűz számára fontos a szerelem és az erotika. A baráti és a partner kapcsolataiban a stabilitást, a megbízhatóságot keresi, nem jellemző rá, hogy alkalmi viszonyokba bonyolódna. Mély érzésű és törődő, ugyanakkor ezt a párjától is elvárja, csak akkor képes a boldogságra, ha érzelmi biztonságban tudja magát. Teljesen kinyílik a szerelemben, odaadó szerető, párját szereti kényeztetni, az erotikától lendületet kap, és újra szárnyal.

Szűz – Bak

Mindketten meglehetősen zárkózottak, befelé fordulók, mert attól tartanak, hogy unalmasnak és szürkének találja őket a világ. S épp ez a félelem ébreszt bennük érdeklődést egymás iránt. Mivel a tüzes, érzéki szerelemnél többre becsülik a mély barátságot, nem okoznak csalódást a másiknak. Mindketten próbatételek elé állítják szívük választottját, s mert nagyjából egyformák az elvárásaik, hát könnyen megfelelnek. A külső szemlélő talán unalmasnak találhatja a kapcsolatukat, ők azonban inkább békésnek, nyugodtnak, s legfőként biztonságosnak érzik a közös életet. A Szűz örül, ha meghódíthatja a Bakot, boldog, ha sikerül a kedvében járni, mert úgy érzi: a Bak elvárásainak nem felelhet meg akárki. S ez valóban így van. Akit a szívébe fogad, annak annyi próbatételen kell keresztülmennie, mint a mesebeli királyfinak. És a folytatás is olyan, mint a mesében: boldogan élnek, míg meg nem halnak. A komoly gondolkodású Bak mellett a Szűz kiegyensúlyozottnak és boldognak érezheti magát. S bár a külvilág nagyon egyhangúnak, unalmasnak látja az életüket, számukra ez az egyhangúság jelenti a biztonságot. Mert semmitől nem rettegnek úgy, mint a változástól.

Szűz – Vízöntő

A Vízöntő újító kedve mindig magával ragadja a Szüzet, már csak azért is, mert végre talált valakit, aki meg meri csinálni, ki meri mondani mindazt, amire neki nincs elég bátorsága. S mert mindketten észlények, inkább barátság, mint szerelem köti őket egymáshoz. Könnyen megtartják hűségesküjüket, hiszen egyiküket sem fűti a kalandvágy. (Vagy ha a Vízöntőben olykor fel is ébred, beéri azzal, hogy néhány titkos randevúra elmegy, hiszen számára már ez is elegendő bizonyság arra, hogy hódító és félre is léphetne, ha igazán akarná…) Mindketten zavarba jönnek, ha az érzelmekről esik szó. Számukra a párkapcsolat is inkább racionális alapokon működhet jól. Ez a felfogás akár össze is kötheti őket, és hosszú ideig záloga lehet a hűségüknek. Ha netán mégis félrelépnek, mert az élet ajándékát nem szabad elszalasztani, hamar ráébrednek (különösen a Vízöntő), hogy többet jelent számukra egy olyan társ, akivel akár a munka részleteit is meg tudják beszélni, mint az a valaki, aki csak az ágyban nyújt feledhetetlen örömöket.

Szűz – Halak

A zodiákus két szemben álló csillagjegyének szülöttei tökéletesen kiegészítik egymást, az egyikben épp azok a tulajdonságok vannak meg, amelyek a másikból hiányoznak. Jobb esetben az érintettek örülnek ennek, ám a Szűz és a Halak nem mindig találja meg ezt az összhangot. A Szűz értetlenül figyeli, hogy a Halakat az érzelmei vezérlik, imád álmodozni, és a majd csak lesz valahogy-elv alapján éli az életét. A Szűz ugyanis az eszére hallgat, mindent alaposan eltervez, és percre beosztja az idejét. Csoda, hogy sokat vitatkoznak? Persze ez vita, és nem veszekedés, tehát akár építő is lehet, amiből mindketten csak okulhatnak. A Halakra leginkább a Szűz racionalitása, rendszerezettsége, éles esze van hatással. Persze a kritizáló természetét már nehezebben viseli. Arra számíthat, hogy semmit nem tud úgy csinálni, amiben a párja ne találna legalább egy apró hibát. A Halak mestere ugyan a hangulatteremtésnek, de a Szűz nem igazán tud mit kezdeni vele. A meghitt összebújás helyett inkább keres magának valami házimunkát.

Szűz – Kos

Két igencsak ellentétes karakter, de ha legalább egy közös pontot találnak, akkor egész jól kiegészítik egymást. A Kos a világot akarja megváltani, a Szűz megteremti hozzá a reális alapokat. S ha a Szűz szemérmes visszafogottságát fel tudja oldani, akkor a szerelemben is olyan tökéletes összhang jöhet létre kettőjük között, hogy a Kos még a kalandozásról is megfeledkezik. Ha viszont nem sikerül megtalálni a lelkéhez a kulcsot, akkor bizony a hálószobája ajtaját se nyithatja ki. Eleinte Szűznek kifejezetten imponál a Kos tettrekészsége, aktivitása, később épp ezek a tulajdonságai idegesítik. Abban pedig kár is reménykednie, hogy sikerül a párját megváltoztatni, higgadtságra, meggondoltságra szoktatni. A tüzes Kos a földjegyű Szüzet ridegnek, érzéketlennek tartja, és inkább odébbáll, mint hogy „hozzá hűljön”. De ha a kapcsolat kezdetén a Szűz annyira szerelmes, hogy képes engedni az elveiből, akkor átvehet a Kos forróságából és felmelegedhet mellette. Ha hajlandó hozzá igazítani az életét, akkor egész jó párost alkothatnak.

Szűz – Bika

Mindketten földjegyűek, ezért rengeteg köztük a hasonlóság. Azonos a gondolkodásmódjuk, szinte mindenben passzolnak egymáshoz. A Bika anyagias szemlélete és visszahúzódó természete közel áll a Szűz életszemléletéhez, így hosszú távon ki tudnak jönni egymással. A Bika türelme, higgadtsága pedig azért is jól jön a kritikus természetű Szűznek, mert végre olyan partnert talál a személyében, akit nyugodtan kritizálhat, nem hozza ki vele a sodrából. A Bika érzelemgazdagsága és a Szűz intelligenciája pedig olyan útravaló lesz a gyerekeiknek, amiből nagyszerűen profitálhatnak az életben. A hétköznapok gondjait is könnyen legyőzik, mert egyformán gondolkodnak, egyformák az igényeik: mindketten takarékosak, nem szeretik a harsány életet, szívesebben vonulnak el a világtól. Ha a Szűz nem kritizálna annyit, akkor évtizedeket élhetnének le egymás mellett, szinte egyetlen hangosabb szó nélkül. A gyermeknevelésben a Bika szeretete és a Szűz intelligenciája ugyancsak szerencsés párosítás. Legfeljebb a gyermekek számában nem egyeznek majd meg, mivel a Bika sok gyermekre vágyik, párja viszont beérné eggyel is. Ismerőseik körében így is ők a bezzeg-házaspár.

Szűz – Ikrek

Mindketten a Merkúr gyermekei, tehát a logika és a racionalitás az életelemük, nehezen születik szerelem közöttük. Ha mégis összejönnek, akkor a kapcsolatuk inkább gazdasági, mint érzelmi társulás, Ezt a laza kötődést még tovább zilálhatja, ha a Szűz állandóan a hibáira figyelmezteti, vagy ha fegyelemre próbálja szoktatni Ikrek párját, ugyanis az ő nyelvét is alaposan felvágták, így az ártatlannak induló megjegyzés éjszakába nyúló éles szócsatává dagad. Az Ikrek úgy vonul át a Szűz életén, akár a forgószél. Felkavarja, romba dönti, és mire felocsúdna, már magára is hagyja. Hogy miért kezd ki vele mégis? Mert felkelti kíváncsiságát a Szűz tartózkodó természete. Meg akarja hódítani, de amint ez sikerült, már menekül is, mert képtelen elviselni, hogy még be sem lépett az ajtón, a párja már zsörtölődik. Ilyenkor történik meg az az eset, hogy az Ikrek leszalad a sarokra, cigiért – és soha többé nem tér vissza. Még évek múltán is inkább átmegy az utca másik oldalára, csak ne kelljen találkoznia egykori kedvesével.

Szűz – Rák

Kellemes párosítás. Mindketten nyugalomra vágynak, érzéseik egyformán takaréklángon égnek, legfontosabb számukra, hogy békés otthont teremtsenek, ahol mindenkinek van egy saját kis kuckója, elvonulhat, ha magányra vágyik, ha saját gondolataiba akar elmerülni. Mivel a Rák szívesen vezeti a háztartást, a Szűz pedig örömmel veszi, ha kiszolgálják, bizony gyakran megesik, hogy a Szűz asszonyka még évek múlva sem tudja, hogyan működik a mikró, vagy a konyhaszekrényben merre keresse a kistányért, a sótartót.Kapcsolatukra nem a lángoló szerelem, hanem a szemérmes, visszafogott szeretet jellemző. Bár mindketten másként közelítenek a dolgokhoz, a végeredmény mindkettőjüknél azonos, és ez a lényeg. Nem szeretik a sorsfordító eseményeket, akkor sem, ha a változás adott esetben a megszokottnál jobb irányba terelné az életüket. (Mindig beérik a kicsivel. A lottófőnyereményt kétségbeesve fogadnák, mert azzal felkeltenék az irigyek és a rosszakarók érdeklődését.) A hétköznapok egyhangúságát valójában biztonságként élik meg.

Szűz – Oroszlán

Többnyire nem is találkoznak, mert nem azonos az életterük, érdeklődési körük, baráti társaságuk. De ha futólag mégis összejönnek, néhány mondat után már tudatosan elkerülik egymást, annyira eltérő a véleményük szinte mindenről. Azért az Oroszlán-férfi fantáziáját mégiscsak felkelti a Szűz-nő megközelíthetetlensége, s ha sikerül meghódítani, akkor az erényeit tartja szem előtt. S ha a Szűz ezt azzal hálálja meg, hogy nem kritizálja, nem rója szemére nap mint nap a rossz tulajdonságait, akkor talán együtt is maradnak, de a boldogságot sosem ismerik meg. A Szűz ugyanis úgy van az Oroszlánnal, mint Petőfi a Kárpátokkal: Csodállak, ámde nem szeretlek… Irigyli a magabiztosságát, önbizalmát. Szívesen utánozná, s talán azért is fogadja a közeledését, mert azt reméli, hogy ha mellette él, akkor rá is hull majd az Oroszlánra eső rengeteg dicsfényből. De ebben téved, ahogy abban is, hogy azzal kerülhet párja fölé, ha állandóan kritizálja. Ugyanis az Oroszlán hízelgésre, kedveskedésre vágyik, és ha nem kapja meg otthon, hát megszerzi idegenben.

Szűz – Szűz

Tévedés, hogy a két azonos természetű ember tökéletes társa egymásnak. Bár mindketten földjegyűek, a nyugalom, a békesség hatja át a lelküket, a Merkúr uralma alatt inkább az ész uralja tetteiket, és nem az érzelem. A Szűz nő ragaszkodó, de csak egy szenvedélyes férfi mellett tud igazán kibontakozni. A Szűz férfira viszont nem igazán jellemző a szenvedély. Sokkal inkább a rendszeresség, a következetesség. Mindketten nagyon zárkózottak, szemérmesek, nem igazán tudnak beszélni a vágyaikról, érzéseikről. (Legfeljebb gyönyörű szerelmes levélben vallják meg, mit rejt a szívük.) A hétköznapokban viszont jól boldogulnak: mindketten nagyon takarékosak, rendszeretők. Általában úgy élnek egymás mellett mint két jóbarát vagy két testvér, mivel általában nem a szerelem tölti ki napjaikat, hanem a munka, a tanulás, a takarítás, a rendcsinálás. Mindig találnak valahol egy kóbor porszemet, ferdén álló képet vagy fényesítésre váró evőeszközt. És miközben illatosított fertőtlenítővel ötödször mossák végig a konyha kövét, egymáson köszörülik a nyelvüket. A változatosságot legfeljebb az adja, hogy egyik nap az egyik, másik nap a másik sértődik meg.

Szűz – Mérleg

A Szűz csodálja a Mérleg könnyedségét, kapcsolatteremtő készségét. A Mérleg szórakoztató és titokzatos, művésze a szép szavaknak, így még a távolságtartó Szüzet is le tudja venni a lábáról. Ám ha a mesebeli hercegre (vagy királyfira) vágyik, akkor a Mérlegben ezt aligha fogja megtalálni. De a hétköznapok közös eltöltésére nagyon jó társra lel benne. Végre lesz valaki, aki örömmel fogadja a Szűz tisztaságmániáját, s aki komolyan veszi állandó aggodalmaskodását. A könnyed, társasági életet kedvelő Mérleg és a visszafogott, szemérmes Szűz a hálószobában csodálatos összhangra talál. A Szűz attól boldog, hogy a párja kényezteti, mindig figyelmesen végighallgatja, és bármikor dönthet helyette, azaz viselheti otthon a kalapot. Még azt is megbocsátja, ha a kedvese olykor éjszakákba nyúló baráti bulikat szervez, ahová (természetesen) egyedül megy, párja nélkül. A Mérleg nemcsak ezért hálás neki, hanem azért is, hogy a kedvese felnéz rá, csodálja, és mindig csodálatos rendet tart körülötte. Azt viszont már nehezen viseli, ha Szűz párja minden apróságért rendre utasítja. Ha tehát a Szűz vissza tudja fogni kritizáló kedvét, akkor a Mérlegben hálás partnerre talál, aki komolyan veszi örökös aggodalmaskodását.

Szűz – Skorpió

A Skorpió képes a szemérmes Szűz fantáziáját megmozgatni, s olyan szenvedélyes kapcsolat alakul ki közöttük, amilyet a közvetlen környezetük fel sem tételez róluk. Kifelé továbbra is mértéktartóak, társaságban még a szemük sem villan össze bizalmasan, sokan nem is hiszik, hogy közük van egymáshoz. A nyugalom érdekében a Szűz szemet huny a Skorpió ballépései fölött. (Viszont azért iszonyú patáliát csap, ha a párja sáros cipővel lép a frissen felmosott konyhakőre, vagy ha a kávéscsészét nem a helyére teszi.) A Szűz szorgalma, egyszerűsége vonzó a Skorpió számára, és ha van elég türelme ahhoz, hogy feloldja kedvese gátlásait, akkor igencsak elámul, milyen erotikus szerelmi partnert talált személyében. S ha múlóban a szenvedély, akkor mély barátsággá alakul a kapcsolatuk, és mindenben számíthatnak egymásra.

Szűz – Nyilas

Egyáltalán nem illenek össze: nem egy nyelven beszélnek, nem azonos az értékrendjük. Nehezen jönnek ki egymással. A Nyilas nagyvonalúsága és a Szűz aprólékossága legalább annyira nehezen hozható közös nevezőre, mint a Nyilas bohém, társaságkedvelő természete a Szűz zárkózott, szőrszálhasogatón aprólékos precizitásával. A Nyilas túlzott optimizmusa, játékossága a Szűz szemében az állhatatlanság, a megbízhatatlanság jele. Ha mégis beleszeret, akkor azt fontolgatja, hogy majd jó útra téríti, megneveli a párját. Ami persze sosem fog sikerülni. A pontos napirend szerint élő Szűz a Nyilas mellett örökké bizonytalanságban érzi magát. Társa ugyanis gyakran megfeledkezik a közös programokról, vagy egyedül csinál programot, és még hazatelefonálni is elfelejt. A Szűz ilyenkor vagy valamilyen betegségbe menekül, és úgy próbálja felébreszteni párjában a lelkiismeret-furdalást, vagy egyszerűen kizárja a lakásból. Az egyetlen dolog, amiben viszont mindketten azonosak, hogy szívesen (és élesen) kritizálnak mindent és mindenkit, miközben a legenyhébb negatív megjegyzést is azonnal halálos sértésként fogadják. Ha tehát véletlenül mégiscsak összekötnék az életüket, szinte hetente halálosan meg fognak sértődni valami miatt. Szóval, ebből a találkozásból rövid távú, kíváncsiságra épülő kapcsolat lehet, de sírig tartó szerelem alig.

Horoszkópok: