Kos horoszkóp 03.21-04.20.

Kos horoszkóp 03.21-04.20.

Január utolsó napjaiban és február első napján sok fontos információra tehetsz szert, ha nyitott füllel és szemmel jársz. Február elején reménytelennek tűnhet valami, amit terveztél. Ne idegeskedj, nem biztos, hogy végleg elveszett a lehetőség. Február első hétvégéjére rányomja bélyegét a telihold, ami bizonyos témák miatti civakodást hozhat…

Az év sok szempontból nagyon átalakulás lesz a Kos számára. Erős oldaluk elsősorban az önbizalom és a hatékony érvelési és vitázási képesség lesz. Ezért nagyon sikeresek lesznek a karrierjükben, és képesek lesznek nagy célokat elérni és nagyon jó fizetést kapni. A 2023-as horoszkóp számos kihívást jelez, amelyek arra késztetik a Kost, hogy kihasználják a fizikai energiájukat és a bátorságukat. Ennek a tűz jegynek a képviselői vad élményekre számíthatnak utazásik során új és érdekes emberek megismerésével.

Az év sok szempontból nagyon átalakulás lesz a Kos számára. Erős oldaluk elsősorban az önbizalom és a hatékony érvelési és vitázási képesség lesz. Ezért nagyon sikeresek lesznek a karrierjükben, és képesek lesznek nagy célokat elérni és nagyon jó fizetést kapni. A horoszkóp számos kihívást jelez, amelyek arra késztetik a Kost, hogy kihasználják a fizikai energiájukat és a bátorságukat. Ennek a tűz jegynek a képviselői vad élményekre számíthatnak utazásik során új és érdekes emberek megismerésével.

Tiszta jövőképpel és kitűzött célokkal lép az új évbe. Nem fog hiányozni a bátorság, így teljesen természetes lesz, hogy megvan a saját véleménye, és kiáll mellette. Munka közben akár nézeteltérések is előfordulhatnak kollégáival, amelyek nem riasztják el. Egészséges önbizalmának köszönhetően szinte mindenkinek tetszeni fog, így gyors karriernövekedés következik be. Eredeti ötleteinek és megbízhatóságának köszönhetően akár vezetővé is válhat.

Tavasszal úgy érzi, hogy keményen kell dolgoznia fizikai állapotán és javítania kell étrendjén. Ez nemcsak a testére lesz hatással, hanem a hangulatára is. Ragyogni fog, így sok új embert vonz az életébe, akik osztoznak majd a sport és az utazás iránti lelkesedésében. Ezekben a napok lesznek a legjobb alkalmak arra, hogy megtervezze egy nyaralást valamelyik egzotikus országba.

A kapcsolatok terén hatással lesz Önre a Vénusz pozíciója a Kosban. Érzékenyebb lesz, és ha már komoly kapcsolata van, akkor ideje magasabb szintre emelni azt. De ne essen kétségbe, ha egyedülálló. Ebben az időszakban nagy esély van arra, hogy megismerkedjen valakivel, aki hasonló érdeklődésű, mint Ön. De ne legyen rámenős; elriaszthatja az illetőt.

Az ősz folyamán lenyugszik az élete, befejez néhány befejezetlen ügyet, és elkezd elzárkózni a világ elől. Megjelenik a könyvolvasás iránti érdeklődés és az önfejlesztés iránti lelkesedés. Ez az átalakulás akadályokat hoz létre, és hangulati ingadozásokra számíthat, amikor elkezd foglalkozni velük.

Az év végén felébred romantikus lelke. Sok időt fog tölteni szerelmével, és meglepi őt kulináris képességeivel. Emellett nagyon mély és érdekes beszélgetésekre számíthat legközelebbi barátaival. Nyugodtan és az otthon melegében fogja tölteni az évfordulót.

Kos szerelmi horoszkóp

Kos párkapcsolatban élők

Romantikus és stabil párkapcsolatra számíthatsz. Imádod a párodat, és készségesen teljesíted is minden kívánságát. A hálószobában szokás szerint megmutatod a szenvedélyes oldaladat és új ötleteiddel felfrissíted a kettőtök közötti intimitást is.

Csak a szabadságvágy okozhat feszültséget köztetek, mert ez különösen erősen hat rád a 2023-as Mars-évben. Mindenekelőtt, ha unatkozol vagy nagy nyomás alatt állsz, gyorsan előjön belőled a kitörési késztetés a mindennapi kapcsolataidból, és ilyenkor mindig sok időre van szükséged, hogy lehiggadj.

Meg kell próbálnod tehát kompromisszumot találni, hogy ne hagyd veszni a kapcsolatotokat

Kos szinglik

Ha elköteleződésre vágysz, nem kell félned a magánytól 2023-ban. Főleg tavasszal, február 20-tól március 18-ig lesz a legnagyobb esélyed a szerelemre. Akkor a Vénusz szerelmi bolygó a jegyedben lesz, megnöveli a karizmádat és a vonzerődet. Az egyedülálló Kosokra „nagy kereslet lesz”, ezért sok figyelmet és szeretetet kapnak az emberektől.

Legyen szó bókokról, apró ajándékokról vagy számos (!) randevúról, élvezed a figyelmet, és máris egy romantikus kapcsolatban találhatod magad.

Ha azonban a nagy találkozás ebben az időszakban nem jön össze, ne csüggedj, mert április 11-től május 6-ig lesz még egy esélyed. Ekkor egy igazi boldog, eufórikus szakasz következik az életedben, amikor találkozhatsz a Nagy Ő-vel. Csak maradj ilyen aktív és nyitott, és használd a varázsodat.

Kos aszcendens

Nyitott típus vagy, aki mindig aktív, és céljaiért nagyon tud küzdeni, rettentően önérvényesítő. Nagy energiával kezdesz mindenhez. Igyekszel a legelső és a legösztönösebb lenni. Gyakran gondolkodás nélkül reagálsz. Gyakran mész fejjel a falnak Önző, gyermekien naiv vagy, ha dicsérnek képes vagy bármit elhinni. Érvekkel téged meggyőzni nem lehet. Makacs, nem túl igazságos, nagyon dicsőségigényes vagy. Élénk szerelmi életet élsz. Nem szabad ellentmondani neked. Rossz diplomata lennél, mert nagyon nyersen fogalmazol. Nehéz a természeted. Képes vagy egyszerre több partnerkapcsolatot is létesíteni. Nem az a lényeg, hogy mit csinálsz, hanem az, hogy hogyan: mindent olyan vehemensen, energikusan.

Erőteljes, markáns vonások, előreugró, energikus arc, áll, széles homlok, érzéki száj, megnyúlt orr, összenőtt, erős szemöldök, szúrós tekintet, vöröses haj, katonás járás, nyúlánk, izmos termet. Az egész megjelenése dinamizmust, energiát sugároz, gyors, határozott mozdulatok jellemzik, szinte túlteng benne az energia. A sport kifejezetten neki való. Igazi vezéregyéniség, nem hagyja magát befolyásolni, egyenes, őszinte, akár a tapintatlanságig is. Rámenős, nyughatatlan, türelmetlen, heves. Gyerekként ajánlott sportolnia, mert sok fölös energiával rendelkezik. Született tehetség a vezetés terén, magával tud ragadni másokat, lendülete sodró, és amint beindította a folyamatot, a “fogjuk meg és vigyétek” mentalitásba megy át. Ösztönös tehetsége van a kos foglalkozásokhoz, mint például minden egyenruhás szakma: rendőr, katona, tűzoltó, orvos (sebész, fogorvos) továbbá fodrász, sportoló. Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, agresszív, indulatos, akaratos, önérvényesítő, önző, mohó lehet.

A Kos szikár, erős testet ad, a közepesnél kissé erősebb testalkatot, erős végtagokat és csontot, hosszú arcot, bozontos szemöldököt, éles szemeket, hosszú nyakat, sűrű hajat, általában barnát vagy világosat. Külső megjelenése kissé vadnak tűnik. Jellegzetes és érzékeny testrésze a fej. Képletesen és fizikailag is “fejjel megy a falnak”, nagyon sok esetben a fejen található sebhely Kos napjegyre vagy aszcendensre utal.

Tekintete éles, szúrós, kihívó. A két szeme között függőleges ráncok jelennek meg, ha indulatba jön. Arca markáns, csontos. Orra feltűnő, hegyes, előremutató. Szája viszonylag nagy, ajka húsos, érzéki. Alsó ajka előrébb áll, mint a felső, álla hegyes, előreugró. Haja színe gyakran vöröses. Az egész teste erős, inas. Erős, szívós alkat. Nem valószínű, hogy elhízik, mert sokat mozog és keveset pihen.

Kos aszcendens érzékeny testrésze: fej, fül, arc, száj, fogak, koponya, agy, izmok

Kos aszcendens fejlődésében bejárandó útja: az agresszortól a jó vezetőig. 
“A Tiszta Hős”

Szerelem – Kapcsolat

A Kos csillagjegyűek nagyon keményfejűek, és nem csak azért, mert az első jele a zodiákus listáknak. A Kosok hajlamosak ellenállni mindenféle horoszkóp elemzésnek, és ha megpróbálják megmagyarázni őket, akkor egyből előveszik az egójukat és a szabad akaratukkal tiltakoznak.

Kos – Bak

A földjegyű Bak nehezen tudja megérteni a tüzes Kos aktivitását, örök lelkesedését. Igyekszik visszafogni, lehűteni. De hát gyakran előfordul, hogy épp az ellentétes tulajdonságok keltik fel két emberben az egymás iránti érdeklődést. Ha nagyon erős a vonzódása a Kos iránt, akkor átmenetileg hajlandó alkalmazkodni, de hosszú távon ez egyre nehezebben megy. A Kost is egyre inkább zavarni fogja, hogy Bak társa állandóan spórol, mindenre sajnálja a pénzt. Alighanem az is nagyon zavarja az optimista Kost, hogy társa örökké kételkedik a szavaiban, mindenre sajnálja a pénzt és az energiát, s állandóan hideg zuhanyként zúdítja rá a szemrehányásait minden megnyilvánulása miatt. (Mindezzel zavartságát, önbizalomhiányát próbálja leplezni, de a Kos erre csak ritkán érez rá.) A tüzes Kosnak nem mindig van elég türelme kivárni, amíg a Bak szíve meglágyul iránta, amíg végre „be lehet cserkészni”, de ha mégis sikerül, akkor ideig-óráig egész jól fog működni a tüzes fej és a hűvös gyakorlatiasság párosa. Ha nem sikerül ezt az összhangot megteremteni, akkor a Kos lesz az első, aki bedobja a törülközőt, és elsőként mondja ki a végső szót: váljunk el!

Kos – Vízöntő

Összeillő pár. Elbűvölik, megigézik egymást, de közben megadják a másiknak a teljes szabadságot is. Ők azok, akik évekig együtt járnak, de nem költöznek össze, a hétköznapokat kizárják az életükből, ezért aztán alig várják, hogy végre találkozhassanak. Előbb mély barátság szövődik közöttük, ami észrevétlenül fordul át szerelembe. Nem akarják a másikat a saját képükre formálni, elfogadják egymást olyannak, amilyenek. S mert mindketten fontosnak tartják, hogy a párkapcsolatban is megőrizhessék a függetlenségüket, nem okoz gondot, hogy ezt megadják egymásnak is. Az azért néha zavarja a Vízöntőt, hogy Kos társa nem figyel oda a mondandójára, de ha megtanulja, hogyan lehet lekötni hosszabb távra is a figyelmét, akkor nem lesz baj. Az igazi boldogság akkor köszönthet rájuk, ha a Kosnak van elég türelme végighallgatni Vízöntő párja elméleti fejtegetéseit, és rá tudja venni, hogy a szellemi gyönyörök mellett kóstoljon bele olykor a testi örömökbe is.

Kos – Halak

Könnyen elkábítják egymást. A nyugodt, szemlélődő Halakat elbűvöli a Kos tüzes temperamentuma, nyitottsága, őszintesége. A Kost meg ámulatba ejti a Halak gyengédsége, titokzatossága, óriási képzelőereje. De a víz és a tűz hosszú távon nem fér meg egymás mellett. Akkor sem, ha első látásra egymásba szeretnek és úgy érzik, ez a kapcsolat egy életre szól. Csakhogy amint már egy picit is megismerik a másikat, rájönnek, hogy mennyire más, mint amilyennek az első pillanatban látszott, és nem is értik, miért őt választották társnak. Kezdetben talán még alkalmazkodnak, elviselik egymás szokásait, de minél több időt töltenek együtt, annál nehezebben tudnak alkalmazkodni. A Halak szemében a Kos túl meggondolatlan, törtető, aki többre tartja a karrierjét, mint a meleg családi hangulatot. A Kos viszont a függetlenségét érzi veszélyben, amikor a Halak a hűséget kéri számon rajta. De hosszú távon egyiküknek sem szabad túlzott reményeket táplálni a másik iránt, mert a tűz végül mégiscsak elalszik, ha sok vizet kap, a víz pedig gőzként párolog a semmibe, ha túl sokáig perzseli a tűz. A végén már alig várják, hogy megszabaduljanak egymástól, mielőtt belepusztulnak az együttlétbe. Bár, a Halak alighanem csak nagyon sokára veszi majd észre, hogy önfeláldozása teljesen fölösleges, és jobban jár, ha elengedi a párját, mert megváltoztatni sohasem tudja.

Kos – Kos

Tévedés, hogy a két azonos természetű ember tökéletes társa egymásnak. Bár mindketten földjegyűek, a nyugalom, a békesség hatja át a lelküket, a Merkúr uralma alatt inkább az ész uralja tetteiket, és nem az érzelem. A Szűz nő ragaszkodó, de csak egy szenvedélyes férfi mellett tud igazán kibontakozni. A Szűz férfira viszont nem igazán jellemző a szenvedély. Sokkal inkább a rendszeresség, a következetesség. Mindketten nagyon zárkózottak, szemérmesek, nem igazán tudnak beszélni a vágyaikról, érzéseikről. (Legfeljebb gyönyörű szerelmes levélben vallják meg, mit rejt a szívük.) A hétköznapokban viszont jól boldogulnak: mindketten nagyon takarékosak, rendszeretők. Általában úgy élnek egymás mellett mint két jóbarát vagy két testvér, mivel általában nem a szerelem tölti ki napjaikat, hanem a munka, a tanulás, a takarítás, a rendcsinálás. Mindig találnak valahol egy kóbor porszemet, ferdén álló képet vagy fényesítésre váró evőeszközt. És miközben illatosított fertőtlenítővel ötödször mossák végig a konyha kövét, egymáson köszörülik a nyelvüket. A változatosságot legfeljebb az adja, hogy egyik nap az egyik, másik nap a másik sértődik meg.

Kos – Bika

Többnyire elkerülik egymást, mert nem azonos az érdeklődési körük, a temperamentumuk. Nem igazán valók egymáshoz. Nemcsak a tempemamentumuk különbözik egymástól, hanem az életcéljuk, sőt, a családi életről vallott nézetük is. Így aztán nem is igazán keresik egymás társaságát. Ha valahogy mégis összejönnek, akkor a kezdeményező természetesen a Kos, akit a kíváncsisága vezérel: milyen lehet az a valaki, aki őt észre sem veszi. Mindent bedob, hogy meghódítsa a Bikát, aztán ha sikerül, csöppet sem boldog, inkább szenved az örökös féltékenykedésétől. Persze, ha valami módon sikerül közös nevezőre jutniuk, akkor igazán jól kiegészíthetnék egymást, hiszen a Kos temperamentumát a Bika megfontoltsága ellensúlyozhatná – és viszont: a Bika boldog órákkal ajándékozhatná meg Kos partnerét, ha sikerülne megismertetni vele a szerelem fortélyait. A Bikában megvan az a rendkívüli türelem, amivel el tudja viselni a másik vibrálását, a Kos viszont képes felrázni, lelkesíteni és új célok felé vezetni a (mindenféle változástól rettegő) párját.

Kos – Ikrek

Hamar egymásra találnak, hiszen nemcsak a temperamentumuk, hanem a gondolkodásmódjuk is azonos! Könnyen szót értenek szellemi téren és a szerelemben is. Mindketten olyan érzésekkel ajándékozzák meg egymást, melyek egészen különlegesek. Az egyik a tett – a másik a gondolat… Már az első perctől félszavakból is értik egymást, aztán pedig szavak se kellenek, elég egy cinkos összekacsintás. És mert mindketten igénylik a szabadságot, azt könnyen meg is adják egymásnak, nem ülnek a másik nadrágja szélén. Kapcsolatuk a feltétlen megértésen alapszik, a féltékenység köztük ismeretlen fogalom. Mivel mindketten a saját karrierjüket építik, a saját útjukat járják, esténként, ha végre találkoznak, jól esik egymásnak eldicsekedni a legújabb sikereikről. A hitvesi ágyban is nagyjából egyforma az igényük: a Kos gyors és lényegre törő a szexben, és ez az Ikrek igényét épp kielégíti.

Kos – Rák

Akár a tűz és a víz. Ha véletlenül valahol összetalálkoznak, vad sistergéssel esnek egymásnak, és mire feleszmélnek, már el is „párolog” a szerelem. Mert a Kos ajtóstul ront a házba, fölöslegesnek tartja azt a sok gyöngédséget és simogatást, örökös „előjátékot”, amire a Rák vágyakozik. Eltérő ritmus szerint élnek. A Kos túl gyors a Ráknak, a Rák túl lassú a Kosnak. De leginkább az idegesíti, hogy minden percéről el kell számolnia. A Rák ragaszkodását bilincsnek érzi, érzékenységét hisztinek tartja, a féltékenysége elől pedig képes más karjába menekülni. A Rák túl forrónak, lendületesnek tartja a Kost, aki újra és újra megpróbálja magával ragadni (nem sok sikerrel). Eltérő ritmus szerint élnek. A Rák legszívesebben ki se bújna a hitvesi ágyból, a Kos azonban szabadságra, önálló életre, barátokra, kalandra vágyik, és fuldoklik az állandó gondoskodástól. A rák érzéketlennek, törtetőnek tartja tüzes párját, és örökös duzzogással, mosolyszünettel próbálja jobb belátásra bírni. A mártír szerep kezdetben jó taktika, mert sikerül ideig-óráig meglágyítani a Kos szívét, de egy idő után épp ezzel üldözi el maga mellől – örökre.

Kos – Oroszlán

Ideális társak, mind a barátságban, mind a szerelemben, hiszen mindketten tüzes jegy gyermekei. Azonos a vérmérsékletük, a gondolkodásmódjuk, tökéletesen meg tudják érteni a másik lelkesedését, ezért aztán serkentőleg hatnak egymásra. Szeretik a társaságot, a nyilvánosságot, nincs titkolnivalójuk a világ előtt. És egymás előtt se igazán titkolóznak. Olyan az életük, mint egy nyitott könyv. Egy izgalmas kalandregény. Szerelmüket a teljes összhang, a dinamizmus és a lelkesedés hatja át. Az Oroszlán szereti a nagy társaságot és a fényűzést. A Kos ideig-óráig jól érzi magát mellette, de aztán gyorsan leveti az alkalmi ruhát és joggingba bújik, hogy inkább fusson egyet a ház körül, amíg a kedvese az utolsó vendéget is elbúcsúztatja. Az ágyban aztán ismét egymásra találnak, és fáradhatatlanul keresik egymás örömét.

Kos – Szűz

Két igencsak ellentétes karakter, de ha legalább egy közös pontot találnak, akkor egész jól kiegészítik egymást. A Kos a világot akarja megváltani, a Szűz megteremti hozzá a reális alapokat. S ha a Szűz szemérmes visszafogottságát fel tudja oldani, akkor a szerelemben is olyan tökéletes összhang jöhet létre kettőjük között, hogy a Kos még a kalandozásról is megfeledkezik. Ha viszont nem sikerül megtalálni a lelkéhez a kulcsot, akkor bizony a hálószobája ajtaját se nyithatja ki. Eleinte Szűznek kifejezetten imponál a Kos tettrekészsége, aktivitása, később épp ezek a tulajdonságai idegesítik. Abban pedig kár is reménykednie, hogy sikerül a párját megváltoztatni, higgadtságra, meggondoltságra szoktatni. A tüzes Kos a földjegyű Szüzet ridegnek, érzéketlennek tartja, és inkább odébbáll, mint hogy „hozzá hűljön”. De ha a kapcsolat kezdetén a Szűz annyira szerelmes, hogy képes engedni az elveiből, akkor átvehet a Kos forróságából és felmelegedhet mellette. Ha hajlandó hozzá igazítani az életét, akkor egész jó párost alkothatnak.

Kos – Mérleg

Az állatöv egymással szemben álló jegyei között általában olyan ellentét feszül, ami már összhangnak számít. Alighanem innen ered a közmondás is, amely szerint az ellentétek vonzzák egymást.) Egyszerűen nem tudnak élni egymás nélkül, mert mindaz, ami az egyikükből hiányzik, a másikban megtalálható. A Kos szertelenségét ellensúlyozza a Mérleg alapos megfontoltsága, a Mérleg gyengédségét a Kos nyers türelmetlensége. A Mérleg bizonytalanságát kilendíti a holtpontról a Kos tettrekészsége, viszont a Kost visszatartja a meggondolatlan cselekedetektől társa mérlegelése, megfontoltsága. Ha megtanulják tiszteletben tartani egymás szokásait, akkor tökéletes párost alkothatnak.

Kos – Skorpió

Nem könnyű egymás mellett az életük. Hiszen mindketten a Mars hatása alatt állnak, szenvedélyességük akaratossággal párosul. Erre mondja a népi bölcsesség, hogy „két dudás nehezen fér meg egy csárdában”. Amíg a szexuális érdeklődés erős, addig nem igazán veszik észre egymás hibáit. Ám ha a vágy hűlőben van, már egyre több a súrlódási pont, mind hangosabb a veszekedés, s a végén elválnak. Ha a kettőjükben feszülő energiát közös cél érdekében tudják felhasználni, akkor fel tudják oldani, le tudják vezetni a feszültségeket, és nagyon hasznos párt alkothatnak. De a gyakorlatban ez inkább gyilkos kitörésekben nyilvánul meg. Mindketten könnyen lángra lobbannak, hol a szenvedélytől, hol meg a gyűlölettől. A Skorpió ugyan lenyűgöző, ám veszélyes partner, az érzelmek skáláját teljesen végig akarja élni a szenvedélytől a gyűlöletig, s úgy rendezi be az életét, hogy minden energiájuk a biztos siker elérésében segítse őket. A Kosnak ez túl sok, hát inkább félreáll.

Kos – Nyilas

A Kos és a Nyilas egymásért élő álompár! Szinte egybeolvadnak, mindketten spontán viselkednek, érzelmi megnyilvánulásaik hol az egyik, hol a másik irányban csordulnak túl. A Kost gyorsan elbűvöli a Nyilas szellemességével, kifogyhatatlan történeteivel, s cserébe nemcsak őszinte csodálatot kap, hanem lángoló szerelmet is. Igazán jól ki tudnak jönni egymással. Mivel mindkettőjüket fűti a tettvágy, és általában optimistán fogadják az élet kihívásait, egy percig sem unatkoznak. Spontán viselkedésük és optimista életszemléletük a garancia arra, hogy könnyen feltalálják magukat az élet nehéz pillanataiban is. S mert mindkettőjükben ott munkál a kíváncsiság is, olykor el-elkalandoznak egymástól, de hamar vissza is találnak. És még a megbocsátás sem esik nehezükre.Mert megbocsátani való mindig akad, a Nyilas ugyanis még a Kos mellett sem tud véglegesen gyökeret verni, és egy idő után a Kost is új csábítások vonzzák. Mivel mindketten igénylik a szabadságot, általában tiszteletben tartják a párjuk effajta igényeit. Így aztán ki-kiszállnak a közös fészekből, de azért hosszabb-rövidebb idő után, mintha mi sem történt volna, mindig visszatérnek egymáshoz. Ezért a kapcsolatuk akár a sírig is eltarthat.

Horoszkópok: